Uncategorized

Έγινε το πρώτο βήμα για το νέο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης

Με την προέγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης για το νέο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Κλειστής και Ημερήσιας Νοσηλείας του Ασύλου Ανιάτων από την Περιφέρεια Αττικής, έγινε και τεχνικά το πρώτο καθοριστικό βήμα για να μετουσιωθεί σε πράξη το όραμα της Διοίκησης του Ασύλου για μια νέα εποχή στην αποκατάσταση της υγείας.

Το νέο Κέντρο Αποκατάστασης θα διαθέτει 6 πτέρυγες συνολικής επιφάνειας 5.145 τ.μ.

Κατά την πλήρη ανάπτυξή του, στις 4 πτέρυγες θα λειτουργεί το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Κλειστής Νοσηλείας (ΚΑΑΚΝ) με δυναμικότητα 50 κλινών και στις άλλες 2 πτέρυγες θα λειτουργεί το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Ημερήσιας Νοσηλείας (ΚΑΑΗΝ).

Επιπρόσθετα, σχεδιάζεται η κατασκευή θερμαινόμενης κολυμβητικής δεξαμενής που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες και των δύο δομών.

Στο πλαίσιο αυτό, η κα Ιωάννα Ηλιάδη, Πρόεδρος του Δ.Σ. Ασύλου Ανιάτων συνοδευόμενη από τον κ. Δημήτρη Κομματά, Μέλος Δ.Σ. Ασύλου Ανιάτων, την κα Σοφία Αρτέμη, Διευθύντρια Περίθαλψης ΙΠΧΠ και τον κ. Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο, συνεργάτη του Ασύλου, επισκέφθηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αττικής, κ. Γεώργιο Δημόπουλο, για να ευχαριστήσουν τόσο εκείνον όσο και τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη.

Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων τους αποτελούν στυλοβάτες των προσπαθειών του Ασύλου για τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των ανθρώπων που πάσχουν από κινητική αναπηρία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Δημόπουλος διαβεβαίωσε ότι η περίθαλψη ατόμων με αναπηρίες αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως συζητήθηκαν και θέματα μακροπρόθεσμης συνεργασίας όπως η διαμόρφωση και λειτουργία υποδομών του Ασύλου ως Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και η κατ’ οίκον νοσηλεία ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Η κ. Ηλιάδη δήλωσε «Σήμερα, μοιραζόμαστε με την Περιφέρεια Αττικής το όραμα μας για ένα καλύτερο αύριο για τα άτομα με αναπηρίες.

Πυλώνας της προσπάθειάς μας, προέβη στην προέγκριση των σχεδίων για την λειτουργία των νέων δομών του Ασύλου Ανιάτων».

Επιπλέον, σημείωσε πως το Άσυλο μπορεί να διαθέσει 40 κλίνες στο ΕΣΥ προκειμένου να συμβάλει στην αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων λόγω της πανδημίας.

Λίγα λόγια για το Άσυλο Ανιάτων

Είναι το πρώτο φιλανθρωπικό σωματείο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα και λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1893 χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση.

Το 1972, ίδρυσε το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων (ΙΠΧΠ), που εδρεύει στην  Κυψέλη με στόχο την περίθαλψη  ασθενών  οι οποίοι πάσχουν από ανίατες ασθένειες, παραπληγίες, τετραπληγίες, εγκεφαλοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας και παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Η δομή αυτή αποτελεί πρότυπο για την δευτεροβάθμια κοινωνική φροντίδα στον τόπο μας, προσφέρει στους ασθενείς 24ωρη υποστήριξη και απασχολεί 110 άτομα, διαφόρων ειδικοτήτων (ιατρούς, φυσίατρους, φυσικοθεραπευτές, νοσοκόμους, εργασιοθεραπευτές, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.)

Σκοπός του είναι η βελτίωση του επιπέδου ζωής των συνανθρώπων μας που πάσχουν από κινητική αναπηρία (επίκτητη ή κληρονομική). Στο σύνολο των 128 χρόνων λειτουργίας του, έχει φροντίσει και περιθάλψει με στοργή περίπου 8.000 περιθαλπόμενους.

Uncategorized

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

Οι ραγάδες είναι σημάδια που εμφανίζονται όταν σπάνε οι ελαστικές ίνες του δέρματος. Συνήθως επηρεάζουν περιοχές όπως οι γλουτοί, η κοιλιά και το στήθος, δίνοντάς τους μια αντιαισθητική εμφάνιση. Σε αυτό το άρθρο, θα σας πούμε πώς να μειώσετε τις ραγάδες στο στήθος με φυσικό τρόπο. Η εμφάνιση αυτών των βλαβών στο δέρμα σχετίζεται με τις […]

17.09.2023

Μελέτη CDC: Ο εμβολιασμός για Covid-19 αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης αυτοάνοσης καρδιακής νόσου κατά 13.200%

Τα δεδομένα ελήφθησαν μέσω του συστήματος VAERS

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε