Γυναίκα

Τελικά το… μέγεθος επηρεάζει τη γονιμότητα;

Μια αμφισβητούμενη μελέτη, προσπάθησε να συσχετίσει το μήκος του πέoυς με τη γονιμότητα κάνοντας ένα άλμα της λογικής, αλλά και της βιολογίας. Ευτυχώς η αντίδραση της επιστημονικής κοινότητας ήταν άμεση.

Οι επιστήμονες αγωνίζονται να μάθουν γιατί, σε όλο τον κόσμο, οι άντρες γίνονται ολοένα και λιγότερο γόνιμοι, κάτι που έχει αποδειχθεί πλέον αλλεπάλληλες φορές ερευνητικά, καθώς  παρατηρείται σημαντική μείωση του αριθμού των σπερματοζωαρίων στους άνδρες τα τελευταία 40 χρόνια. Οι αιτίες της υπογονιμότητας είναι αρκετές και λειτουργούν συνδυαστικά, περιλαμβάνουν, δε, από το κάπνισμα μέχρι το άγχος και από την μόλυνση του περιβάλλοντος μέχρι την έκθεση σε τοξίνες και την κακή διατροφή, αλλά φυσικά και τη γυναικεία υπογονιμότητα, η οποία επίσης αυξάνεται και απασχολεί.

Μία μελέτη που ανακοινώθηκε πρόσφατα και η πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα από τον ουρολόγο Δρ. Austen Slade κατά τα έτη 2014-2017 προσπάθησε να συνδέσει το μήκος του πέους με τη γονιμότητα.

Συγκεκριμένα, από ένα δείγμα 815 ανδρών ηλικίας 18 έως 59 ετών που εξέτασε η μελέτη, φάνηκε ότι εκείνοι που είχαν μήκος πάνω από 13,4 εκατοστά να είναι πιο γόνιμοι και να αντιμετωπίζουν λιγότερα προβλήματα από εκείνους που είχαν μήκος κάτω των 12,3 εκατοστών σε στύση.

Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι από την αναπαραγωγή των αποτελεσμάτων της μελέτης, σημαντικοί επιστήμονες και ειδικοί την αμφισβήτησαν ευθέως. Τα επιχειρήματα κατά της πολλά και διάφορα, που ξεκινούσαν από τη μεθοδολογία της έρευνας (δεν υπήρξε επιβεβαίωση για το μήκος που ισχυριζόταν ότι είχε το κάθε αρσενικό) και κατέληγαν στο ότι το σπέρμα παράγεται στους όρχεις και όχι στο πέος, άρα το μήκος του πέους δεν έχει κάτι περαιτέρω να συνεισφέρει.

Οι επικριτές της έρευνας επεσήμαναν ότι αν το μήκος του ανδρικού γεννητικού οργάνου έπαιζε ρόλο στη γονιμότητα τότε πολλά μυθικά θηλαστικά που έχουν εξαφανιστεί θα υπήρχαν ακόμη στη Γη και παρατήρησαν ότι η μελέτη μπορεί να προκαλέσει περισσότερη βλάβη παρά καλό, διότι φέρνει τους άνδρες με μικρότερα προσόντα (κατά 1,1 εκατοστά από τον μέσο όρο της έρευνας) σε δύσκολη θέση. Για την ιστορία, διάσημοι ουρολόγοι στις ΗΠΑ έσπευσαν να καθησυχάσουν το ανδρικό κοινό.

Γυναίκα

13.05.2024

O καρκίνος συνδέεται με τα εμφυτεύματα στήθους;

Τα εμφυτεύματα στήθους χρησιμοποιούνται συχνά για κοσμητικούς λόγους αλλά και για την αισθητική αποκατάσταση γυναικών με καρκίνο μαστού που έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή. Η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων είναι μία σχετικά ασφαλής διαδικασία, αλλά μπορεί να συνδυάζεται από ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως είναι ο τοπικός πόνος και ερεθισμός, η ρήξη του εμφυτεύματος ή η σκλήρυνση της κάψας […]

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

06.02.2024

Νέα μελέτη: Πολύ συχνή η βαριά κατάθλιψη για τις γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

14.11.2023

Έρευνα: Το άγχος αποχώρησης από τη μητέρα στα νεογέννητα επηρεάζει τον εγκέφαλο περισσότερο από ένα χτύπημα στο κεφάλι

16.10.2023

Κατάθλιψη και εγκυμοσύνη: Tα συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε

13.10.2023

Εξωσωματική: Eπηρεάζεται η υγεία του βρέφους μετά από αποτυχημένες προσπάθειες;

28.09.2023

Νέα μελέτη: Αυτή είναι η επέμβαση που μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του αίματος στις γυναίκες

27.09.2023

Λιγούρες: Γιατί πεινάμε πιο πολύ πριν την περίοδο;

26.09.2023

Παιδί: Αυτή η διατροφή θα αυξήσει τις επίδοσεις του στο σχολείο

20.09.2023

Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Πώς πρέπει να τρέφονται τα παιδιά με διαβήτη

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

14.05.2024

LONARID/LONALGAL: Εκτός λίστας αποζημιώσεων τα δύο παυσίπονα – Από την τσέπη των καρκινοπαθών οι συνταγές

Για άλλη μία φορά οι Έλληνες ασφαλισμένοι αναγκάζονται να πληρώσουν από την τσέπη τους συνταγές φαρμάκων, καθώς δύο δημοφιλή παυσίπονα αποσύρθηκαν από τη λίστα των αποζημιούμενων φαρμάκων με απόφαση του Υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για τα φάρμακα LONARID-N και LONALGAL, τα οποία χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση ισχυρών πόνων σε ευάλωτες ομάδες, όπως οι ασθενείς με καρκίνο. […]

14.05.2024

Τέσσερις εβδομάδες αρκούν: Οι ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να «αλλάξεις» το σώμα σου (βίντεο)

Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν αποτελεσματικές ασκήσεις προκειμένου να «αλλάξουν» το σώμα τους. Τα καλά νέα είναι πως μπορείτε να δείτε εκπληκτικά αποτελέσματα σε μόλις τέσσερις εβδομάδες, εφαρμόζοντας ένα στοχευμένο πρόγραμμα. Αρκεί να δείξετε την απαραίτητη προσήλωση. Το πρόγραμμα που ακολουθεί περιλαμβάνει ασκήσεις που εστιάζουν στις κύριες μυϊκές […]

13.05.2024

Νέα μελέτη: Οι ώρες που τρώμε επηρεάζουν το πόσο υγιή μεγαλώνουμε

13.05.2024

O καρκίνος συνδέεται με τα εμφυτεύματα στήθους;

13.05.2024

Αυγό: Οκτώ ενδιαφέρουσες πληροφορίες που σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες

12.05.2024

ΗΠΑ: Κατέληξε ο πρώτος ασθενής που έλαβε γενετικά τροποποιημένο νεφρό από χοίρο

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά