Πλαστική Χειρουργική

Βραχιονοπλαστική

Η βραχιονοπλαστική είναι η επέμβαση με την οποία διορθώνεται η περίσσεια δέρματος ή/και λίπους στην περιοχή των βραχιόνων, δηλαδή στα μπράτσα.

Η δερματική χαλάρωση οφείλεται, κατά κανόνα, στην απώλεια ή αυξομειώσεις του σωματικού βάρους, καθώς και στην εκφύλιση των ιστών με την παροδο της ηλικίας. Το χαλαρό δέρμα «κρεμάει» προς τα κάτω, δείχνει πλαδαρό και επηρεάζει όχι μόνο την εμφάνιση αλλά και τις κινήσεις του ατόμου.

 H τεχνική

Η τεχνική βασίζεται στην εκτομή της περίσσειας ιστού χωρίς την δυσάρεστη παρουσία μιας ουλής κατά μήκος του βραχίονα, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Η τομή τώρα μένει κρυμμένη στην περιοχή της μασχάλης όπου δύσκολα γίνεται αντιληπτή. Επιπρόσθετα χρησιμοποιείται και λιποαναρρόφηση καθώς επίσης και smartlipo (Laser Λιπόλυσης) για καλύτερη επαναφορά του δέρματος. Είναι μία σχετικά πρόσφατα δημοσιευμένη τεχνική που δίνει λύσει στο πρόβλημα της αισθητικά μη αποδεκτής τομής κατά μήκος του βραχίονα. Είναι χρήσιμη σε άτομα που έχουν κρεμάμενο ιστό κατά την ανύψωση των βραχίονών τους. Ανήκει στις μέσης βαρύτητας επεμβάσεις. Με σεβασμό στην ανατομία της περιοχής και της απαιτούμενης προσοχής τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά.

Η επέμβαση διεξάγεται υπό γενική αναισθησία και πολλές φορές συνδιάζεται με άλλες επεμβάσεις βελτίωσης του περιγράμματος του σώματος, όπως κοιλιοπλατική, λιποαναρρόφηση, ανόρθωση μηρών και γλουτών. Η επέμβαση διαρκεί 1,5 με 2 ώρες.

Χρόνος επιστροφής: 

 Επιστροφή στην δουλειά σε 2-3 ημέρες.Χειρονακτική εργασία σε 2-3 εβδομάδες.Γυμναστήριο σε 4 εβδομάδες.Επιλεκτικά και νωρίτερα.

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε