Προϊόντα & Υπηρεσίες

Εύσημα στο Ερρίκος Ντυνάν στην πρεμιέρα του νέου μοριοδοτούμενου εκπαιδευτικού προγράμματος

Με τα εύσημα του τέως αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη προς τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστο Μεγάλου, καθώς και τη διοίκηση και το προσωπικό του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, για τη στήριξη που προσέφεραν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στην κορύφωση της πανδημίας του κορωνοϊού, ολοκληρώθηκε σήμερα η εναρκτήρια εκδήλωση για το μοριοδοτούμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που οργάνωσε το νοσηλευτικό κέντρο για την περίοδο 2021-22.

Η έναρξη του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος συνδυάστηκε με ειδική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 20 χρόνων λειτουργίας του Ερρίκος Ντυνάν.

Στην προσφορά και την ποιότητα του νοσοκομείου αναφέρθηκαν όλοι οι εισηγητές, εστιάζοντας και στην πρόσφατη κάλυψη των εφημεριών του ΕΣΥ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου, τόνισε ότι, πέρα από τα οικονομικά μεγέθη, η συνεισφορά του Ερρίκος Ντυνάν στην κοινωνία αποτελεί βασική παράμετρο και για την Τράπεζα Πειραιώς, τον αποκλειστικό μέτοχο του θεραπευτηρίου.

«Είμαστε περήφανοι για αυτό που κατάφερε το Ντυνάν και θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε προσπάθεια», ήταν το δικό του μήνυμα προς τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Ο βασικός εισηγητής στην πρεμιέρα του μοριοδοτούμενου εκπαιδευτικού προγράμματος, τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, στην πρώτη δημόσια παρέμβασή του μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, αναφέρθηκε στις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ανέφερε ότι:

“Η πανδημία αποτέλεσε αφορμή για να “σπάσουν” αρκετά  ταμπού που υπήρχαν στο χώρο της Υγείας».

«Στη χώρα μας δυστυχώς μπερδεύουμε το θέμα του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας.

Το δημόσιο σύστημα Υγείας μαζί με τον ιδιωτικό τομέα συνιστούν ένα ενιαίο εθνικό σύστημα Υγείας.

Αυτό φάνηκε καθαρά κατά τη διάρκεια της πανδημίας με την ενίσχυση που είχαμε από τις ιδιωτικές δομές αλλά και τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Είχαμε πολύ θετικά αποτελέσματα που δίνουν την δυνατότητα η συνεργασία αυτή να προχωρήσει.

Όλοι έχουν να κερδίσουν από αυτή τη συνεργασία, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα έτσι ώστε ο ένας να συμπληρώνει τον άλλο», τόνισε με έμφαση και πρόσθεσε:

«Έχουμε παρεξηγήσει το θέμα των συμπράξεων δημόσιου – ιδιωτικού τομέα.

Ακούγοντας τη λέξη “ιδιωτικός” δημιουργείται η λανθασμένη εντύπωση της ιδιωτικοποίησης του τομέα της Υγείας.

Φυσικά δεν ισχύει κάτι τέτοιο, ούτε οι συμπράξεις δημόσιου – ιδιωτικού τομέα δεν αφορούν σε καμία περίπτωση κάποια ιδεολογικοπολιτική επιλογή της κυβέρνησης».

«Οι συμπράξεις είναι ένα χρηματοδοτικό εργαλείο, μια τακτική ανάγκη στον τομέα της υγείας για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε και να δημιουργήσουμε νέες  υπηρεσίες Υγείας χωρίς επιπλέον κόστος για τον ασθενή.

Είναι αυτό λοιπόν το εργαλείο το οποίο διασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση των συμπολιτών μας σε υπηρεσίες Υγείας αλλά σε κάθε περίπτωση και τον δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος Υγείας, ο οποίος είναι αδιαπραγμάτευτος», κατέληξε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Στη δυναμική επιστροφή του Ερρίκος Ντυνάν, όπως αυτή αναδεικνύεται και μέσα από   την κορυφαία παγκοσμίως διαπίστευση υπηρεσιών υγείας κατά JCI, αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ερρίκος Ντυνάν HospitalCenter, κ. Θέμος Χαραμής, επισημαίνοντας ότι, εν μέσω πανδημίας, το νοσοκομείο και οι εργαζόμενοί του απέδειξαν ότι μπορούν να κερδίσουν και το πιο δύσκολο στοίχημα, συμμετέχοντας στις εφημερίες του ΕΣΥ.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που κατάρτισε και υλοποιεί –με δωρεάν συμμετοχή- η Επιστημονική Επιτροπή του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, καλύπτει  34 θεματικές ενότητες και μοριοδοτείται από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (Π.Ι.Σ) συνολικά με 68 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPDcredits.

Προϊόντα & Υπηρεσίες

03.11.2023

Επικίνδυνο ποτήρι από μελαμίνη ανακαλεί ο ΕΦΕΤ – «Μην το χρησιμοποιήσετε»

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ανακοίνωσε ότι ανακαλεί άμεσα ποτήρι από μελαμίνη και καλεί τους καταναλωτές που το έχουν προμηθευτεί να μην το χρησιμοποιήσουν. Ειδικότερα, πρόκειται για ποτήρι νερού από μελαμίνη, κόκκινου χρώματος Νο59, το οποίο παράγεται από την επιχείρηση ΕΒΙΒΑΚ, στα Οινόφυτα. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ «Η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας του […]

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε