Uncategorized

Συνεργασία Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης του ΙΤΕ και Ελληνικής Ένωσης Βιοτεχνολογίας

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και της Ελληνικής Ένωσης Βιοτεχνολογίας – Hellenic Biocluster (HBIO).

Το μνημόνιο υπέγραψαν ο Πρόεδρος του ΙΤΕ, Καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης, και η Πρόεδρος του ΔΣ της ΗΒΙΟ, Δρ. Ιωάννα Κούκλη.

Βασικός στόχος του μνημονίου είναι η συνεργασία και η αποτελεσματικότερη αξιοποίηση κοινών δράσεων μεταξύ του ΕΤΕΠ-Κ και της HBIO, με σκοπό την υποστήριξη εταιρειών και φορέων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της υγείας και της βιοτεχνολογίας.

Ειδικότερα, με την υπογραφή του μνημονίου, τα συμβαλλόμενα μέλη ΕΤΕΠ-Κ και HBIO θα έχουν τη δυνατότητα:

  1. Να συνεισφέρουν στην επαγγελματική εξέλιξη των μελών τους, μέσα από ένα ευρύ φάσμα κοινών δράσεων όπως, για παράδειγμα, η διοργάνωση σεμιναρίων κατάρτισης και επιμόρφωσης, προγραμμάτων mentoring και coaching, η ανταλλαγή καλών πρακτικών κλπ.
  2. Να προωθούν την ανάπτυξη συνεργασιών, αλλά και τη συμμετοχή μελών τους σε προτάσεις για χρηματοδοτούμενα προγράμματα.
  3. Να προωθούν την ανταλλαγή και εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών καινοτομίας και επιχειρηματικότητας μεταξύ των μελών τους στους τομείς της υγείας, της βιοτεχνολογίας και άλλων συναφών κλάδων.
  4. Να ενισχύουν την εξωστρέφεια και να στηρίζουν την καινοτομία και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, συμμετέχοντας σε εθνικές και διεθνείς δράσεις.

Ο Πρόεδρος του ΙΤΕ, καθηγητής κ. Νεκτάριος Ταβερναράκης, αναφέρθηκε στην προτεραιότητα που δίνει το ΙΤΕ σε θέματα αξιοποίησης των αποτελεσμάτων της έρευνας:

«Ειδικά σε ό,τι αφορά τους τομείς της Υγείας και της Βιοτεχνολογίας, το Ίδρυμα έχει αναπτύξει σημαντικές ερευνητικές δράσεις που συμβάλλουν καταλυτικά στην ενίσχυση της θέσης της Χώρας μας στον παγκόσμιο ερευνητικό χάρτη.

Το ΙΤΕ στηρίζει ένθερμα τη συνεργασία της Ελληνικής Ένωσης Βιοτεχνολογίας με το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης, το οποίο αποτελεί μια θερμοκοιτίδα επιχειρηματικής δραστηριότητας και νεοφυών εταιρειών με σημαντική εμπειρία στη διασύνδεση των ερευνητικών δραστηριοτήτων με τον επιχειρηματικό κόσμο και τη βιομηχανία.

Οι πρωτοβουλίες αυτές παρέχουν άφθονες ευκαιρίες για επιστημονική αλληλεπίδραση και καρποφόρες συνεργασίες, ενώ έχουν σημαντικό και ωφέλιμο αντίκτυπο για την κοινωνία και την οικονομία της Χώρας».

Ο Διευθυντής του ΕΤΕΠ-Κ, Δρ. Γιώργος Παπαμιχαήλ, αναφέρει σχετικά με το μνημόνιο συνεργασίας:

«Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης και της Ελληνικής Ένωσης Βιοτεχνολογίας δημιουργεί μια ακόμα ευκαιρία για ενίσχυση και προώθηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην Κρήτη, την οποία καλούμαστε να αξιοποιήσουμε.

Είναι γεγονός ότι, μέσω της συνεργασίας μας με την Ελληνική Ένωση Βιοτεχνολογίας, μας δίνεται η δυνατότητα να παρέχουμε ακόμα πιο ουσιαστική στήριξη στις επιχειρήσεις μας.

Καλούμε λοιπόν εταιρείες και φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας και της βιοτεχνολογίας να έρθουν σε επαφή μαζί μας, ακόμα και αν δεν είναι μέλη μας ή δεν βρίσκονται στη θερμοκοιτίδα του ΕΤΕΠ-Κ, προκειμένου να διερευνήσουμε από κοινού νέες δυνατότητες συνεργασίας και υποστήριξης».

Επίσης, η Πρόεδρος του ΔΣ της ΗΒΙΟ, Δρ. Ιωάννα Κούκλη, δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε πολύ ευτυχείς για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με το Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης, έναν οργανισμό που διαπρέπει στην υποστήριξη της μεταφραστικής έρευνας και της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας.

Τέτοιες συνέργειες αποτελούν κρίσιμη παράμετρο στη διαμόρφωση μιας ισχυρής και βιώσιμης βιομηχανίας, δημιουργώντας πραγματικές λύσεις για την κοινότητα στο σύνολό της.

Η Ελληνική Ένωση Βιοτεχνολογίας (HBio) εργάζεται συστηματικά, προσβλέποντας στην ισχυροποίηση της Ελλάδας ως σημαντικού εταίρου στην Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια αγορά Έρευνας και Καινοτομίας στις Επιστήμες της Υγείας».

Uncategorized

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

Οι ραγάδες είναι σημάδια που εμφανίζονται όταν σπάνε οι ελαστικές ίνες του δέρματος. Συνήθως επηρεάζουν περιοχές όπως οι γλουτοί, η κοιλιά και το στήθος, δίνοντάς τους μια αντιαισθητική εμφάνιση. Σε αυτό το άρθρο, θα σας πούμε πώς να μειώσετε τις ραγάδες στο στήθος με φυσικό τρόπο. Η εμφάνιση αυτών των βλαβών στο δέρμα σχετίζεται με τις […]

17.09.2023

Μελέτη CDC: Ο εμβολιασμός για Covid-19 αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης αυτοάνοσης καρδιακής νόσου κατά 13.200%

Τα δεδομένα ελήφθησαν μέσω του συστήματος VAERS

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε