Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η DEMO ABEE στηρίζει την οργάνωση Άγονη Γραμμή Γόνιμη

Για 3η συνεχή χρονιά η DEMOABEE, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής  υπευθυνότητας, στηρίζει την οργάνωση Άγονη Γραμμή Γόνιμη στο πρόγραμμα της «Ο Πολιτισμός πιο κοντά σε Όλους».

Το πρόγραμμα που εφέτος κλείνει τα δεκαπέντε συνεχή χρόνια ανελλιπούς δράσης στα νησιά της χώρας μας, αποτελεί το μεγαλύτερο πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και αθλητικό πρόγραμμα στα νησιά του Αιγαίου.

Από το 2007 έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 583 επισκέψεις σε 39 νησιά. Στόχος του προγράμματος είναι η ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό για όλους, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους.

 Τη φετινή χρονιά το πρόγραμμα ταξιδεύει στην Αστυπάλαια, τη Σίφνο, την Κάρπαθο, την Κίμωλο, τις Οινούσσες, τη Λήμνο, τη Φολέγανδρο, το Κουφονήσι, την Αμοργό,τους Λειψούς,τη Σαντορίνη, τη Θηρασιά και την Κω, όπου θα πραγματοποιηθούν δράσεις πολιτιστικού, κοινωνικού και περιβαλλοντικού περιεχομένου.

Λόγω της πανδημίας του COVID-19, οι δράσεις υλοποιούνται κατά κύριο λόγο διαδικτυακά, χωρίς τη φυσική παρουσία μαθητών και διδακτικού προσωπικού στη σχολική αίθουσα, αλλά με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων και μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Η Βιομηχανία Φαρμάκων αγκάλιασε από τη πρώτη στιγμή το πρόγραμμα, καθώς εφέτος στις συνολικές δράσεις του, έχει ενταχθεί και ένα πολύ ενδιαφέρον εργαστήριο.

Μαθητές Λυκείου των νησιών του Αιγαίου θα έχουν την δυνατότητα με το εργαστήριο “Openschools, openmindsτης οργάνωσης TheTippingPoint να “συναντήσουν”, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, ανθρώπους-πρότυπα (μέντορες) από όλο τον κόσμο, τους οποίους δεν θα μπορούσαν να γνωρίσουν διαφορετικά.

Στόχος της δράσης είναι οι μαθητές να διευρύνουν τους ορίζοντες τους, να εμπνευστούν και να οραματιστούν το μέλλον τους καθώς και να «ανοιχτούν» στον κόσμο μαθαίνοντας για νέες ιδέες.

Στην πράξη οι μαθητές επιλέγουν μεταξύ άλλων να συνομιλήσουν με έναν ερευνητή στο MIT, ή έναν CEO, ή έναν αθλητή ολυμπιακών ή παραολυμπιακών αγώνων, ή με έναν ερευνητή από το Δημόκριτο, ενώ η ομαδική συνεδρία πραγματοποιείται μέσω livevideo στην τάξη του σχολείου.

Οι μαθητές δημιουργούν εκ των προτέρων την ατζέντα της συζήτησης, θέτοντας τις ερωτήσεις τους, επιλέγοντας ένα από τα ακόλουθα επτά θέματα συζήτησης:

1) Η καθημερινότητα ενός ερευνητή στο MIT,

2) Συζητώντας με έναν CEO,

3) Γνωριμία με έναν αθλητή ολυμπιακών ή παραολυμπιακών αγώνων,

4) Ο κλάδος των Βιοεπιστημών: Μιλώντας με καταξιωμένους επιστήμονες,

5) Η καθημερινότητα ενός ερευνητή στο Εθνικό Κέντρο Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”,

6) Ρομποτική και νέες τεχνολογικές εξελίξεις,

7) Εξερευνώντας το Σύμπαν με έναν αστροφυσικό.

Άλλες δράσεις του προγράμματος: Οι φορείς TheBeeCamp, MedCulture, θα υλοποιήσουν από τον Μάιο του 2021, εκπαιδευτικά εργαστήρια με θεματολογία σχετική με το περιβάλλον που σκοπό έχουν τον εμπλουτισμό των θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων των μαθητών.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την υποστήριξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε συνεργασία με την TheTippingPoint, TheBeeCamp, MedCultureκαι χορηγούς

Μεγάλος Χορηγός: DEMO ABEE 

Κύριος Χορηγός: BlueStarFerries

Χορηγοί: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Santo Maris Oia, Cyclades Preservation Fund

 DEMO ΑΒΕΕ: Ελληνικά φάρμακα με παγκόσμια εμβέλεια www.demo.gr

Η φαρμακοβιομηχανία DEMO ΑΒΕΕ είναι ένας βιομηχανικός και εμπορικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1965 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, παραγωγή και προώθηση φαρμακευτικών προϊόντων.  Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής φαρμάκων στην Ελλάδα, με πολύ ισχυρή παρουσία στη νοσοκομειακή αγορά, όπου κατέχει την 1η θέση πωλήσεων σε αριθμό μονάδων.

Με τρεις παραγωγικές μονάδες έκταση  57.000 τμ, υψηλής τεχνολογίας αποθηκευτικές εγκαταστάσεις  σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και προσωπικό 970 ατόμων, η DEMO είναι μία από τις κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 85 χώρες παγκοσμίως, στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, την Νότιο Αμερική και την Ωκεανία.

Το πρόγραμμα Υπευθυνότητας της DEMO βασίζεται σε 4 πυλώνες: Περιβάλλον, Επιχειρηματική ηθική στο Marketing,

Εργαζόμενοι και Κοινωνία με επίκεντρο τα παιδιά και τις ευπαθείς ομάδες.

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε