Προϊόντα & Υπηρεσίες

To PIF χαιρετίζει το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0»

Σε συνέχεια της παρουσίασης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», στις 31.3.2021, το PhRMA Innovation Forum (PIF) ως εκπρόσωπος 25 κορυφαίων φαρμακευτικών εταιριών έρευνας και ανάπτυξης, χαιρετίζει το φιλόδοξο αυτό σχέδιο θεωρώντας ότι μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην επίτευξη μιας βιώσιμης και δυναμικής ανάπτυξης και στην προώθηση της ευημερίας για το σύνολο των πολιτών στη χώρα μας.

Είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό ότι η Ελλάδα υποστηρίζεται σημαντικά από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης (αποτελεί την 6η χώρα με τη μεγαλύτερη υποστήριξη) στα πλαίσια ενός άρτια σχεδιασμένου Σχεδίου Ανάκαμψης που μπορεί να οδηγήσει στην απορρόφηση και διοχέτευση των Ευρωπαϊκών κεφαλαίων στις κατάλληλες δομές και δραστηριότητες.

Στα πλαίσια του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας,  θεωρούμε ότι ο άξονας 3.3 για την ενίσχυση της προσβασιμότητας, της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας του συστήματος υγείας, που περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις της τάξης των 1.5 δις. €, κινείται απολύτως προς την σωστή κατεύθυνση.

Η προτεινόμενη μεταρρύθμιση του συστήματος claw back με σκοπό τον μεσοπρόθεσμο δραστικό περιορισμό του καθώς και οι πολιτικές για τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης αποτελούν ούτως ή άλλως κύριες στρατηγικές προτεραιότητες του PIF.

Επιπλέον, η κατάλληλη αξιοποίηση της επιστήμης των δεδομένων και η δημιουργία υποδομών μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην εφαρμογή, και στη χώρα μας, υγειονομικής φροντίδας «βάσει αξίας» (valuebased health care), αλλά και να δώσουν λύσεις για την ουσιαστική εφαρμογή της εξατομικευμένης ιατρικής (βιοδείκτες, προγράμματα προσδιορισμού αλληλουχίας και έγκαιρου προγνωστικού ελέγχου) σε όφελος των Ελλήνων ασθενών.

Ως PhRMA Innovation Forum εκφράζουμε την πρόθεση μας να σταθούμε αρωγοί της Ελληνικής Πολιτείας και να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην ανάπτυξη των σχετικών εξειδικευμένων προγραμμάτων και προτάσεων, μέσω της από κοινού ενεργοποίησης σχετικών ομάδων εργασίας.

Υπενθυμίζουμε άλλωστε ότι το PIF έχει εκπονήσει και παρουσιάσει από τα τέλη του προηγούμενου έτους έναν αναλυτικό Οδικό Χάρτη για την βιώσιμη αναμόρφωση του συστήματος Υγείας και της Φαρμακευτικής πολιτικής με γνώμονα πάντα την παροχή αξιόπιστης και ποιοτικής φροντίδας στους πολίτες της χώρας μας.

Σχετικά με το PhRMA Innovation Forum (PIF)

Το PhRMA Innovation Forum (PIF) εκπροσωπεί 25 ηγέτιδες εταιρείες έρευνας και ανάπτυξης, οι οποίες συνεργάζονται με απώτερο σκοπό την κάλυψη των ιατρικών αναγκών Ελλήνων ασθενών, ώστε να τους βοηθήσουν να έχουν μία μακρόχρονη, υγιή και παραγωγική ζωή.

Οι εταιρείες μέλη του PIF αντιπροσωπεύουν το 60% της ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς και την πλειονότητα των εγχώριων επενδύσεων σε διεθνείς κλινικές μελέτες με πάνω από €90 εκατομμύρια σε επενδύσεις στην Ελλάδα, απασχολώντας 3.000 υψηλά καταρτισμένους επαγγελματίες.

Το κοινό μας όραμα είναι να χρησιμοποιήσουμε την παγκόσμια εμπειρία μας και να εξασφαλίσουμε ότι οι Έλληνες ασθενείς θα έχουν επαρκή και έγκαιρη πρόσβαση στη θεραπεία που χρειάζονται.

Η δέσμευσή μας είναι να συνεργαστούμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να συνεισφέρουμε στη δημιουργία ενός δίκαιου, δημοκρατικού, διαφανούς, σταθερού και βιώσιμου συστήματος υγείας, που παράλληλα θα επιβραβεύει την καινοτομία.

Προϊόντα & Υπηρεσίες

03.11.2023

Επικίνδυνο ποτήρι από μελαμίνη ανακαλεί ο ΕΦΕΤ – «Μην το χρησιμοποιήσετε»

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ανακοίνωσε ότι ανακαλεί άμεσα ποτήρι από μελαμίνη και καλεί τους καταναλωτές που το έχουν προμηθευτεί να μην το χρησιμοποιήσουν. Ειδικότερα, πρόκειται για ποτήρι νερού από μελαμίνη, κόκκινου χρώματος Νο59, το οποίο παράγεται από την επιχείρηση ΕΒΙΒΑΚ, στα Οινόφυτα. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ «Η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας του […]

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε