Uncategorized

«Βόμβα» ερευνητή Δ.Ποντίκα: «Έχουμε φτιάξει αξιόπιστο φάρμακο και τεστ για τον κορωνοϊό και η κυβέρνηση μας αγνοεί»!

Την ώρα που η κυβέρνηση επιβάλει εδώ και έναν χρόνο lockdowns τα οποία καταστρέφουν την οικονομία και την ψυχολογία των πολιτών ο ερευνητής και ιδρυτής του εργαστηρίου Βιοτεχνολογίας MenidiMedica στην Αιτωλοακαρνανία Δημήτρης Ποντίκας προχωράει στην καταγγελία πως έχει αναπτύξει φάρμακο, αλλά και τεστ, για τον κορωνοϊό τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο να μπει τέλος στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα εξαιτίας της πανδημίας. 

Εδώ και έναν χρόνο έχει αναπτύξει μοριακό τεστ για την ανίχνευση του SARS-CoV-2 με ακρίβεια που αγγίζει το 97%, ενώ πρόσφατα ανέπτυξε και πειραματικό φάρμακο που εξαλείφει τον ιό μέσα σε 48 ώρες! Ωστόσο, παρά τις προσπάθειές του, συνάντησε μόνο κλειστές πόρτες, είπε ο Δ.Ποντίκας στην «Δημοκρατία». 

Το μοριακό τεστ που λειτουργεί με την τεχνολογία RT-LAMP δίνει αποτελέσματα μέσα σε μόλις 20 λεπτά, ενώ το κόστος του είναι υποπολλαπλάσιο του rapid test. Όπως εξηγεί ο κ. Ποντίκας, η ιδέα του έμεινε «σκονισμένη» στα συρτάρια των αρμοδίων έως και σήμερα! Κι όμως, το συγκεκριμένο τεστ έχει βγει στην παραγωγή σε χώρες όπως η Αυστραλία, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα.

«Το πρώτο πράγμα που πρότεινα κατά την επικοινωνία που είχα έως και τον Ιούλιο με κυβερνητικούς παράγοντες είναι να το χρησιμοποιήσουμε στις πύλες εισόδου της χώρας, καθώς δίνει ακριβές αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει καμιά απάντηση» λέει με πικρία και προσθέτει:

«Θα μπορούσε η Ελλάδα να ιδρύσει ένα ινστιτούτο Βιοτεχνολογίας όπου θα γίνονταν ανάπτυξη και παραγωγή του τεστ, κάτι που σήμερα κάνουν άλλες χώρες. Δεν αποκλείεται στο μέλλον η χώρα μας να κάνει εισαγωγή των τεστ αυτών, σε λίγο καιρό».

Την ίδια «τύχη» είχε και το πειραματικό φάρμακο που ανέπτυξε στο μικρό εργαστήριο της Αιτωλοακαρνανίας και το οποίο εξαλείφει τον ιό μέσα σε 48 ώρες! Σύμφωνα με τον ερευνητή, ο ίδιος και η ομάδα του έφτιαξαν ένα σύμπλεγμα τριών νανοσωματιδίων, το ένα εκ των οποίων λειτουργεί ως άγκιστρο απέναντι στην ακίδα S και τα άλλα δύο αδρανοποιούν τον ιό.

«Σε δύο μέρες από την ώρα που χορηγήσαμε το φάρμακο σε 30 κυτταροκαλλιέργειες, εξαφανίστηκε η παρουσία του ιού και συνεχίσαμε μέχρι τη δέκατη μέρα να χορηγούμε το πειραματικό φάρμακο για να διαπιστώσουμε αν θα είχαμε κυτταροτοξικότητα, αν δηλαδή σε μια ενδεχόμενη εφαρμογή σε στάδιο τρία σε ανθρώπους θα εμφανίζονταν παρενέργειες. Τα δεδομένα τα έχουμε όλα στα χέρια μας, αλλά χρειαζόμαστε συνεργασία με κρατικό φορέα και φαρμακευτική εταιρία για να πάμε στο επόμενο στάδιο» αποκαλύπτει.

Το μήνυμα που… σνόμπαρε ο Τσιόδρας

Εκτός από τις κρούσεις που έκανε σε διάφορους κυβερνητικούς και μη παράγοντες, ο ερευνητής Δημήτρης Ποντίκας έστειλε στις 23 Απριλίου του 2020 γραπτό μήνυμα μέσω γνωστής διαδικτυακής πλατφόρμας στον καθηγητή Λοιμωξιολογίας και επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, ζητώντας ακρόαση μόλις δέκα λεπτών.

«Κύριε καθηγητά, καλησπέρα σας. Παρακινούμενος από παλαιότερους συναδέλφους που γνωρίζουν τον χαρακτήρα και την ταπεινοφροσύνη σας, τολμώ να σας ενοχλήσω, ενημερώνοντάς σας σχετικά με “προτάσεις – λύσεις” που αφορούν στη θεραπεία και την ολοκληρωμένη διάγνωση του SARS-COV2. Ασχολούμαι 12 έτη αποκλειστικά με την έρευνα, προωθώντας προϊόντα μιας ατομικής βιοτεχνολογικής εταιρίας, με αξιοπρεπή παρουσία στον χώρο! Από καθήκον και χωρίς υποκρυπτόμενα συμφέροντα, παρακαλώ θερμά όπως διαθέσετε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας για ακρόαση 10 λεπτών. Με ιδιαίτερη εκτίμηση και σεβασμό, Δημήτριος Ποντίκας. Ιατρός Ερευνητής R&D Menidi Medica» ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του.

Όπως λέει, έως σήμερα το μήνυμά του παραμένει αναπάντητο!

Uncategorized

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

Οι ραγάδες είναι σημάδια που εμφανίζονται όταν σπάνε οι ελαστικές ίνες του δέρματος. Συνήθως επηρεάζουν περιοχές όπως οι γλουτοί, η κοιλιά και το στήθος, δίνοντάς τους μια αντιαισθητική εμφάνιση. Σε αυτό το άρθρο, θα σας πούμε πώς να μειώσετε τις ραγάδες στο στήθος με φυσικό τρόπο. Η εμφάνιση αυτών των βλαβών στο δέρμα σχετίζεται με τις […]

17.09.2023

Μελέτη CDC: Ο εμβολιασμός για Covid-19 αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης αυτοάνοσης καρδιακής νόσου κατά 13.200%

Τα δεδομένα ελήφθησαν μέσω του συστήματος VAERS

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε