Προϊόντα & Υπηρεσίες

GE Healthcare: Σύναψη τριών νέων συμμαχιών για τη βελτίωση της φροντίδας ατόμων με καρκίνο

Η GE Healthcare ανακοίνωσε συνεργασίες με τη SOPHiA GENETICS, το Πανεπιστήμιο του Cambridge και την Optellum, στο πλαίσιο του οράματός της να εξασφαλίσει προηγμένη περίθαλψη, να καταστήσει την υγεία ακριβείας εύκολα προσβάσιμη και τελικά να βελτιώσει τα αποτελέσματα για τους ασθενείς με καρκίνο.

Οι συμμαχίες αυτές έχουν ως στόχο να βοηθήσουν την GE Healthcare να υποστηρίξει ολοκληρωμένα συστήματα υγείας σε τοπικό επίπεδο, παρέχοντας την τεχνολογία για την ανάπτυξη λογισμικού σε δίκτυα απεικόνισης και συμβάλλοντας στο να καταστούν οι νεότερες καινοτομίες προσβάσιμες στον ευρύτερο πληθυσμό.

Ελπίζεται ότι αυτό θα επιτρέψει στους ογκολόγους και τους επαγγελματίες υγείας να παρέχουν έγκαιρες διαγνώσεις και ακριβέστερες θεραπείες – ένα κρίσιμο στοιχείο για την επίτευξη θετικών αποτελεσμάτων για την υγεία των ασθενών με καρκίνο.

Οι διαλειτουργικές συνεργασίες μεταξύ οργανισμών είναι το κλειδί για τη δημιουργία νέων προσεγγίσεων και έξυπνων εργαλείων που επιτρέπουν την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια”, δήλωσε ο Dr. Ben Newton, Global Head of Oncology Solutions της GE Healthcare.

Συνεργαζόμενοι με τη SOPHiA GENETICS, την Optellum και το Πανεπιστήμιο του Cambridge, επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε μια ισχυρότερη ογκολογική φροντίδα που προωθεί την υψηλής ποιότητας, εξατομικευμένη και αποτελεσματική ιατρική φροντίδα“, πρόσθεσε.

Το ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο διαγνωστικής απεικόνισης και παρακολούθησης της GE Healthcare μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθ’ όλη την πορεία του ασθενούς με καρκίνο, από τον αρχικό έλεγχο και τη διάγνωση, μέσω της καθοδηγούμενης θεραπείας που διευκολύνει την ελάχιστα επεμβατική θεραπεία, έως την παρακολούθηση της προόδου του ασθενούς.

Καθώς τα κρούσματα καρκίνου συνεχίζουν να αυξάνονται, και προβλέπεται πως θα αγγίξουν τα 29,5 εκατομμύρια νέα κρούσματα ετησίως έως το 2040, υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για ιατρική βάσει δεδομένων, τόσο για την κλινική πρακτική όσο και για τις κλινικές δοκιμές.

Η GE Healthcare χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Edison για την ενσωμάτωση δεδομένων από διάφορες πηγές, όπως ηλεκτρονικά αρχεία υγείας (EHR) και συστήματα πληροφοριών ακτινολογίας (RIS), απεικονιστικά και άλλα δεδομένα ιατρικών συσκευών.

Αυτά τα ολοκληρωμένα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη και την εφαρμογή λύσεων με δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης (AI) που θα βοηθήσουν στην απλοποίηση των ροών εργασίας των ογκολογικών ασθενών, στην καλύτερη κατανόηση των ολοένα και πιο περίπλοκων κλινικών δεδομένων των ασθενών, και στη σύγκριση δεδομένων από ασθενή σε ασθενή.

Η SOPHiA GENETICS και η GE Healthcare θα συνεργαστούν με στόχο την εύρεση ευκαιριών στην αγορά της υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων πρωτοβουλιών και έργων στους τομείς της ψηφιακής ογκολογίας και της ραδιογονιδιωματικής ανάλυσης.

Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν αρχικά για τη δημιουργία υποδομής για την ενσωμάτωση δεδομένων μεταξύ της πλατφόρμας Edison της GE και της πλατφόρμας SOPHiA DDM™, καθώς και για την από κοινού προώθηση και την στελέχωση πιλοτικών χώρων ογκολογίας και ραδιογονιδιωματικής.

Οι δύο  εταιρείες θα αναπτύξουν τις εκτεταμένες δυνατότητες ιατρικής απεικόνισης και παρακολούθησης της GE Healthcare και τη συγκέντρωση δεδομένων μέσω της πλατφόρμας Edison με τη βοήθεια του cloud-based λογισμικού γονιδιωματικών αναλύσεων και λύσεων SOPHiA DDM™, οι οποίες είναι διαθέσιμες σε περισσότερα από 750 νοσοκομεία, εργαστήρια και βιοφαρμακευτικές εταιρείες.

Το Πανεπιστήμιο του Cambridge, τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Cambridge και η GE Healthcare συμφώνησαν να συνεργαστούν για την ανάπτυξη μιας εφαρμογής με στόχο τη βελτίωση της φροντίδας για τον καρκίνο.

Το Cambridge θα παρέχει κλινική εμπειρογνωμοσύνη και δεδομένα για την υποστήριξη της GE Healthcare στην ανάπτυξη και την αξιολόγηση μιας ενισχυμένης με τεχνητή νοημοσύνη εφαρμογής, που ενσωματώνει δεδομένα ασθενών με καρκίνο πολλαπλών τύπων σε μία μόνο εφαρμογή.

Με βάση την έρευνα που υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Mark Foundation for Cancer Research και το Cancer Research UK, η συνεργασία αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των κατακερματισμένων ή απομονωμένων δεδομένων και των αποσπασματικών πληροφοριών για τους ασθενείς, τα οποία είναι δύσκολο να διαχειριστούν αποτελεσματικά οι κλινικοί γιατροί και μπορεί να εμποδίσουν τους ασθενείς με καρκίνο να λάβουν τη βέλτιστη δυνατή θεραπεία.

Η εταιρεία Optellum με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πρωτοπόρος στην υποστήριξη αποφάσεων με τεχνητή νοημοσύνη για την έγκαιρη διάγνωση και τη βέλτιστη θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα.

Από κοινού, οι εταιρείες επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα, βοηθώντας τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να προσδιορίσουν την κακοήθεια ενός πνευμονικού όζου:

Μια ύποπτη βλάβη που μπορεί να είναι καλοήθης ή καρκινική.

Η πλειονότητα των τυχαία εντοπισμένων πνευμονικών όζων παρουσιάζει απροσδιόριστο κίνδυνο καρκίνου, ο οποίος δυσχεραίνει τη δυνατότητα διάγνωσης και διαχείρισης από τους κλινικούς ιατρούς, οδηγώντας σε καθυστερημένη θεραπεία για τους ασθενείς με καρκίνο και σε επεμβατικές διαδικασίες σε υγιείς ανθρώπους.

Η Virtual Nodule Clinic της Optellum προσδιορίζει και βαθμολογεί την πιθανότητα κακοήθειας σε έναν πνευμονικό όζο, η οποία είναι καθοριστική για τον προσδιορισμό της αναγκαιότητας βιοψίας και την επιτάχυνση της διάγνωσης.

Είναι το μοναδικό λογισμικό διάγνωσης με τεχνητή νοημοσύνη που έχει εγκριθεί από τον FDA για καρκίνο του πνεύμονα σε πρώιμο στάδιο και έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ευαισθησία και την εξειδίκευση των αξιολογήσεων κακοήθειας των απροσδιόριστων όζων – δίνοντας τη δυνατότητα στους πνευμονολόγους και τους ακτινολόγους να λαμβάνουν βέλτιστες κλινικές αποφάσεις.

Προϊόντα & Υπηρεσίες

03.11.2023

Επικίνδυνο ποτήρι από μελαμίνη ανακαλεί ο ΕΦΕΤ – «Μην το χρησιμοποιήσετε»

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ανακοίνωσε ότι ανακαλεί άμεσα ποτήρι από μελαμίνη και καλεί τους καταναλωτές που το έχουν προμηθευτεί να μην το χρησιμοποιήσουν. Ειδικότερα, πρόκειται για ποτήρι νερού από μελαμίνη, κόκκινου χρώματος Νο59, το οποίο παράγεται από την επιχείρηση ΕΒΙΒΑΚ, στα Οινόφυτα. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ «Η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας του […]

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε