Uncategorized

Εσύ μήπως παίρνεις το σάκχαρό σου χαΛΛΛαρά;

Η τελευταία χρονιά ήλθε να μας θυμίσει τη σημασία της πρόληψης και της φροντίδας της υγείας μας. Αυτοί είναι οι στόχοι και της νέας, διαδικτυακής καμπάνιας της ΑΜΚΕ “Με Οδηγό το Διαβήτη” υπό τον ευφάνταστο τίτλο “Μήπως παίρνεις το σάκχαρό σου χαΛΛΛαρά;”.

Η πανδημία του κορωνοϊού δεν είναι η μοναδική.

Ο διαβήτης, με 420.000.000 ασθενείς σε όλο τον κόσμο (ο αριθμός των ατόμων με διαβήτη στη χώρα μας ξεπερνά το 1.000.000) αποτελεί μια εξίσου σοβαρή πανδημία που δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αγνοήσουμε.

Μετά την επιτυχία της διαδικτυακής καμπάνιας «Ίντα είναι το σάκχαρο» (Δεκέμβριος 2020- Ιανουάριος 2021) που στόχευσε στην περιοχή της Κρήτης, περνώντας το μήνυμα της πρόληψης και του εμβολιασμού σε περισσότερους από 154.500 ανθρώπους, η νέα ιντερνετική εκστρατεία, που θα διαρκέσει από 5 Μαΐου έως 15 Ιουνίου έρχεται να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους της Βορείου Ελλάδας.

Σύμμαχοι στην προσπάθεια είναι επτά σπουδαίοι επιστήμονες της Βορείου Ελλάδας οι οποίοι σε ισάριθμα Facebook Lives θα απαντήσουν στις ερωτήσεις του κοινού, συμβάλλοντας στην ενημέρωση του κόσμου για τον διαβήτη, τη διαχείρισή του και τον εμβολιασμό.

Συγκεκριμένα:

* Στις 5 Μαΐου, ο Δημήτριος Σκούτας, Ειδικός Παθολόγος-Διαβητολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΔΠΘ, Πρόεδρος Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, θα απαντήσει σε ερωτήματα για το πώς μπορούμε να προλάβουμε τις επιπλοκές του διαβήτη, εξασφαλίζοντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

* Στις 6 Μαΐου ο Καθηγητής Πνευμονολογίας & Λοιμωξιολογίας, Διευθυντής της Κλινικής Αναπνευστικής Ανεπάρκειας του Α.Π.Θ. (Γ.Ν.Θ. Γ. Παπανικολάου) Ιωάννης Κιουμής θα μιλήσει για τη σημασία του εμβολιασμού (κατά του SARS-CoV-2 και όχι μόνο), στον γενικό πληθυσμό, αλλά κυρίως στα άτομα με διαβήτη.

* Στις 13 Μαΐου θα παρουσιαστούν οι νεότερες εξελίξεις στον ΣΔτ1 από τον Ενδοκρινολόγο- Διαβητολόγο, υποψήφιο Διδάκτορα του ΑΠΘ, Γεώργιο Τσούτσα.

* Στις 25 Μαΐου μπαίνουν στο επίκεντρο ορισμένες από τις πιο σημαντικές επιπλοκές του Διαβήτη, το Διαβητικό Πόδι και η Διαβητική Νευροπάθεια, με οδηγό μας τον Καθηγητή Παθολογίας-Σακχαρώδους Διαβήτη, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομάδας Μελέτης του Διαβητικού Ποδιού, Νικόλαο Παπάνα.

* Την 1η Ιουνίου θα εξετάσουμε τον ρόλο της ΠΦΥ στην έγκαιρη διάγνωση και στη διαχείριση των ασθενών με ΣΔ, με καλεσμένο τον Επίκουρο Καθηγητή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας & Ιατρικής Εκπαίδευσης στο Τμήμα της Ιατρικής του ΑΠΘ, Εμμανουήλ Σμυρνάκη.

* Στις 3 Ιουνίου, με ομιλητή τον Καθηγητή Παθολογίας – Σακχαρώδη Διαβήτη ΑΠΘ, Υπεύθυνο Διαβητολογικού Κέντρου, Διευθυντή Β’ Παθολογικής Κλινικής ΑΠΘ, Π.Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο», Απόστολο Τσάπα, θα μάθουμε περισσότερα για τη φαρμακευτική θεραπεία στον ΣΔτ2.

* Τέλος, όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη διατροφή στον διαβήτη θα αναλυθούν στις 10 Ιουνίου, από τον Κλινικό Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, M.Med.Sciμε Ειδίκευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη, Επ. Συνεργάτη της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής, Ιπποκράτειο Γ.Ν.Θ., Σπύρο Ζαρογιάννη.

Αmbassador της καμπάνιας είναι ο γνωστός παρουσιαστής και tattoo artist Γιώργος Μαυρίδης, ο οποίος στο βίντεο λανσαρίσματος της καμπάνιας τονίζει:

«Η ζωή είναι γλυκιά όταν φροντίζεις για αυτή. Ο προληπτικός έλεγχος κάνει τη ζωή γλυκιά. Εσύ, μήπως παίρνεις το σάκχαρό σου χαλλλαρά;»

Δείτε ολόκληρο το βίντεο εδώ https://youtu.be/rzJf5yq9CEw

Στη διάδοση του μηνύματος της καμπάνιας θα λάβουν επίσης μέρος η Ολυμπιονίκης και Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, η Ψυχολόγος και Οικογενειακή Σύμβουλος Ράνια Θρασκιά, και άλλοι διάσημοι Θεσσαλονικείς, μέσα από Instagram Lives.

Χορηγός της καμπάνιας είναι η εταιρεία Pfizer.

Η καμπάνια υποστηρίζεται επίσης από την Ascensia Diabetes Care, το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο, το Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιόρης», την Cora lGas και την εταιρεία Jannis.

 

 

Uncategorized

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

Οι ραγάδες είναι σημάδια που εμφανίζονται όταν σπάνε οι ελαστικές ίνες του δέρματος. Συνήθως επηρεάζουν περιοχές όπως οι γλουτοί, η κοιλιά και το στήθος, δίνοντάς τους μια αντιαισθητική εμφάνιση. Σε αυτό το άρθρο, θα σας πούμε πώς να μειώσετε τις ραγάδες στο στήθος με φυσικό τρόπο. Η εμφάνιση αυτών των βλαβών στο δέρμα σχετίζεται με τις […]

17.09.2023

Μελέτη CDC: Ο εμβολιασμός για Covid-19 αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης αυτοάνοσης καρδιακής νόσου κατά 13.200%

Τα δεδομένα ελήφθησαν μέσω του συστήματος VAERS

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε