Healthy pets

Τεχνητά μέλη για σκύλους

Πόσες φορές δεν έχουμε συναντήσει ένα σκυλί με τρία πόδια; Πόσο δύσκολο είναι να συναντήσεις το βλέμμα ενός τέτοιου ζώου; Νιώθεις ανήμπορος να το βοηθήσεις. Συνήθως είναι αδέσποτα ζώα που επιβίωσαν από ένα τροχαίο ατύχημα ή κάποιον άλλο βαρύ τραυματισμό.
 

Το ζώο επιβιώνει από το τραύμα του, αλλά η απώλεια του άκρου δεν μπορεί να αποκατασταθεί. Άλλα ζώα είχαν την ατυχία να μείνουν παράλυτα στα πίσω άκρα μετά από ατύχημα.
 
Το ζώο δυσκολεύεται στην καθημερινότητά του. Περιορίζει στο ελάχιστο τις μετακινήσεις του, κουράζεται να βρει τροφή και είναι επιρρεπές σε λοιμώξεις.
 
Πολλοί ιδιοκτήτες ζώων δεν θέλουν να βλέπουν το ζώο τους χωρίς την ποιότητα ζωής που είχε, να χάνει την υπερηφάνειά του, να γίνεται εξαρτώμενο για τις βασικές του ανάγκες, να γίνεται βάρος στο σπίτι.
 
Για πολλές δεκαετίες τέτοια ζώα τελικά δεν γινόταν αποδεκτά από τους ιδιοκτήτες τους και οι περισσότεροι εγκατέλειπαν τη μάχη -τα κοίμιζαν.
 
Ευτυχώς η εμπειρία της ιατρικής του ανθρώπου σταδιακά μεταφέρθηκε στα ζώα. Κατασκευάστηκαν αναπηρικά καροτσάκια για μικρά ζώα τα οποία τα τελευταία χρόνια είναι διαθέσιμα και στη χώρα μας. Τα τελευταία χρόνια στην Αμερική και στην Ευρώπη άρχιζαν να κατασκευάζονται τεχνητά μέλη για σκύλους και γάτες.
 
Ευτυχώς υπάρχει ένα ακόμη όπλο στη φαρέτρα του κτηνιάτρου και του ιδιοκτήτη που θέλει να χαρίσει την ποιότητα ζωής ξανά στο μη αρτιμελές ζώο.
 
Μια σειρά προϊόντων κυκλοφορεί στο εμπόριο. Υπάρχουν τεχνητά μέλη (τεχνητά άκρα) τα οποία αναλόγως της βλάβης, μπορούν να είναι κινητά ή σταθερά. Υπάρχουν ειδικοί νάρθηκες, επιγονατίδες, επιαγκωνίδες καθώς και κηδεμόνες για σταθεροποίηση μιας άρθρωσης (αγκώνα, γονάτου) μετά από συντηρητική ή χειρουργική αποκατάσταση κάποιας σοβαρής κάκωσης.
 
Στο κομμάτι των αναπηρικών αμαξιδιων η κατάσταση είναι σαφώς βελτιωμένη σε σύγκριση με τις περασμένες δεκαετίες. Ελαφριά υλικά, συνήθως από αλουμίνιο, εργομετρικός και κομψός σχεδιασμός και εύχρηστα αναπηρικά καροτσάκια ξαναδίνουν στους πιστούς μας φίλους το κέφι και τη χαρά της ζωής.
 
Οι τετράποδοι σύντροφοί μας απολαμβάνουν ξανά τις βόλτες έξω από το σπίτι και τα παιχνίδια με άλλα ζωάκια.
 
 
 
 
iatronet.gr

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε