Παιδί

Αποτρίχωση με λέιζερ: Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία;

Ορόσημο στη ζωή των εφήβων είναι η στιγμή που τα κορίτσια θα ζητήσουν από τους γονείς να ξυρίσουν τα πόδια και τις μασχάλες τους, ακριβώς όπως συμβαίνει στα αγόρια με το μουστάκι τους.

Τόσο για τους γονείς όσο και για τους εφήβους σηματοδοτεί το τέλος της παιδικής ζωής και το πέρασμα στον προθάλαμο της ενήλικης.

Ποιος είναι, όμως, ο ενδεδειγμένος τρόπος απαλλαγής από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα σε αυτές τις ηλικίες;

Τι πρέπει να συστήσουν οι γονείς στα παιδιά τους; Το ξύρισμα ή κάποια άλλη μέθοδο;

Οι επιλογές περιλαμβάνουν:

-την αποτρίχωση με κερί ή χαλάουα,

-τις οικιακές αποτριχωτικές μηχανές,

-τη χημική αποτρίχωση και,

-την ηλεκτρόλυση.

Κάθε μία από αυτές έχει τα προτερήματα αλλά και τα μειονεκτήματά της, μα όλες οδηγούν σε προσωρινά αποτελέσματα.

Μετά από μερικές ημέρες, οι τρίχες φυτρώνουν ξανά και το δέρμα γίνεται και πάλι άγριο και τραχύ.

Η μοναδική μέθοδος που προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα είναι η αποτρίχωση με λέιζερ.

Ενδείκνυται όμως για τους εφήβους;

«Στην αρχή της εφηβείας, με τις ορμόνες να κατακλύζουν τον οργανισμό, τρίχες αρχίζουν να εμφανίζονται στις μασχάλες, στα πόδια, στα γεννητικά όργανα και σε άλλα σημεία του σώματος.

Ταυτόχρονα, η έναρξη της έλξης για το άλλο φύλο αλλά και τα προβαλλόμενα πρότυπα της εποχής καθιστούν τη νέα εικόνα του σώματος δυσάρεστη.

Πολύ νωρίς οι έφηβοι, κορίτσια αλλά και τα αγόρια πια, ζητούν από τους γονείς τους να ξεκινήσουν αποτρίχωση για αισθητικούς λόγους», σημειώνει ο Πλαστικός Χειρουργός δρ Γεώργιος Βελημβασάκης, προσθέτοντας:

«Το λέιζερ είναι μακράν η καλύτερη λύση, αλλά πολλοί γονείς ανησυχούν μήπως δεν είναι ασφαλές γι’ αυτές τις ηλικίες.

Παρότι γνωρίζουν ότι σε βάθος χρόνου θα αποδειχθεί η πιο οικονομική, ατραυματική και ανώδυνη μέθοδος, αναρωτιούνται αν τα παιδιά είναι πολύ μικρά, ποιοι είναι οι κίνδυνοι και εάν η αποτρίχωση με λέιζερ είναι αποτελεσματική σε τόσο νεαρό δέρμα.

Πράγματι, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα ή την ασφάλεια της διαδικασίας, αλλά η ηλικία δεν είναι ένας από αυτούς.

Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι απολύτως ασφαλής καθώς δρα στοχευμένα στη ρίζα της τρίχας και απενεργοποιεί τον θύλακά της για πάντα χωρίς να επηρεάζει τους πόρους ή τη δομή του δέρματος.

Ωστόσο συστήνεται να πραγματοποιείται σε άτομα άνω των 14 ετών, και από έναν έμπειρο και καταρτισμένο επαγγελματία», προσθέτει.

Σε νεαρότερες ηλικίες δε συνιστάται, διότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η ανάπτυξη των τριχών.

Ενδεχομένως τα παιδιά που μόλις μπήκαν στην εφηβεία να μην μπορούν να κατανοήσουν πλήρως τις απαιτήσεις πριν και μετά τη θεραπεία, τις “υποχρεώσεις” που έχουν, έως ότου ολοκληρωθούν οι συνεδρίες και ότι πρόκειται για μια διαδικασία που γίνεται σταδιακά.

Από αυτή την νεαρή ηλικία και μετά όσοι επιλέγουν τη συγκεκριμένη μέθοδο για να απαλλαχθούν από την τριχοφυΐα απολαμβάνουν τα πολλαπλά οφέλη της.

Σε αυτά περιλαμβάνεται:

-το αισθητικό αποτέλεσμα,

-η αποφυγή τραυματισμών,

-κοψιμάτων,

-θυλακίτιδας και,

-πόνου ανά λίγες ημέρες.

Το δε οικονομικό όφελος μακροπρόθεσμα είναι αξιοσημείωτο, όπως άλλωστε και το κέρδος του χρόνου από την εξάλειψη της ανάγκης για τακτικές επισκέψεις σε ινστιτούτα αποτρίχωσης.

«Πρόκειται για μια απλή και αναίμακτη διαδικασία που ολοκληρώνεται σε λίγες επισκέψεις, ο αριθμός των οποίων εξαρτάται από την περιοχή και τον αριθμό των τριχών.

Από την πρώτη όμως συνεδρία τα αποτελέσματα είναι εμφανή.

Παρά τα όσα προβάλλονται, η αποτρίχωση με λέιζερ δεν απευθύνεται μόνο σε γυναίκες.

Έχει αποδειχθεί ότι το 40% των ανθρώπων που επιλέγουν αυτή τη μέθοδο είναι άνδρες.

Είναι μια αποτριχωτική μέθοδος που μπορεί να εφαρμοστεί στα πόδια, στο πρόσωπο, στους ώμους και την πλάτη, στο στήθος, την κοιλιά, τις μασχάλες αλλά και στα γεννητικά όργανα χωρίς τον παραμικρό κίνδυνο», εξηγεί ο δρ Βελημβασάκης.

Τα σύγχρονα μηχανήματα

Τα σύγχρονα μηχανήματα, έχοντας ξεπεράσει τους περιορισμούς που υπήρχαν με τα παλαιότερα (δηλαδή την αποτελεσματικότητα μόνο σε ανοιχτόχρωμα δέρματα με σκούρες τρίχες), είναι εξαιρετικά γρήγορα, αφού καλύπτουν μεγαλύτερες περιοχές λόγω της διαμέτρου του spot που χρησιμοποιούν.

Μάλιστα το λέιζερ Αλεξανδρίτης είναι 4ης γενιάς με έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων, 100% ασφαλές για επιδερμίδες κάθε χρώματος και κάθε τύπου τριχοφυΐας.

Έχει την ικανότητα:

-να διεισδύει βαθιά

-στο δέρμα,

-να πετυχαίνει τα τριχοθυλάκια σε φάση ανάπτυξης και να τα απενεργοποιεί, έτσι ώστε να μην παράγουν νέες τρίχες.

Σταδιακά το δέρμα απαλλάσσεται από αυτές και γίνεται απαλό και βελούδινο, αποτέλεσμα που διαρκεί για μια ζωή.

Διαθέτει μηχανισμό ψύξης το οποίο προκαλεί τοπικό μούδιασμα του δέρματος με συνέπεια η εφαρμογή του λέιζερ να είναι απολύτως ανεκτή.

Παρέχει, δε, τη δυνατότητα εξατομικευμένης παραμετροποίησης, η οποία απομακρύνει και την παραμικρή πιθανότητα παρενεργειών.

«Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι ο πιο μοντέρνος και εγγυημένα αποτελεσματικός τρόπος απόκτησης λείου και θελκτικού δέρματος.

Είναι η μόνη μόνιμη μέθοδος που καταργεί τις παραδοσιακές τεχνικές και που απαλλάσσει από τις δυσάρεστες παρενέργειες τους, ιδιαίτερα στα ευαίσθητα δέρματα και εκείνα που επηρεάζονται από ορμονικές διαταραχές, όπως για παράδειγμα τα ακνεϊκά», καταλήγει ο δρ Γεώργιος Βελημβασάκης.

Παιδί

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

14.11.2023

Έρευνα: Το άγχος αποχώρησης από τη μητέρα στα νεογέννητα επηρεάζει τον εγκέφαλο περισσότερο από ένα χτύπημα στο κεφάλι

Μια νέα έρευνα, διαπίστωσε πως το άγχος αποχώρησης από τη μητέρα στα νεογέννητα είναι μεγαλύτερη τραυματική εμπειρία στον εγκέφαλο από ένα σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι, καθώς αλλάζει την συμπεριφορά κάποιων γονιδίων. Μελετώντας την επίδραση του άγχους στα πρώτα χρόνια ζωής των παιδιών και έπειτα από έρευνες σε αρουραίους, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το άγχος άλλαξε το […]

26.09.2023

Παιδί: Αυτή η διατροφή θα αυξήσει τις επίδοσεις του στο σχολείο

20.09.2023

Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Πώς πρέπει να τρέφονται τα παιδιά με διαβήτη

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε