Προϊόντα & Υπηρεσίες

“Πρώτα εσύ”: Έναρξη προγράμματος στήριξης φροντιστών

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ) ενώνει τις δυνάμεις της με την Thrive Global Greece και με την ευγενική χορηγία της Novartis Hellas θέτουν σε εφαρμογή το πρόγραμμα Υποστήριξης Φροντιστών “ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ”, το οποίο ξεκινά σήμερα με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Φροντιστή, θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου διαδικτυακά και θα ολοκληρωθεί στις 6 Δεκεμβρίου 2021.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στέκεται δίπλα στους αφανείς ήρωες, οι οποίοι γεμάτοι ανιδιοτέλεια και αυτοθυσία παραμερίζουν το προσωπικό τους όφελος, για να φροντίσουν άτομα με χρόνιες παθήσεις και αναπηρίες.

Με απόλυτο σεβασμό στο χρόνο των φροντιστών και απώτερο στόχο να συνδράμει έμπρακτα στην ενίσχυση της ανθεκτικότητάς τους και στη βελτίωση της ψυχικής τους υγείας και ευεξίας, το «ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ» σχεδιάστηκε για να παρέχει όλα τα απαραίτητα εφόδια και τις συμβουλές, ούτως ώστε να θωρακίσει αυτήν την ομάδα των ηρώων που βρίσκονται ανάμεσά μας.

Μέσα από το “ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ” οι φροντιστές έχουν την ευκαιρία να υιοθετήσουν συνήθειες που προάγουν την σωματική τους υγεία, μειώνουν το καθημερινό στρες και τους βοηθούν να διαχειριστούν καλύτερα τα συναισθήματά τους.

-Διαδικτυακοί οδηγοί,

-βίντεο με βιώματα άλλων φροντιστών,

-podcasts,

-άρθρα και,

-webinars για τη διαχείριση του άγχους,

-την καλύτερη ποιότητα ύπνου,

-τη σωστή διατροφή,

-την κίνηση και τις ανθρώπινες σχέσεις, είναι διαθέσιμα στη διαδικτυακή πλατφόρμα: https://prota-esy.thriveglobal.gr/to-programma, στην οποία οι συμμετέχοντες μπορούν να εγγραφούν προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε όλο το υλικό του προγράμματος καθημερινά, όλο το 24ωρο.

Τα βήματα για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι απλά.

Με την είσοδο στην πλατφόρμα απαιτείται η συμπλήρωση ενός ανώνυμου και εμπιστευτικού ερωτηματολογίου:

Πρόκειται για ένα ερωτηματολόγιο 25 ερωτήσεων, σχεδιασμένο από κορυφαίους επιστήμονες, αναφορικά με τις συμπεριφορές των φροντιστών σε θέματα ευεξίας – σωματικής, συναισθηματικής και ψυχικής –, που καθοδηγούν τους εισηγητές να εστιάσουν σε σημαντικά ζητήματα.

Η πλατφόρμα είναι φιλική προς τον χρήστη, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση σε όλο το υλικό του προγράμματος μέσα από ανεξάρτητες κατηγορίες.

Το περιεχόμενο θα εμπλουτίζεται κάθε εβδομάδα.

Στην κατηγορία “Webinars” υπάρχει διαθέσιμη αναλυτική ενημέρωση για το πρόγραμμα των ζωντανών διαδραστικών webinars, τα οποία πραγματοποιούνται δύο φορές κάθε ημέρα – πρωί και απόγευμα -, ούτως ώστε οι φροντιστές να μπορούν να επιλέξουν τον κατάλληλο χρόνο παρακολούθησης.

Ο κύκλος των 10 webinars θα επαναληφθεί, ώστε να υπάρχουν περισσότερες επιλογές.

Για την εγγραφή  στο πρόγραμμα Υποστήριξης Φροντιστών “ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ” οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τα στοιχεία  τους στον σύνδεσμο https://prota-esy.thriveglobal.gr/

Είναι σημαντικό να στηρίζουμε έμπρακτα όλους εκείνους τους ανθρώπους που με αυταπάρνηση προσφέρουν σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Η κ. Φωτεινή Μπαμπανάρα, Επικεφαλής Επικοινωνίας Novartis Hellas, δήλωσε για τo πρόγραμμα:

«H αποστολή μας στη Novartis είναι να βοηθάμε τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο και καλύτερα.

Αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα των φροντιστών στην ζωή των ασθενών, καθώς και τις πολλαπλές επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 στον καθημερινό τους αγώνα, στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή την δημιουργία του προγράμματος ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ, ώστε να τους συνδράμουμε έμπρακτα στο έργο τους.

Μέσω της Δέσμευσής μας στους Ασθενείς & Φροντιστές, αναζητούμε και αφουγκραζόμαστε διαρκώς τις ιδέες της κοινότητας των ασθενών, καθώς μέσα από τη συνεργασία μπορούμε να βελτιώσουμε τα αποτελέσματα και την ποιότητα ζωής για τους ίδιους και τις οικογένειές τους».

Προϊόντα & Υπηρεσίες

03.11.2023

Επικίνδυνο ποτήρι από μελαμίνη ανακαλεί ο ΕΦΕΤ – «Μην το χρησιμοποιήσετε»

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ανακοίνωσε ότι ανακαλεί άμεσα ποτήρι από μελαμίνη και καλεί τους καταναλωτές που το έχουν προμηθευτεί να μην το χρησιμοποιήσουν. Ειδικότερα, πρόκειται για ποτήρι νερού από μελαμίνη, κόκκινου χρώματος Νο59, το οποίο παράγεται από την επιχείρηση ΕΒΙΒΑΚ, στα Οινόφυτα. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ «Η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας του […]

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε