Προϊόντα & Υπηρεσίες

Η CureVac εγκαταλείπει την ανάπτυξη του πρώτου υποψηφίου εμβολίου

Η Γερμανική CureVac ανακοίνωσε την Τρίτη ότι εγκαταλείπει τη ανάπτυξη του πρώτου υποψηφίου εμβολίου κατά της Covid-19, το οποίο αρχικά φαινόταν ελπιδοφόρο αλλά του οποίου η αποτελεσματικότητα αποδείχθηκε απογοητευτική, να επικεντρωθεί σε έναν νέο, πιο ελπιδοφόρο φάρμακο.

Η εταιρεία που ειδικεύεται στο mRNA θα «επικεντρωθεί στην ανάπτυξη εμβολίου κατά της Covid-19  δεύτερης γενιάς» στην οποία συνεργάζεται με τη βρετανική GSK και ως εκ τούτου θα «αποσύρει τον τρέχοντα υποψήφιο από τη διαδικασία συνεχούς ανασκόπησης από την Ευρωπαϊκή Οργανισμός Φαρμάκων (EMA)“.

Το γεγονός αυτό βάζει τέλος στη συμφωνία προπαραγγελίας για 405 εκατομμύρια δόσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, διευκρινίζει το εργαστήριο, αν και συνεχίζονται ωστόσο οι συζητήσεις με τις Βρυξέλλες για τη δεύτερη γενιά εμβολίου.

«Ο παγκόσμιος αγώνας κατά της COVID -19 συνεχίζεται και είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλουμε αποφασιστικά σε αυτό με ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο, αλλά οι απαιτήσεις για έναν αποτελεσματικό αγώνα κατά του ιού και οι παραλλαγές που εμφανίζονται έχουν αλλάξει», εξήγησε ο Φραντς Βέρνερ Χάας CCO της CureVac, σε δήλωσή του.

Αποτελεσματικότητα 48%

Το γερμανικό εργαστήριο ανακοίνωσε στις αρχές Ιουλίου τα τελικά αποτελέσματα της κλινικής μελέτης μεγάλης κλίμακας που έδειξε αποτελεσματικότητα μόνο 48%, ποσοστό πολύ χαμηλότερο από άλλα εμβόλια mRNA από τη συμμαχία Pfizer / BioNTech και Moderna.

Η CureVac και η GSK θέλουν να ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες την κλινική μελέτη για το εμβόλιο δεύτερης γενιάς, η οποία λαμβάνει περισσότερο υπόψιν τις παραλλαγές, για έγκριση κατά τη διάρκεια του 2022.

Η έγκριση για το πρώτο εμβόλιο θα ήταν επίσης πιθανή «το νωρίτερο το δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους”, αναφέρει η ανακοίνωση.

«Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι το CureVac επικεντρώνεται στο πολλά υποσχόμενο εμβόλιο δεύτερης γενιάς, που ονομάζεται CV2CoV, για το οποίο οι πρώτες μελέτες δείχνουν σαφή βελτίωση σε σύγκριση με τον πρώτο υποψήφιο, CVnCoV“, επιβεβαιώνει ο Ρίνο Ραπουόλι , επιστημονικός διευθυντής της GSK.

Προϊόντα & Υπηρεσίες

03.11.2023

Επικίνδυνο ποτήρι από μελαμίνη ανακαλεί ο ΕΦΕΤ – «Μην το χρησιμοποιήσετε»

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ανακοίνωσε ότι ανακαλεί άμεσα ποτήρι από μελαμίνη και καλεί τους καταναλωτές που το έχουν προμηθευτεί να μην το χρησιμοποιήσουν. Ειδικότερα, πρόκειται για ποτήρι νερού από μελαμίνη, κόκκινου χρώματος Νο59, το οποίο παράγεται από την επιχείρηση ΕΒΙΒΑΚ, στα Οινόφυτα. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ «Η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας του […]

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε