Ναρκωτικά -Αλκοόλ

Οι πιάτσες θανάτου στοιχειώνουν τις γειτονιές της Αθήνας

Λεφτά…δεν υπάρχουν για την λειτουργία του ΟΚΑΝΑ. Τα 20 εκατομμύρια ευρώ δεν επαρκούν ούτε για την μισθοδοσία του προσωπικού, παραδέχτηκε η πρόεδρος του Οργανισμού Μένη Μαλλιώρη. κ. Μαλλιώρη παρουσιάζοντας τον απολογισμό του ΟΚΑΝΑ των τελευταίων δύο ετών, υπογράμμισε οτι έγινε αίτημα στο Υπουργείο Υγείας για αύξηση της χρηματοδότησης καθώς το υπάρχον ποσό δεν επαρκεί ούτε για τη μισθοδοσία. Μέχρι στιγμής το Υπουργείο Υγείας δεν έχει απαντησει. “Δεν μπορούμε να έχουμε μικρότερο προυπολογισμό όταν αυξήθηκαν οι Μονάδες απο 20 σε 54”, τόνισε η πρόεδρος.

“Οι πιάτσες του θανάτου εξακολουθούν να στοιχειώνουν το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, υποβαθμίζοντας δραματικά την ποιότητα της ζωής των κατοίκων της πόλης μας”, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

“Η κ. Μαλιώρη αναφέρθηκε στις  έρευνες που δείχνουν ότι δεν υπήρξε καμία βελτίωση στην εικόνα του κέντρου της Αθήνας  από τη μεταφορά των Μονάδων Υποκατάστασης  στα δημόσια νοσοκομεία.

Ωστόσο την ίδια ώρα υπάρχει δραματική  επιβάρυνση στην λειτουργία των Δημόσιων νοσοκομείων.

Η πρόχειρη, βιαστική και  αποσπασματική πολιτική στην αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών που ακολουθήθηκε το τελευταίο καιρό οδήγησε σε αναποτελεσματικές λύσεις που όξυναν τα προβλήματα, αντί να τα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά.

Σήμερα, η διακίνηση των ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας είναι χειρότερη από ποτέ. Την ίδια ώρα οι χρήστες ουσιών μαστίζονται από το AIDS: πρωτοφανής είναι η αύξηση των ποσοστών των κρουσμάτων κατά 1240%, γεγονός που αποδεικνύει την αναποτελεσματικότητα των προγραμμάτων και των δράσεων της πολιτείας.

Η  απόφαση δημιουργίας των Χώρων Παραμονής Xρηστών αποτελεί μία ακόμα πρόχειρη και αποσπασματική λύση προκειμένου να συγκαλυφθεί το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκαλέσει η πολιτική που ακολουθήθηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ παραδέχθηκε τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΚΑΝΑ με αποτέλεσμα την υπολειτουργία των Μονάδων του.

Η παρουσίαση του  θλιβερού αυτού απολογισμού έγινε  χωρίς την παρουσία των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που καλούνται να επιλύσουν τα προβλήματα  που έχει δημιουργήσει η ανεπαρκής και επικίνδυνη πολιτική για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών”, καταλήγουν οι ιδιώτες γιατροί .
 

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε