Uncategorized

Δώρο ζωής από τη δεύτερη μεταμόσχευση κερατοειδούς μέσα σε λίγες ημέρες στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου

 Ελπίδα για καλύτερη όραση σε μια 78χρονη ασθενή, χάρισε με τον θάνατό της μια 43χρονη γυναίκα, η οικογένεια της οποίας βρήκε το σθένος να δωρίσει τους κερατοειδείς της.

Η 78χρονη λήπτρια, που ήταν αποδέκτης της ύψιστης αυτής πράξης αλτρουισμού, υποβλήθηκε για δεύτερη φορά σε μεταμόσχευση κερατοειδούς, καθώς με την πρώτη επέμβαση δεν υπήρξε το επιθυμητό αποτέλεσμα και το μόσχευμα απορρίφθηκε.

Η μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021, στη Β’ Οφθαλμολογική Κλινική ΑΠΘ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Η ομάδα μεταμοσχεύσεων της Β’ Οφθαλμολογικής Κλινικής ΑΠΘ κλήθηκε να λάβει το μόσχευμα της δότριας, η οποία έφυγε από τη ζωή μετά από ρήξη ανευρύσματος εγκεφαλικής αρτηρίας.

Ήταν η δεύτερη μεταμόσχευση κερατοειδούς που ολοκληρώθηκε με επιτυχία μέσα σε λίγες ημέρες, στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, καθώς τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, μια 66χρονη με χαμηλή όραση έλαβε το δικό της δώρο ζωής, ένα μόσχευμα που της δίνει ήδη τη χαρά να βλέπει τη ζωή διαφορετικά.

Επρόκειτο για την πρώτη μεταμόσχευση κερατοειδούς για τη νέα χρονιά στη Β’ Οφθαλμολογική Κλινική ΑΠΘ και έγινε χάρη στη δωρεά της οικογένειας ενός 64χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του από εγκεφαλική αιμορραγία.

Οι γιατροί της Κλινικής προτρέπουν τους πολίτες να στηρίξουν την μεταμοσχευτική δραστηριότητα και να δώσουν ελπιδοφόρο μήνυμα στους ασθενείς μέσω της ανεκτίμητης προσφοράς μοσχευμάτων, η οποία παραμένει μειωμένη παγκοσμίως, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

Uncategorized

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

Οι ραγάδες είναι σημάδια που εμφανίζονται όταν σπάνε οι ελαστικές ίνες του δέρματος. Συνήθως επηρεάζουν περιοχές όπως οι γλουτοί, η κοιλιά και το στήθος, δίνοντάς τους μια αντιαισθητική εμφάνιση. Σε αυτό το άρθρο, θα σας πούμε πώς να μειώσετε τις ραγάδες στο στήθος με φυσικό τρόπο. Η εμφάνιση αυτών των βλαβών στο δέρμα σχετίζεται με τις […]

17.09.2023

Μελέτη CDC: Ο εμβολιασμός για Covid-19 αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης αυτοάνοσης καρδιακής νόσου κατά 13.200%

Τα δεδομένα ελήφθησαν μέσω του συστήματος VAERS

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε