Συνέδρια

2nd International Congress “Sports Cardiology 2021″

Ξεκίνησαν οι εργασίες του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Αθλητικής Καρδιολογίας 2021.

Το δεύτερο συνέδριο SportsCardiology 2021, ξεκίνησε τις εργασίες του, την Παρασκευή  10 Σεπτεμβρίου 2021, στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα.

 Στην  έναρξη εργασιών του συνεδρίου παρέστησαν: ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γεώργιος Μαυρωτάς, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αθανάσιος-Μελέτιος Δημόπουλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας κ. Ιωάννης Κανακάκης, .

Το συνέδριο χαιρέτησαν διαδικτυακά ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ενώ την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Ιωάννης Οικονόμου.

 Οι εγγραφές του συνεδρίου έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο καθώς και η υποβολή εργασιών.

Κρίσιμα ζητήματα όπως ο αιφνίδιος θάνατος νεαρών αθλητών καθώς και η πρόληψη, η διάγνωση αλλά και η αντιμετώπιση του προβλήματος ήταν το αντικείμενο των εργασιών της πρώτης ημέρας.

Τα τελικά συμπεράσματα θα ανακοινωθούν σήμερα Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου.

Στο συνέδριο βραβεύτηκε ο διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος για την προσφορά του στην κοινωνία και την ορθοδοξία καθώς και ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης για το ήθος του και την αγωνιστικότητα που έδειξε όλα τα χρόνια του πρωταθλητισμού.

Ξεχωριστές προσωπικότητες όπως του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Α. Δημόπουλου, του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κκ Χρυσοστόμου του Καθηγητού Νομικής κ. Θεόδωρου Λύτρα και του Συνταγματολόγου Καθηγητού του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κ. Παναγιώτη Δωδωνή ξεχώρισαν στην θεματική ενότητα Βιοηθική και πρωταθλητισμός.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν σήμερα  Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου με την βράβευση των τριών καλύτερων εργασιών καθώς και του καλύτερου Ειδικευομένου Καρδιολογίας για το ερευνητικό του έργο.

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε