Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Μηνύματα αλληλεγγύης και ευχετήριες κάρτες από το «Χαμόγελο του Παιδιού”

Αποδέκτες αμέτρητων ευχών αλλά και μηνυμάτων αλληλεγγύης και συμπαράστασης από “Το Χαμόγελο του Παιδιού”  ήταν τόσο το  υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου όσο και τα νοσηλευόμενα παιδιά, κατά την περίοδο των εορτών.

Οι εκπρόσωποι της Οργάνωσης, που συμπλήρωσε 25 χρόνια δράσης, παρέδωσαν δεκάδες ευχετήριες κάρτες, φτιαγμένες με μεράκι και φροντίδα, με στόχο να συγχαρούν και να εμψυχώσουν τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή και συγκεκριμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

«Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την πολύτιμη βοήθειά σας και το κουράγιο σας σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες… Ελπίζουμε το νέο έτος να σας βρει χαρούμενους, υγιείς και κοντά στις οικογένειές σας», αναγραφόταν σε μια από τις κάρτες, που παραδόθηκαν στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου, τηρώντας τα μέτρα προστασίας έναντι της Covid-19.

Γιατροί, νοσηλευτές και νοσηλεύτριες έκαναν ένα μικρό διάλειμμα από τη μάχη που δίνουν καθημερινά απέναντι στον κορονοϊό για να διαβάσουν τις ευχές και να χαμογελάσουν, έστω και πίσω από τις μάσκες που φορούν διαρκώς.

Αρκετές από τις πολύχρωμες κάρτες απευθύνονταν όμως, και στους μικρούς ασθενείς της Β’ Κλινικής Χειρουργικής Παίδων ΑΠΘ και της Δ’ Παιδιατρικής Κλινικής ΑΠΘ, που πέρασαν τις εορταστικές μέρες στο Νοσοκομείο.

Και για αυτούς, οι κάρτες που έφτασαν στους θαλάμους τους ήταν μια ευχάριστη έκπληξη.

Η προϊσταμένη της Β’ Κλινικής Χειρουργικής Παίδων ΑΠΘ Ανθή Παπανικολούδη, που παρέλαβε τις ευχετήριες κάρτες, ευχαρίστησε θερμά τους εκπροσώπους της οργάνωσης, Αρετή Γρηγοράκη και Χρήστο Παρίντα, για την ευγενική χειρονομία.

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε