Συνέδρια

Μ. Σχοινάς: “Οι μάχες που δίνουν οι Έλληνες πνευμονολόγοι στο μέτωπο της πανδημίας είναι πηγή έμπνευσης για όλους μας

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 30ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο το οποίο πραγματοποιήθηκε με υβριδική μορφή και παρακολούθησαν τις τέσσερις μέρες διεξαγωγής του περισσότεροι από 900 σύνεδροι με φυσική παρουσία και πάνω από 200 σύνεδροι διαδικτυακά.

«Η ειδικότητα της Πνευμονολογίας αναγνωρίστηκε στην περίοδο της πανδημίας ως η ειδικότητα αιχμής στη διαχείριση της, αλλά και σε μια πλειάδα άλλων παθήσεων του αναπνευστικού νοσήματος που έχουν σημαντική επίδραση στην καθημερινή νοσηρότητα.

Ο ρόλος του Έλληνα Πνευμονολόγου είναι πλέον κομβικός και πολύπλευρος» τόνισε κατά τον χαιρετισμό του στην έναρξη του Συνεδρίου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας κ. Στυλιανός Λουκίδης, υπογραμμίζοντας ότι:

«Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του Πνεύμονα, η επείγουσα Πνευμονολογία, η διαχείριση των αποφρακτικών νοσημάτων των αεραγωγών, οι διάχυτες διάμεσες πνευμονοπάθειες, οι λοιμώξεις, η φυματίωση, η εντατική θεραπεία είναι ένα μέρος του πολύπλευρου αυτού ρόλου».

Την Τελετή Έναρξης του συνεδρίου τίμησε με την παρουσία του ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ρόλο των Πνευμονολόγων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι μάχες που δίνουν οι Έλληνες πνευμονολόγοι στο μέτωπο της πανδημίας είναι πηγή έμπνευσης για όλους μας. Οι πνευμονολόγοι και οι άλλοι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας βρίσκονται διαρκώς τα δύο τελευταία χρόνια σε συνθήκες ακραίας πίεσης».

Επεσήμανε πως η Ευρώπη παράλληλα με την αντιμετώπιση της πανδημίας, προετοιμάζεται με βάση τα διδάγματα που έμαθε τα τελευταία δύο χρόνια, τονίζοντας ότι: «φιλοδοξούμε να πετύχουμε δίνοντας ζωή σε αυτή την Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας (E.U. forHEALTH), που δεν θα αφορά μόνο στις πανδημίες και τις έκτακτες ανάγκες, αλλά και στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των ανθρώπων».

Την έναρξη του 30ου Πανελλήνιου Πνευμονολογικού τίμησαν με την παρουσία τους η  αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κ. Μίνα Γκάγκα, η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη, εκπρόσωποι της πανεπιστημιακής κοινότητας και εκπρόσωποι της ιατρικής κοινότητας.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου έγιναν παράλληλες κοινωνικές εκδηλώσεις βασισμένες στην εκπαίδευση, την κοινωνική προσφορά και την εξωστρέφεια.

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε