Πλαστική Χειρουργική

Νήματα προσώπου: Γιατί υπερέχουν;

Πολλαπλά είναι τα πλεονεκτήματα της τοποθέτησης νημάτων στο πρόσωπο για την ανόρθωση του χαλαρού ή γηρασμένου δέρματος.

Γι’ αυτό η συγκεκριμένη τεχνική έχει ενταχθεί τα τελευταία χρόνια στο οπλοστάσιο των ειδικών, στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής προσώπου και έχει αγαπηθεί από γυναίκες και άνδρες.

Δεκάδες μελέτες επιβεβαιώνουν την ικανοποίηση που νιώθουν για την εμφάνιση του προσώπου τους ακόμα και 2 χρόνια μετά την υποβολή τους σ’ αυτήν την αισθητική θεραπεία.

«Η γήρανση του προσώπου είναι μια διαρκής διαδικασία που συνοδεύεται από την απώλεια της ελαστικότητας και του όγκου του δέρματος.

Τα φρύδια, τα μάγουλα, η περιοχή κάτω από το σαγόνι και ο λαιμός είναι τα μέρη που επηρεάζονται περισσότερο, εξαιτίας της λέπτυνσης του συνδετικού ιστού του δέρματος και της καταστροφής των ελαστικών ινών του.

Το δέρμα χαλαρώνει, τα φρύδια και τα μάγουλα πέφτουν, σχηματίζονται έντονες ρινοπαρειακές πτυχές, περίσσεια δέρματος εμφανίζεται στην κάτω γνάθο και λίπος κάτω από το σαγόνι.

Στο μέτωπο σχηματίζονται ρυτίδες, τα άνω βλέφαρα παρουσιάζουν δερματοχάλαση και πρόπτωση του περικογχικού λίπους.

Το ίδιο συμβαίνει και στα κάτω βλέφαρα, τα οποία εμφανίζουν επιπλέον σακούλες και μαύρους κύκλους», αναφέρει ο Γεώργιος Βελημβασάκης, MD, FEBOPRAS, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός.

Για την αναστροφή των επιπτώσεων της γήρανσης, κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο πραγματοποιείται σημαντικός αριθμός αισθητικών επεμβάσεων.

Οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Ιαπωνία, η Ιταλία και το Μεξικό έχουν τα υψηλότερα ποσοστά σε όλον τον κόσμο.

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται μια έκρηξη του αριθμού των θεραπειών ιδίως των μη επεμβατικών.

Οι ασθενείς αναζητούν συνεχώς νέες τεχνικές αναζωογόνησης του προσώπου που πραγματοποιούνται στο ιατρείο, προκειμένου να μην χρειαστεί περίοδος ανάρρωσης, ούτε χρόνος απομάκρυνσης από τις υποχρεώσεις τους, και που μπορούν να προσφέρουν ικανοποιητικά αποτελέσματα στη χαλάρωση του δέρματος του προσώπου.

Η τοποθέτηση βιοαπορροφήσιμων νημάτων έχει τελευταία αναδειχθεί ως μια ελάχιστα επεμβατική εναλλακτική λύση στο χειρουργικό lifting για την ανόρθωση του δέρματος.

Ωστόσο, δεν είναι καινούργια τεχνική.

Το lunch-time face lift, όπως επίσης ονομάζεται, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1990.

Από τότε, βέβαια, το υλικό των ραμμάτων έχει εξελιχθεί και γι’ αυτό οι επιπλοκές έχουν σχεδόν μηδενιστεί.

Το PDO είναι από τα πιο γνωστά νήματα που χρησιμοποιούνται σήμερα για να καλύψουν τις ανάγκες σύσφιξης του δέρματος, το οποίο διατίθεται σε διάφορα σχήματα και μήκη.

Πρόκειται για ένα συνθετικό χειρουργικό ράμμα, λεπτότερο από μια κλωστή, γνωστό στη χειρουργική εδώ και πολλά χρόνια.

Απορροφάται πλήρως από τον οργανισμό σε 4 έως 6 μήνες.

Όταν τοποθετείται, διεγείρεται η παραγωγή κοκκιώδους ιστού και ο σχηματισμός κολλαγόνου τύπου 1 και 3.

Στο νέο ιστό δημιουργούνται ινοβλάστες και μυοϊνοβλάστες.

Οι τελευταίοι σχετίζονται με:

-την επούλωση του τραύματος,

-την ελαστικότητα του δέρματος και,

-τη σύσφιξή του.

Τα αποτελέσματα αυτών των διεργασιών που συντελούνται στο δέρμα, γίνονται αντιληπτά με την αλλαγή της υφής, του τόνου και της ελαστικότητάς του.

Επίσης, για πιο ώριμα πρόσωπα μπορούν να τοποθετηθούν νήματα που διαθέτουν στις άκρες τους μικρά άγκιστρα.

«Τα COG όπως ονομάζονται χρησιμοποιούνται για να προκαλέσουν την παραγωγή κολλαγόνου αλλά κυρίως για να συσφίξουν και να ανορθώσουν τις χαλαρές περιοχές του προσώπου, σχηματίζοντας ένα καλύτερο περίγραμμα.

Έχουν μακροπρόθεσμη αναζωογονητική δράση και προτιμώνται για να ανορθώσουν τα πεσμένα μάγουλα και ζυγωματικά και να τεντώσουν το χαλαρωμένο δέρμα του λαιμού και του ντεκολτέ», διευκρινίζει ο κ. Βελημβασάκης.

«Το αναίμακτο αυτό lifting έχει θεαματικά αποτελέσματα στη λείανση των λεπτών γραμμών έκφρασης στο μέτωπο, μεσόφρυο και πόδι της χήνας, στη μείωση των ρινοχειλικών ρυτίδων και των ρυτίδων μαριονέτας, στη βελτίωση του οβάλ περιγράμματος του προσώπου, καθώς και στη σύσφιξη και βελτίωση του διπλοσάγονου», προσθέτει.

Η διαδικασία είναι απλή και απαιτεί μόλις 30 λεπτά για την ολοκλήρωσή της.

Ο ιατρός αξιολογεί αρχικά:

-τις ανάγκες του δέρματος,

-το είδος και τον αριθμό των νημάτων που θα χρειαστεί για να πετύχει το αποτέλεσμα που επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος.

Κατόπιν σημειώνει με ένα μολύβι στην επιδερμίδα τον αριθμό των νημάτων που θα χρειαστεί και εφαρμόζει τοπική αναισθησία για να ολοκληρωθεί η θεραπεία, χωρίς να προκληθεί ο παραμικρός πόνος.

Αυτό που νιώθει ο θεραπευόμενος, είναι μόνο ένα τράβηγμα όταν ανορθώνονται τα νήματα.

Τα πρώτα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά, αλλά οι εντυπωσιακές αλλαγές στην εμφάνιση του προσώπου έρχονται μετά από μερικές εβδομάδες και βελτιώνονται συνεχώς.

«Τα νήματα προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα συγκριτικά με άλλες θεραπείες.

Τα κυριότερα είναι η παροχή άμεσης ικανοποίησης, η μικρή διάρκεια της θεραπείας και η απουσία ανάγκης για αποχή από την εργασία και τις κοινωνικές υποχρεώσεις.

Και επιπλέον, τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα συγκριτικά με άλλες μη επεμβατικές μεθόδους θεραπείας των σημαδιών γήρανσης, η αντιμετώπιση πολλαπλών προβλημάτων και αναγκών ταυτόχρονα, η χαμηλή νοσηρότητα, η δυνατότητα συνδυασμού με άλλες αντιγηραντικές θεραπείες, όπως για παράδειγμα υαλουρονικό οξύ για την αποκατάσταση του όγκου όπου υπάρχει ανάγκη, τα φυσικά αποτελέσματα που προσφέρει, η απουσία τομών, ουλών και η πραγματοποίησή της μόνο με τοπική αναισθησία.

Τα νήματα είναι μια θεραπεία που προτιμάται από ανθρώπους ηλικίας 35-55 ετών χωρίς μεγάλη δερματική χαλάρωση.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι μεγαλύτεροι δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν.

Αποτελεί μια εξαιρετική λύση για όσους δεν επιθυμούν ή δεν μπορούν για ιατρικούς λόγους να υποβληθούν σε μια επεμβατική διαδικασία που πραγματοποιείται με ολική αναισθησία», καταλήγει ο κ. Γεώργιος Βελημβασάκης.

Σημείωση:

Βέβαια, θα πρέπει να ειπωθεί πως αρκετές γυναίκες που κατέφυγαν στη λύση με τα νήματα που περιγράφεται στο άρθρο, είδαν να πέφτουν τα μάγουλα και όλα όσα “σηκώθηκαν” με τα νήματα, σε διάστημα δύο και τριών εβδομάδων μετά την “επέμβαση”.

Για τον λόγο αυτό, χρειάζεται προσοχή στην επιλογή της όποιας “επέμβασης” υπόσχεται νεανικότητα που όλες και όλοι λαχταρούν, καθώς είναι πολλοί οι παράγοντες που καθορίζουν το αποτέλεσμα.

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε