Προϊόντα & Υπηρεσίες

Η εμπειρία του ακτινοδιαγνώστη και η σύγχρονη τεχνολογία διασφαλίζουν έγκυρη διάγνωση

Η ανάγκη για έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση του μαστογραφικού ελέγχου κάθε γυναίκας δεν επαφίεται μόνο στην εμπειρία του ειδικού ακτινοδιαγνώστη, αλλά υποβοηθείται απόλυτα και από την εξέλιξη της σύγχρονης τεχνολογίας, με την τελευταία λέξη τόσο για τους τρσδιάστατους υπέρηχους, όσο και για  την πλέον εξελιγμένη ελαστογραφία.

«Ένα σύγχρονο Κέντρο Μαστού δεν πρέπει να φείδεται εξόδων προκειμένου η κάθε γυναίκα που εξετάζεται να απολαμβάνει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η γρήγορη απεικόνιση του μαστού της, ο μειωμένος χρόνος εξέτασης και φυσικά η αξιόπιστη  διάγνωση, υποβοηθούμενη πλέον και από τις πλέον εξελιγμένες διαδικασίες Τεχνητής Νοημοσύνης», αναφέρει ο κ. Πέτρος Μαλακάσης, Ειδικός Ακτινοδιαγνώστης Μαστού, Διευθυντής του Απεικονιστικού τμήματος Μαστού και Οστεοπόρωσης στην Ευρωκλινική Αθηνών και της Ψηφιακής Τομοσύνθεσης και Διάγνωσης .

Το Κέντρο, στο οποίο μια γυναίκα θα καταφύγει για τον ετήσιο μαστολογικό της έλεγχο θα πρέπει σε συνδυασμό με ψηφιακό μαστογράφο με τομοσύνθεση να διαθέτει υπερηχογράφο με δυνατότητα ελαστογραφίας και τρισδιάστατης απεικόνισης, όπως ο Mach 20 Supersonic της Hologic.

«Οι συγκεκριμένες εξετάσεις είναι υψηλής διαγνωστικής αξίας, ειδικά στην περίπτωση ύπαρξης πυκνών  μαστών, δεδομένου ότι έχουν τη δυνατότητα ‘’αποκάλυψης’’ κάθε ευρήματος κακοήθειας, προλαμβάνοντας τις καρκινικές αλλοιώσεις που ενδεχόμενα έχουν επιχειρήσει με «καμουφλάζ» να διαφύγουν  του μαστογραφικού ελέγχου», είναι η επισήμανση του κ. Μαλακάση, ενώ προσθέτει:

Έτσι, εφόσον υπάρξουν ύποπτα ευρήματα στον απλό υπέρηχο που θα απαιτήσουν διερεύνηση με τις συγκεκριμένες τεχνικές, για το αν πρέπει να σταλούν για βιοψία ή όχι, αυτές να πραγματοποιηθούν άμεσα“.

Η μεν ελαστογραφία θα διερευνήσει τη σκληρότητα του πιθανού ευρήματος και θα το κατατάξει είτε στα προς βιοψία είτε στα προς παρακολούθηση περιστατικά,

ο δε τρισδιάστατος υπέρηχος θα περιγράψει ακριβώς το ακριβές μέγεθος του ευρήματος, τα όρια και τη μορφολογία του.

Την προσοχή των γυναικών να μην αμελούν τον ετήσιο έλεγχο επισημαίνει ο κ. Μαλακάσης:

Γυναίκες οι οποίες είτε λόγω διακοπών, είτε λόγω φόβου από τον κορωνοϊό έχουν αμελήσει τον ετήσιο μαστολογικό τους έλεγχο, να κάνουν το συντομότερο δυνατόν τον έλεγχό τους,  ενώ στα Διαγωνστικά Κέντρα  θα πρέπει να  λαμβάνονται όλα τα υγειονομικά μέτρα ώστε οι εξετάσεις να γίνονται με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια“.

Προϊόντα & Υπηρεσίες

03.11.2023

Επικίνδυνο ποτήρι από μελαμίνη ανακαλεί ο ΕΦΕΤ – «Μην το χρησιμοποιήσετε»

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ανακοίνωσε ότι ανακαλεί άμεσα ποτήρι από μελαμίνη και καλεί τους καταναλωτές που το έχουν προμηθευτεί να μην το χρησιμοποιήσουν. Ειδικότερα, πρόκειται για ποτήρι νερού από μελαμίνη, κόκκινου χρώματος Νο59, το οποίο παράγεται από την επιχείρηση ΕΒΙΒΑΚ, στα Οινόφυτα. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ «Η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας του […]

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε