Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Δωρεάν Rapid test σε επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες

Από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών σε συνεργασία με τον ΙΣΑ και την Περιφέρεια Αττικής
Δωρεάν Rapid test σε επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, δίνει από τη Δευτέρα 10/5 2021 τη δυνατότητα στα μέλη του για διενέργεια δωρεάν Rapid test, μία δράση που αναμένεται να συμβάλει στην τόνωση της επιχειρηματικότητας, καθώς θα περιορίσει τη μετάδοση του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου συμφώνησαν το Κέντρο Επιχειρήσεων του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Περιφέρειας να οργανώσει στον Κεντρικό, Νότιο, Δυτικό και Βόρειο Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, ειδικό χώρο για την λήψη Αντιγονικών tests (Rapidtest) στο πλαίσιο της επιδημιολογικής έρευνας και της συνεργασίας με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Η διαδικασία προβλέπει καταρχήν τη λήψη Rapid test και ακολούθως σε περίπτωση θετικότητας την ειδική λήψη του μοριακού τεστ PCR.

Η πληροφόρηση θα γίνεται στο πλαίσιο της προσωπικής διαδικασίας στον κάθε έναν, ο οποίος θα εξετάζεται και θα υπάρχει δυνατότητα να δοθεί έγγραφη βεβαίωση στα αρνητικά τεστ.

Για την παραπάνω διαδικασία θα λάβουν μέρος οι ιατροί, νοσηλευτές και ψυχολόγοι του Κέντρο Επιχειρήσεων του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι στο συγκεκριμένο αντικείμενο της επιδημιολογικής έρευνας, ενώ τις γραμματείες στα τέσσερα σημεία της Αττικής θα ενισχύσουν και εργαζόμενοι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Με αφορμή την έναρξη της δράσης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ συνεχίζουν να στηρίζουν έμπρακτα τον επιχειρηματικό κόσμο της Αττικής και μέσα από στοχευμένες δράσεις πρόληψης, συμβάλλουμε στην αποτελεσματικότερη προστασία τόσο των επιχειρηματιών όσο και των καταναλωτών.

Αυτή την περίοδο της σταδιακή επανεκκίνησης του επιχειρείν οφείλουμε να είμαστε στο πλευρό τους, με όσα μέσα διαθέτουμε, με στόχο να διευκολύνουμε τη λειτουργία της αγοράς, η οποία για μεγάλο διάστημα δοκιμάζει τις αντοχές της εξαιτίας της πανδημίας.

Με αυτό το σκοπό και στο πλαίσιο της Δράσης Ιπποκράτης, μέσω της οποίας διενεργούμε καθημερινά χιλιάδες rapidtest σε όλη την Αττική, προχωράμε σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ένα βήμα παραπάνω προσφέροντας δωρεάν test για τους επιχειρηματίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην Αττική.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΕΕΑ Γ. Χατζηθεοδοσίου για την άριστη συνεργασία όλο αυτό διάστημα.

Ως Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στον επιχειρηματικό κόσμο της Αττικής και να συνδράμουμε στην προσπάθεια ανάκαμψης της επιχειρηματικότητα. Ενωμένοι και αλληλέγγυοι θα τα καταφέρουμε».

Για τη νέα δράση στήριξης της επιχειρηματικότητας, ο Πρόεδρος τουΕ.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου τονίζει: «Σε μία κρίσιμη στιγμή για την οικονομία μας, καθώς αρχίζει η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, οφείλουμε όλοι να σταθούμε δίπλα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν πληγεί βαρύτατα από τις οικονομικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης.

Με αυτή την πρωτοβουλία στηρίζονται έμπρακτα όσοι δεν μπορούν να λάβουν δωρεάν selftest από την Πολιτεία.

Πρόκειται για μία στοχευμένη δράση και θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Περιφερειάρχη Αττικής και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργο Πατούλη για τη γόνιμη συνεργασία που έχουμε, όχι μόνο σε αυτή την περίπτωση αλλά καθ’ όλη την περίοδο της πανδημίας.

Η συνένωση δυνάμεων μόνο οφέλη μπορεί να φέρει στον αγώνα που δίνουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες για τη βιωσιμότητα τους και δίνει το παράδειγμα για το πως πρέπει να κινηθούμε όλοι, ώστε να συμβάλουμε στην τόνωση της επιχειρηματικότητας και στην ανάκαμψη της οικονομίας μας».

 

 

 

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Υγεία
2

Το τρόφιμο που θωρακίζει «αθόρυβα» τα οστά σε κάθε ηλικία… δεν είναι το γάλα!

Kαρδιά
3

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
4

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Περισσότερα

21.06.2026

Τα 5 καλύτερα και τα 5 χειρότερα ποτά για όσους πάσχουν από χρόνια νεφρική νόσο

Η καθημερινή κατανάλωση υγρών παίζει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της νόσου και στη διαχείριση των συμπτωμάτων

20.06.2026

Οξεία χολοκυστίτιδα: Οι αιτίες και τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Πώς προκαλείται η φλεγμονή της χοληδόχου κύστης

FDA: Νέα θεραπεία κατά του καρκίνου με ηχητικά κύματα καταστρέφει όγκους χωρίς χειρουργείο
20.06.2026

FDA: Νέα θεραπεία κατά του καρκίνου με ηχητικά κύματα καταστρέφει όγκους χωρίς χειρουργείο

Τα 6+1 σημάδια που δείχνουν πιθανή έλλειψη σιδήρου – Πότε το σώμα «χτυπά καμπανάκι»
20.06.2026

Τα 6+1 σημάδια που δείχνουν πιθανή έλλειψη σιδήρου – Πότε το σώμα «χτυπά καμπανάκι»

Η καθιστική εργασία «κόβει» χρόνια ζωής: Αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου και καρδιακών παθήσεων
20.06.2026

Η καθιστική εργασία «κόβει» χρόνια ζωής: Αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου και καρδιακών παθήσεων

Πώς να αποκτήσετε πιο καλλίγραμμα πόδια χωρίς γυμναστήριο – Οι ασκήσεις που προτείνουν οι ειδικοί
20.06.2026

Πώς να αποκτήσετε πιο καλλίγραμμα πόδια χωρίς γυμναστήριο – Οι ασκήσεις που προτείνουν οι ειδικοί

Γιατί ξυπνάμε κουρασμένοι ακόμη και μετά από 8 ώρες ύπνου; Οι αιτίες που συχνά αγνοούμε
19.06.2026

Γιατί ξυπνάμε κουρασμένοι ακόμη και μετά από 8 ώρες ύπνου; Οι αιτίες που συχνά αγνοούμε

Η Τ.Γκάμπαρντ «καίει» Fauci & Δημοκρατικούς: «Χρηματοδότησαν την παραγωγή του Covid-19 σε εργαστήριο της Γουχάν»!
19.06.2026

Η Τ.Γκάμπαρντ «καίει» Fauci & Δημοκρατικούς: «Χρηματοδότησαν την παραγωγή του Covid-19 σε εργαστήριο της Γουχάν»!

Σαουδική Αραβία: Σιαμαία κοριτσάκια από τις Φιλιππίνες διαχωρίστηκαν επιτυχώς μετά από επέμβαση έξι ωρών
19.06.2026

Σαουδική Αραβία: Σιαμαία κοριτσάκια από τις Φιλιππίνες διαχωρίστηκαν επιτυχώς μετά από επέμβαση έξι ωρών

Ρόδος: Διαρροή νερού προκάλεσε πλημμύρα στον πρώτο όροφο του γενικού νοσοκομείου – Κατέρρευσε τμήμα ψευδοροφής!
19.06.2026

Ρόδος: Διαρροή νερού προκάλεσε πλημμύρα στον πρώτο όροφο του γενικού νοσοκομείου – Κατέρρευσε τμήμα ψευδοροφής!