Προϊόντα & Υπηρεσίες

ΠΑΓΝΗ: «Ορφανή» από παιδοψυχιατρική κλινική η Κρήτη – Ανεστάλη η λειτουργεία στη μοναδική που υπήρχε

Χωρίς παιδοψυχιατρική κλινική έμεινε η Κρήτη καθώς ανεστάλη η λειτουργία σε αυτή του ΠΑΓΝΗ, που είναι και η μοναδική που υπάρχει στην Κρήτη και τα γύρω νησιά.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, μετά από 9 χρόνια λειτουργίας και ενώ τα προβλήματα ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους είναι εκρηκτικά, η παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ αδυνατεί πλέον να νοσηλεύσει ασθενείς.

Όπως αναφέρεται, οι δυο γιατροί που έχουν απομείνει έστειλαν τη Δευτέρα (03.07.2023) έγγραφο στην διοίκηση του νοσοκομείου και την ΔΥΠΕ Κρήτης, σημειώνοντας ότι προχωρούν αναγκαστικά σε προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της.

Αυτό σημαίνει ότι το τμήμα θα μπορεί πλέον να προσφέρει υπηρεσίες μόνο ως κέντρο ημέρας και εξωτερικό ιατρείο.

Άγνωστο είναι που θα πηγαίνουν παιδιά που χρειάζονται νοσηλεία την ώρα μάλιστα που σύμφωνα με τα στοιχεία το 60% των παιδιών που νοσηλεύονται έχουν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας και οι νοσηλείες τα τελευταία χρόνια, έχουν διπλασιαστεί.

Το θέμα έχει τεθεί στην διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης η οποία είχε ζητήσει την περασμένη Παρασκευή μικρή πίστωση χρόνου σε μια προσπάθεια να βρεθούν γιατροί από άλλα νοσοκομεία.

Ωστόσο οι ελάχιστοι γιατροί που υπάρχουν δεν είναι διαθέσιμοι, ενώ οι θέσεις 2 γιατρών που προκηρύχθηκαν για την κλινική βγήκαν άγονες και πρέπει να προκηρυχθούν ξανά.

Όπως αναφέρει το ekriti.gr, στην Κρήτη υπάρχουν απόπειρες αυτοκτονίας ανήλικων στην Ελλάδα, ενώ μεγάλος αριθμός παιδιών αντιμετωπίζει σοβαρές συναισθηματικές διαταραχές και χρειάζεται ψυχολογική και σε αρκετές περιπτώσεις, φαρμακευτική υποστήριξη.

Την τελευταία διετία μέχρι και σήμερα η κλινική έχει προσφέρει βοήθεια σε περισσότερους από 1500 ανήλικους και δεκάδες από αυτά τα παιδιά, χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Προϊόντα & Υπηρεσίες

03.11.2023

Επικίνδυνο ποτήρι από μελαμίνη ανακαλεί ο ΕΦΕΤ – «Μην το χρησιμοποιήσετε»

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ανακοίνωσε ότι ανακαλεί άμεσα ποτήρι από μελαμίνη και καλεί τους καταναλωτές που το έχουν προμηθευτεί να μην το χρησιμοποιήσουν. Ειδικότερα, πρόκειται για ποτήρι νερού από μελαμίνη, κόκκινου χρώματος Νο59, το οποίο παράγεται από την επιχείρηση ΕΒΙΒΑΚ, στα Οινόφυτα. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ «Η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας του […]

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε