Σεξ

Αποτελεί όντως η απιστία ανδρικό προνόμιο;

Μπορεί η απιστία να είναι γένος θηλυκού αλλά αποτελεί όντως ανδρικό προνόμιο. Οι άνδρες υποκύπτουν με περισσή ευκολία στον απαγορευμένο καρπό, το φλέρτ , την ερωτική συνεύρεση ή ακόμη και στο να δημιουργήσουν μια παράλληλη σχέση Γιατί όμως το ισχυρό φύλο είναι τόσο επιρρεπές;
 

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Texas A & M University απέδειξε ότι οι άνδρες υποκύπτουν σε σύγκριση με τις γυναίκες συχνότερα στους σεξουαλικούς πειρασμούς λόγω των σεξουαλικών ορμών τους και και όχι γιατί δεν διαθέτουν αυτοέλεγχο…
 

Αν και όπως υποστηρίζουν επιστήμονες η ικανότητα αντίστασης στον πειρασμό είναι η ίδια και για τα δύο φύλλα από ό,τι φαίνεται όμως οι άνδρες είναι έρμαιοι και άβουλοι απέναντι στα πάθη τους. Επικεφαλής των μελετών ήταν οι δρες Νατάσα Τίντγουελ, από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου A&M στο Τέξας, και Πωλ Ίστγουϊκ, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Ανθρώπινης Ανάπτυξης & Οικογενειακών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Τέξας.

Οι ερευνητές συμπέραναν πως παρά το γεγονός ότι οι άντρες έχουν την ίδια ικανότητα με τις γυναίκες να αντιστέκονται στους πειρασμούς, η ικανότητα αυτή συχνά εξουδετερώνεται από τις ισχυρότερες σεξουαλικές ορμές τους.
 
Στη μία από τις μελέτες συμμετείχαν 218 εθελοντές (οι 70 ήταν άντρες), μέσης ηλικίας 32 ετών, οι οποίοι ανέφεραν τις παρορμήσεις τους όταν συναντούν έναν ελκυστικό, αλλά «απαγορευμένο» δυνητικό ερωτικό σύντροφο.
 
Στην δεύτερη μελέτη, ζητήθηκε από 600 τελειόφοιτους φοιτητές (οι 326 ήταν άντρες) να παίξουν ένα παιχνίδι σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, στο οποίο αποδέχονταν ή απέρριπταν δυνητικούς ερωτικούς συντρόφους.
 
“Όπως ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου και των Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Τέξας οι αντιδράσεις των ανδρών απέναντι σε αληθινούς πειρασμούς φαίνεται να είναι πιο ενδοτικές από εκείνες των γυναικών
 
“Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από την μελέτη είναι πως η σεξουαλική επαφή παραμένει καταλυτική για τη διάπραξη της απιστίας, αφού είναι η μόνη χειροπιαστή απόδειξη τόσο γι’ αυτόν που απατά όσο και γα τον απατημένο.
 
Πόσο συχνά συμβαίνει;
 
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η απιστία σχετίζεται περισσότερο με το σεξ στα μάτια των ανδρών, ενώ οι γυναίκες τείνουν να θεωρούν πως στην απιστία υπάρχει και συναισθηματική έλξη.
 
Από την ίδια έρευνα προέκυψε πως περισσότερο επιρρεπείς είναι όσοι από την φύση της δουλειάς τους ή του χαρακτήρα τους είναι πιο κοινωνικοί. Ωστόσο δεν αποκλείεται και η κατηγορία εκείνη που συστηματικά απατά τον σύντροφο του συστηματικά τον σύντροφο εξαιτίας βαθύτερων φόβων και ανασφαλειών.
 
Φταίει το DNA;
 
“Eρευνα του σουηδικού Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ,απέδιξε πως η η τάση ενός άνδρα να είναι άπιστος στη σύντροφό του επηρεάζεται από τα γονίδιά του.
 
Οι άνδρες που έχουν κληρονομήσει μια γενετική παραλλαγή η οποία επηρεάζει μια συγκεκριμένη ορμόνη, τη βασοπρεσίνη, είναι πιο πιθανό να δημιουργήσουν ασθενέστερες σχέσεις και προβληματικούς γάμους.
 
Εντούτοις για το αν ο άνδρας θα είναι μονογαμικός ή όχι δεν καθορίζεται μόνο από τα γονίδια του αλλά και από τον τρόπο που έχει μεγαλώσει, τις αρχές του, το χαρακτήρα του κλπ.
 
 

Σεξ

06.11.2023

Αυτό είναι το μπαχαρικό που υπόσχεται να «απογειώσει» την ερωτική σας ζωή

Το μοσχοκάρυδο είναι ένα από τα μπαχαρικά που βάζουν οι μάγειρες στα πιάτα τους για να ενισχύσουν τη γεύση και τη μυρωδιά του φαγητού. Συνήθως μπαίνει στο φαγητό τριμμένο, για να μην είναι η αίσθηση περίεργη σε αυτόν που το τρώει. Στην αρχαία Ασία έχουν βρεθεί συγγράμματα που το θεωρούσαν φάρμακο για την ανδρική ανικανότητα […]

01.11.2023

Μελέτη: Ο υπερθυρεοειδισμός μπορεί να γίνει αιτία πρόωρης εκσπερμάτισης

Αρκετές είναι οι μελέτες που έχουν δείξει ότι ο υπερθυρεοειδισμός μπορεί να γίνει αιτία πρόωρης εκσπερμάτισης και ότι η σωστή αντιμετώπισή του μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του ποσοστού της. Αυτά τα δεδομένα υποψίασαν τους ερευνητές και στράφηκαν στην πιθανή επίδραση των ορμονών αυτών στη σεξουαλική λειτουργία. Στην πρώτη μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση The […]

26.09.2023

Αποχή από το σεξ: Oι τρεις κυριότερες επιπτώσεις στον οργανισμό μας

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε