Γυναίκα

Πως να διατηρήσετε τη σχέση σας εν μέσω καραντίνας

Η επιδημία του κορωνοϊού και η σταθερή αύξηση των κρουσμάτων μας έχει κάνει όλους να μένουμε σπίτι και αυτή φαίνεται πως είναι η πιο υπεύθυνη στάση που μπορούμε να κρατήσουμε μέχρι νεωτέρας.

Αναγκαστικά λοιπόν περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι, κι αν αυτή η δοκιμασία σας βρίσκει εν μέσω γάμου ή συγκατοίκησης, η καθημερινή τριβή με τον/την σύντροφό σας έχει αυξηθεί κατά πολύ. Τι μπορείτε να κάνετε για να βγείτε πιο δυνατοί;

Ας μιλήσουν οι αριθμοί
Και μπορεί να είναι ακόμα νωρίς να μιλάμε με στοιχεία στην Ελλάδα όμως το παράδειγμα της Κίνας τα λέει όλα. Σύμφωνα με τον Lu Shijun, διευθυντή του ληξιαρχείου γάμου στο Dazhou της επαρχίας της Sichuan, πάνω από 300 ζευγάρια έχουν προγραμματίσει ραντεβού για να πάρουν διαζύγιο από τις 24 Φεβρουαρίου. Ο λόγος, όπως συμπεραίνουν οι αρμόδιες αρχές, είναι επειδή ο κορωνοϊός και η αυτο-απομόνωση αναγκαστικά κάνει «τα ζευγάρια να περνούν πάρα πολύ χρόνο μαζί στο σπίτι».

«Ο ρυθμός διαζυγίων στην περιφέρεια έχει εκτοξευτεί συγκριτικά με αυτόν πριν το ξέσπασμα του ιού», εξήγησε ο Lu στον τοπικό Τύπο πριν λίγες ημέρες. «Ο νεαρός κόσμος περνά πολύ χρόνο στο σπίτι. Έχουν την τάση να κάνουν έντονους καβγάδες για ασήμαντους λόγους και αποφασίζουν βιαστικά το διαζύγιο». Ένας ακόμη λόγος που ίσως έχει παίξει ρόλο είναι ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού είχε κλείσει τα σχετικά διοικητικά γραφεία για έναν μήνα. Τα ζευγάρια μπορεί απλώς να χρειάστηκε να καθυστερήσουν το αναπόφευκτο.

Από την άλλη, έρευνα έχει υποδείξει στο παρελθόν πως όταν οι άνθρωποι αναγκάζονται να μείνουν μαζί σπίτι λόγω φυσικών καταστροφών, παρατηρείται αύξηση στις εγκυμοσύνες.

Ακολουθήστε τα παρακάτω tips και κάντε τη συγκατοίκηση στα χρόνια του κορωνοϊού πιο λειτουργική.

Μιλήστε ανοιχτά
Σκεφτείτε όλα αυτά στα οποία συμφωνείτε, αυτά στα οποία διαφωνείτε και ρωτήστε ευθέως τον/την σύντροφό σας ποιες είναι οι προσδοκίες του από αυτή τη δοκιμασία. Αυτή η ερώτηση θα σας βοηθήσει να ανοίξετε μια συζήτηση σχετικά με τις ανάγκες του καθένα καθώς και τα σημεία που μπορείτε να συμβιβαστείτε.

Για παράδειγμα εσείς μπορεί να υποθέτετε ότι οι δύο σας θα μιλάτε όλη μέρα παρά το γεγονός ότι εξακολουθείτε να εργάζεστε απλά από το σπίτι, ενώ ο σύντροφός σας μπορεί να θέλει να απομονώνεται τις «ώρες γραφείου». Γνωρίζοντάς το από την αρχή, θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τις κακές επικοινωνίες αλλά και την απογοήτευση όταν διαπιστώσετε ότι η πραγματικότητα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας. Να θυμάστε ότι κανείς από τους δύο δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό του άλλου.

Μπορεί για παράδειγμα κάθε φορά που τσακωνόσασταν να πηγαίνατε μια βόλτα με το αυτοκίνητο ή απλά γυμναστήριο να εκτονωθείτε. Τώρα εκ των πραγμάτων αυτό δεν γίνεται. Υπάρχουν όμως πολλές επιλογές να διαχειριστείτε το θυμό , το άγχος και γενικότερα τα αρνητικά συναισθήματα.

Όπως για παράδειγμα η γιόγκα, η μουσική, η ζωγραφική, το τραγούδι, η ανάγνωση ενός βιβλίου. Αν λοιπόν βλέπετε ότι η κατάσταση ξεφεύγει μπορείτε να βρείτε καταφύγιο σε μια από αυτές τις δραστηριότητες και μετά να επιστρέψετε πιο ήρεμοι στην συζήτηση με τον σύντροφό σας.

Αντιμετωπίστε την καραντίνα σαν μια ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά
Τον πρώτο καιρό μιας σχέσης αυτό που θέλει το ζευγάρι είναι απλά να περνάει όσο περισσότερο χρόνο μπορεί μαζί. Και μπορεί η σχέση σας να μετράει χρόνια, σκεφτείτε όμως πως πότε θα έχετε ξανά την ευκαιρία να περάσετε τόσες ώρες μαζί;

Δείτε το λοιπόν ως μια ευκαιρία να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί. Να κάνετε ουσιαστικές συζητήσεις, να δείτε ταινίες στο Netflix, να μαγειρέψετε παρέα, να παίξετε επιτραπέζια παιχνίδια, να συναρμολογήσετε παζλ και να θυμηθείτε όλα όσα σας έφεραν κάποτε κοντά.

Και με το σeξ τι γίνεται;
Αν μη τι άλλο η καραντίνα μπορεί να αποτελέσει επίσης μια πολύ καλή ευκαιρία να αναθερμάνετε την ερωτική σας ζωή. Ή μήπως όχι; Όπως τονίζουν οι ειδικοί ο κορωνοϊός δεν μπορεί να μεταδοθεί μέσω του σπέρματος ή των κολπικών υγρών. Το πιο «επικίνδυνο» όμως στις ερwτικές συνευρέσεις, όσο και να σας φανεί περίεργο, είναι τα φιλιά. Μπορείτε όμως να διατηρήσετε τον ερwτισμό σας με λίγο dirty talk, να μαγειρέψτε στο σπίτι υπό το φως των κεριών και γενικότερα να μιλήσετε ανοιχτά για όσα έχετε ανάγκη και για το πώς νιώθετε.

Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι το να παραμείνετε υγιής συμπεριλαμβάνει και την διατήρηση του δεσμού, της ερwτικής επαφής και του σeξ.
 

Γυναίκα

13.05.2024

O καρκίνος συνδέεται με τα εμφυτεύματα στήθους;

Τα εμφυτεύματα στήθους χρησιμοποιούνται συχνά για κοσμητικούς λόγους αλλά και για την αισθητική αποκατάσταση γυναικών με καρκίνο μαστού που έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή. Η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων είναι μία σχετικά ασφαλής διαδικασία, αλλά μπορεί να συνδυάζεται από ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως είναι ο τοπικός πόνος και ερεθισμός, η ρήξη του εμφυτεύματος ή η σκλήρυνση της κάψας […]

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

06.02.2024

Νέα μελέτη: Πολύ συχνή η βαριά κατάθλιψη για τις γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

14.11.2023

Έρευνα: Το άγχος αποχώρησης από τη μητέρα στα νεογέννητα επηρεάζει τον εγκέφαλο περισσότερο από ένα χτύπημα στο κεφάλι

16.10.2023

Κατάθλιψη και εγκυμοσύνη: Tα συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε

13.10.2023

Εξωσωματική: Eπηρεάζεται η υγεία του βρέφους μετά από αποτυχημένες προσπάθειες;

28.09.2023

Νέα μελέτη: Αυτή είναι η επέμβαση που μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του αίματος στις γυναίκες

27.09.2023

Λιγούρες: Γιατί πεινάμε πιο πολύ πριν την περίοδο;

26.09.2023

Παιδί: Αυτή η διατροφή θα αυξήσει τις επίδοσεις του στο σχολείο

20.09.2023

Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Πώς πρέπει να τρέφονται τα παιδιά με διαβήτη

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

14.05.2024

LONARID/LONALGAL: Εκτός λίστας αποζημιώσεων τα δύο παυσίπονα – Από την τσέπη των καρκινοπαθών οι συνταγές

Για άλλη μία φορά οι Έλληνες ασφαλισμένοι αναγκάζονται να πληρώσουν από την τσέπη τους συνταγές φαρμάκων, καθώς δύο δημοφιλή παυσίπονα αποσύρθηκαν από τη λίστα των αποζημιούμενων φαρμάκων με απόφαση του Υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για τα φάρμακα LONARID-N και LONALGAL, τα οποία χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση ισχυρών πόνων σε ευάλωτες ομάδες, όπως οι ασθενείς με καρκίνο. […]

14.05.2024

Τέσσερις εβδομάδες αρκούν: Οι ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να «αλλάξεις» το σώμα σου (βίντεο)

Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν αποτελεσματικές ασκήσεις προκειμένου να «αλλάξουν» το σώμα τους. Τα καλά νέα είναι πως μπορείτε να δείτε εκπληκτικά αποτελέσματα σε μόλις τέσσερις εβδομάδες, εφαρμόζοντας ένα στοχευμένο πρόγραμμα. Αρκεί να δείξετε την απαραίτητη προσήλωση. Το πρόγραμμα που ακολουθεί περιλαμβάνει ασκήσεις που εστιάζουν στις κύριες μυϊκές […]

13.05.2024

Νέα μελέτη: Οι ώρες που τρώμε επηρεάζουν το πόσο υγιή μεγαλώνουμε

13.05.2024

O καρκίνος συνδέεται με τα εμφυτεύματα στήθους;

13.05.2024

Αυγό: Οκτώ ενδιαφέρουσες πληροφορίες που σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες

12.05.2024

ΗΠΑ: Κατέληξε ο πρώτος ασθενής που έλαβε γενετικά τροποποιημένο νεφρό από χοίρο

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά