Γυναίκα

Δεξίωση γάμου στα χρόνια του κορωνοϊού με αντισηπτικά, αποστάσεις και… live streaming για γιαγιάδες και παππούδες

Η ζωή μας από την ημέρα που εμφανίσθηκε ο νέος κορωνοϊός, έχει κάνει στροφή 180 μοιρών. Ανεπηρέαστοι, δε θα μπορούσαν να μείνουν οι γάμοι και οι δεξιώσεις αυτών, καθώς εκεί παρατηρείται «συνωστισμός».

Έτσι, από φέτος, οι δεξιώσεις γάμων θα πραγματοποιούνται με την απόσταση μεταξύ των τραπεζιών να την καθορίζει η… μεζούρα, θα υπάρχουν αντισηπτικά στα τραπέζια ανάμεσα σε ποτά και φαγητά, και θα είναι κυλιόμενη η προσέλευση στην πίστα για χορό, με γάντια, μαντήλια και την απαραίτητη απόσταση ασφαλείας, αλλά και live streaming για τους μεγαλύτερους σε ηλικία και όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

​Αυτή θα είναι η εικόνα στα γαμήλια πάρτι στην εποχή του κορωνοϊού, όπως λένε διοργανωτές γάμων και ιδιοκτήτες χώρων δεξιώσεων, οι οποίοι ετοιμάζονται και αυτοί για την επιστροφή σε δράση.

«Οι αλλαγές είναι πολλές και τόσο τα ζευγάρια όσο και οι άνθρωποι που ασχολούνται με τους γάμους αναζητούν τρόπους ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων και ταυτόχρονα να το γλεντήσουν», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοργανώτρια γάμων Φαίδρα Λιάκου.

«Η χοροθέτηση είναι το μεγαλύτερο θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Οι δεξιώσεις γίνονται μικρότερες, τα ζευγάρια κάνουν εκ νέου επιλογή καλεσμένων και σβήνουν από τις λίστες τους αρκετούς από αυτούς, προστατεύοντας τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας», λέει η κ. Λιάκου. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, αρκετοί είναι αυτοί που έχουν «κλείσει» και την υπηρεσία live streaming ώστε να βοηθήσουν γιαγιάδες και παππούδες να μείνουν στο σπίτι αλλά να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη δεξίωση των αγαπημένων τους προσώπων από την οθόνη τους.

Το τοπίο όμως, αλλάζει και στο φαγητό, αφού σύμφωνα με τη διοργανώτρια γάμων, στόχος είναι η αποφυγή της επιλογής του μπουφέ. «Προσπαθούμε να είναι το κάθε τραπέζι σε οικογενειακή δομή και όχι να το μοιράζονται άγνωστοι μεταξύ τους, ενώ το ανώτατο όριο είναι τέσσερα άτομα ανά τραπέζι, τηρώντας φυσικά τις απαραίτητες αποστάσεις του ενός τραπεζιού από το άλλο», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Λιάκου.

Προετοιμασία για τα νέα δεδομένα έχουν ήδη ξεκινήσει οι ιδιοκτήτες αιθουσών δεξιώσεων. Η Χρύσα Γεωργιάδου- Γρανούζη, που διαθέτει υπαίθριο χώρο εκδηλώσεων, επισημαίνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως ήδη έχουν σχεδιάσει τις δεξιώσεις στη βάση των νέων συνθηκών που επιβάλλει ο κορονοϊός, «παντρεύοντας» το γλέντι με την ασφάλεια.

«Στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, όπου βρίσκεται το κτήμα μας, υπήρχαν έτσι κι αλλιώς κάμερες και δίδονταν η δυνατότητα σε κάποιον να παρακολουθεί το μυστήριο από οθόνες και εκτός του ναού. Αυτήν την περίοδο ωστόσο, θα γίνει πιο εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας με δεδομένο ότι πρέπει να αποφύγουμε τον συγχρωτισμό», δηλώνει η κ. Γεωργιάδου.

Αναφέρει ακόμη ότι από τους επαγγελματίες του είδους δίνεται ένας αγώνας, ώστε να μείνουν ικανοποιημένοι τόσο το ζευγάρι όσο και οι καλεσμένοι, ενώ η απώλεια εσόδων της επιχείρησης έρχεται σε …δεύτερη μοίρα, όπως τονίζει, με την ασφάλεια να είναι σε πρώτο πλάνο.

«Επειδή οι εγκαταστάσεις μας το επιτρέπουν, θα θέσουμε σε λειτουργία τρεις πίστες αντί για μία, δώδεκα τουαλέτες αντί για πέντε και θα εργάζεται επιπλέον προσωπικό για να συστήνει στον κόσμο να τηρεί τα μέτρα», εξηγεί και προσθέτει: «Όσο για το χορό, έχουμε ως σχεδιασμό να χορεύουν με γάντια, σε ξεχωριστές πίστες το σόι της νύφης και του γαμπρού, ενώ στους συρτούς χορούς θα χρησιμοποιούνται μαντήλια, ώστε να αποφεύγεται η επαφή με τα χέρια και να υπάρχει απόσταση».

Για μια πρωτόγνωρη κατάσταση κάνει λόγο, από την πλευρά του, ο Σωτήρης Καραμπέρης, που από το 1973 έχει διοργανώσει περισσότερες από 1.500 δεξιώσεις. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τονίζει ότι τα ζευγάρια έχουν, σήμερα, περισσότερες απορίες από κάθε άλλη φορά.

​«Ευνοούνται τα μεγάλα μαγαζιά, οι μεγάλοι χώροι και οι υπαίθριοι γάμοι. Σε όλα τα τραπέζια πλέον θα υπάρχουν απολυμαντικά. Οι σερβιτόροι θα φορούν μάσκες, με… χαριτωμένο τρόπο -διότι δεν ξεχνάμε πως μιλάμε για ένα ευχάριστο γεγονός- και θα κάνουν συστάσεις στους “παραβάτες” που θα παρασυρθούν σε αγκαλιές και φιλιά!», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Καραμπέρης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο χορός, που μάλλον θα πρωταγωνιστήσει θα είναι το μοναχικό ζεϊμπέκικο, ενώ η γαμήλια τούρτα, θα είναι ίσως το μόνο που δεν θα αλλάξει, αφού οι νεόνυμφοι, με δεδομένο ότι θα μοιραστούν μία ολόκληρη ζωή, μπορούν να μοιραστούν και το ίδιο κουταλάκι…

Γυναίκα

13.05.2024

O καρκίνος συνδέεται με τα εμφυτεύματα στήθους;

Τα εμφυτεύματα στήθους χρησιμοποιούνται συχνά για κοσμητικούς λόγους αλλά και για την αισθητική αποκατάσταση γυναικών με καρκίνο μαστού που έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή. Η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων είναι μία σχετικά ασφαλής διαδικασία, αλλά μπορεί να συνδυάζεται από ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως είναι ο τοπικός πόνος και ερεθισμός, η ρήξη του εμφυτεύματος ή η σκλήρυνση της κάψας […]

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

06.02.2024

Νέα μελέτη: Πολύ συχνή η βαριά κατάθλιψη για τις γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

14.11.2023

Έρευνα: Το άγχος αποχώρησης από τη μητέρα στα νεογέννητα επηρεάζει τον εγκέφαλο περισσότερο από ένα χτύπημα στο κεφάλι

16.10.2023

Κατάθλιψη και εγκυμοσύνη: Tα συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε

13.10.2023

Εξωσωματική: Eπηρεάζεται η υγεία του βρέφους μετά από αποτυχημένες προσπάθειες;

28.09.2023

Νέα μελέτη: Αυτή είναι η επέμβαση που μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του αίματος στις γυναίκες

27.09.2023

Λιγούρες: Γιατί πεινάμε πιο πολύ πριν την περίοδο;

26.09.2023

Παιδί: Αυτή η διατροφή θα αυξήσει τις επίδοσεις του στο σχολείο

20.09.2023

Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Πώς πρέπει να τρέφονται τα παιδιά με διαβήτη

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

14.05.2024

LONARID/LONALGAL: Εκτός λίστας αποζημιώσεων τα δύο παυσίπονα – Από την τσέπη των καρκινοπαθών οι συνταγές

Για άλλη μία φορά οι Έλληνες ασφαλισμένοι αναγκάζονται να πληρώσουν από την τσέπη τους συνταγές φαρμάκων, καθώς δύο δημοφιλή παυσίπονα αποσύρθηκαν από τη λίστα των αποζημιούμενων φαρμάκων με απόφαση του Υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για τα φάρμακα LONARID-N και LONALGAL, τα οποία χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση ισχυρών πόνων σε ευάλωτες ομάδες, όπως οι ασθενείς με καρκίνο. […]

14.05.2024

Τέσσερις εβδομάδες αρκούν: Οι ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να «αλλάξεις» το σώμα σου (βίντεο)

Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν αποτελεσματικές ασκήσεις προκειμένου να «αλλάξουν» το σώμα τους. Τα καλά νέα είναι πως μπορείτε να δείτε εκπληκτικά αποτελέσματα σε μόλις τέσσερις εβδομάδες, εφαρμόζοντας ένα στοχευμένο πρόγραμμα. Αρκεί να δείξετε την απαραίτητη προσήλωση. Το πρόγραμμα που ακολουθεί περιλαμβάνει ασκήσεις που εστιάζουν στις κύριες μυϊκές […]

13.05.2024

Νέα μελέτη: Οι ώρες που τρώμε επηρεάζουν το πόσο υγιή μεγαλώνουμε

13.05.2024

O καρκίνος συνδέεται με τα εμφυτεύματα στήθους;

13.05.2024

Αυγό: Οκτώ ενδιαφέρουσες πληροφορίες που σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες

12.05.2024

ΗΠΑ: Κατέληξε ο πρώτος ασθενής που έλαβε γενετικά τροποποιημένο νεφρό από χοίρο

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά