Ναρκωτικά -Αλκοόλ

Τα παιδιά δημιουργούν διαφήμιση κατά της εξάρτησης

Το Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ», γιορτάζοντας τα 10 χρόνια λειτουργίας του με δράσεις πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας που απευθύνονται σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, διοργανώνει, το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, το 2ο Εφηβικό Φεστιβάλ Διαφημίσεων Πρόληψης των Εξαρτήσεων. Το φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του πολιτιστικού του Δημαρχείου της Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης 2).

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Είμαι κι εγώ στην Πρόληψη» που υλοποιείται από την «ΠΡΟΝΟΗ», σε συνεργασία με το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Β’ Δ/νσης Αθηνών, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μια διαφήμιση για την πρόληψη της εξάρτησης από το κάπνισμα, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και το διαδίκτυο με την μορφή αφίσας ή video ή ραδιοφωνικού spot.

Την ημέρα του Φεστιβάλ (31/3/2012), από τις 5 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, στην αίθουσα του Πολιτιστικού του Δημαρχείου της Κηφισιάς θα παρουσιάζονται όλα τα έργα, ενώ η έκθεση θα πλαισιώνεται από συναυλία όπου θα συμμετέχουν ερασιτεχνικά συγκροτήματα από σχολεία των Γυμνασίων και Λυκείων Κηφισιάς – Ερυθραίας – Εκάλης (η διάρκεια της συναυλίας θα είναι 3 ώρες,  από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ).
Την απόγευμα της ίδιας μέρας (19:00 – 19:30) η κριτική επιτροπή βράβευσης θα ανακοινώσει του νικητές του Διαγωνισμού καθώς και το δώρο-έκπληξη!

Στην κριτική επιτροπή συμμετέχουν: η Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη, η Πρόεδρος της ΠΡΟΝΟΗ, Αγγελική Πιτίδη, ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κηφισιάς, Εμμανουήλ Κουρμαδιάς.
Πρόκειται πολύ σημαντική δράση για το Δήμο Κηφισιάς και για τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους, σε μια εποχή που αυξάνεται η τάση για εξάρτηση από ουσίες και από το διαδίκτυο. Η διαδικασία θα κινητοποιήσει τους μαθητές να αναδείξουν την δημιουργικότητα τους, το ομαδικό τους πνεύμα και να ευαισθητοποιηθούν ιδιαίτερα στην πρόληψη της χρήσης ουσιών τόσο για τη δική τους προστασία, όσο και για την οργάνωση συλλογικών δράσεων προστασίας στο χώρο του σχολείου.
 

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε