Προϊόντα & Υπηρεσίες

ΥΓΕΙΑ: Αυτοματοποιημένο σύστημα υπερήχων μαστού ABUS

Το Τμήμα Γενικών Υπερήχων του ΥΓΕΙΑ, εγκατάστησε πρόσφατα το αυτοματοποιημένο σύστημα υπερήχων μαστού ABUS που τα τελευταία χρόνια εισέρχεται δυναμικά στον τομέα του προληπτικού πληθυσμιακού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού (screening).

Η μαστογραφία αποτελεί τη βασική μέθοδο προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού, ωστόσο η ευαισθησία της ελαττώνεται σημαντικά σε γυναίκες με πυκνούς μαστούς, οι οποίες αποτελούν περίπου το 46% του συνόλου για τις ηλικίες 40 -50 ετών.

Το ABUS έρχεται να συμβάλλει σε αυτό, και χρησιμοποιούμενο μαζί με τη μαστογραφία αυξάνει την διαγνωστική ακρίβεια ειδικά σε ασυμπτωματικές γυναίκες με πυκνούς μαστούς.

Είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο που η τεχνολογία μας προσφέρει με υψηλή διαγνωστική ακρίβεια, σαν αυτή των κλασικών υπερήχων, ξεπερνά όμως περιορισμούς τους όπως η εξάρτηση τους από το χειριστή, η αναπαραγωγιμότητα τους καθώς και η αυξημένη κατανάλωση χρόνου που απαιτείται.

Είναι ένα σύστημα σάρωσης του μαστού με αποτέλεσμα την παραγωγή πολύ μεγάλου αριθμού εικόνων που επεξεργάζονται σε τρία επίπεδα και ανασυντίθενται με την χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Χρειάζονται 20 περίπου λεπτά για να γίνει η σάρωση των δυο μαστών.

Δεν υπάρχουν σαφείς αντενδείξεις για τη χρήση του, και μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε χειρουργημένους μαστούς, όσο και μαστούς με ενθέματα.

Ο κ. Γεώργιος Ζαχαρόπουλος, Ακτινολόγος, Διευθυντής του Τμήματος Γενικών Υπερήχων και Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΥΓΕΙΑ, τονίζει:

«Το αυτοματοποιημένο σύστημα υπέρηχων μαστού ABUS, είναι ένα αποτελεσματικό διαγνωστικό εργαλείο, όπου σε συνδυασμό με τη μαστογραφία, τη βασική μέθοδο προληπτικού ελέγχου για το καρκίνο του μαστού, αυξάνει σημαντικά τη διαγνωστική ακρίβεια σε γυναίκες με πυκνούς μαστούς».

Προϊόντα & Υπηρεσίες

03.11.2023

Επικίνδυνο ποτήρι από μελαμίνη ανακαλεί ο ΕΦΕΤ – «Μην το χρησιμοποιήσετε»

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ανακοίνωσε ότι ανακαλεί άμεσα ποτήρι από μελαμίνη και καλεί τους καταναλωτές που το έχουν προμηθευτεί να μην το χρησιμοποιήσουν. Ειδικότερα, πρόκειται για ποτήρι νερού από μελαμίνη, κόκκινου χρώματος Νο59, το οποίο παράγεται από την επιχείρηση ΕΒΙΒΑΚ, στα Οινόφυτα. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ «Η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας του […]

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε