Ομορφιά

PRP θεραπεία: Που εφαρμόζεται- Τα οφέλη

Η Ορθοβιολογία είναι ένας σύγχρονος ερευνητικός κλάδος ο οποίος χρησιμοποιεί αυτόλογα βιοϋλικά, υλικά δηλαδή προερχόμενα από τον ίδιο τον οργανισμό, αξιοποιώντας με αυτόν τον τρόπο την ικανότητα αυτοϊασης και ανάπλασης του ανθρωπίνου σώματος.

Η πλέον εξελιγμένη τεχνική μέθοδος γνωστή ως PRP (Platelet Rich Plasma) δηλαδή πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια, είναι μία από τις πιο σύγχρονες και ευρέως χρησιμοποιούμενες θεραπείες με ποικίλες εφαρμογές.

Εκτός από τη Δερματολογία η μέθοδος PRP εφαρμόζεται και σε πλήθος άλλων Ιατρικών Ειδικοτήτων όπως:

-Ορθοπαιδική,

-Γενική Χειρουργική,

-Οδοντιατρική,

-χρόνια έλκη και,

-κατακλίσεις

Ο αυτόλογος βιολογικός παράγοντας PRP, περιγράφηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του ’70 με διάφορα συνώνυμα όπως γέλη αιμοπεταλίων.

Πρόκειται λοιπόν για μία παλαιά σε λογική, αλλά εξελιγμένη στην τεχνική μέθοδο, πολλά υποσχόμενη, με ευρύ φάσμα εφαρμογών.

Η επιτυχία του PRP έγκειται στη συγχώνευση τεχνολογίας αιχμής και φυσικής ικανότητας του σώματος για ανάπλαση.

Η φιλοσοφία της θεραπείας PRP βασίζεται στην αρχή της δράσης των αιμοπεταλίων, τα οποία μετά από ένα τραυματισμό του δέρματος αρθροίζονται στην περιοχή του τραυματισμού, απελευθερώνοντας ειδικούς αυξητικούς παράγοντες.

Αυτές οι εξειδικευμένες πρωτεΐνες ρυθμίζουν τη φλεγμονώδη αλληλουχία και κατευθύνουν τη διαδικασία της επούλωσης.

Επομένως, κατά την εφαρμογή του PRP, τα αιμοπετάλια λειτουργούν ως ένα αντιμικροβιακό πλέγμα έναντι σε κάθε τραυματισμό του δέρματος, δρώντας καταλυτικά στην αναγέννησή του.

Ποιες είναι οι ενδείξεις της PRP θεραπείας – Σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται το PRP;

Στη Δερματολογία το PRP εφαρμόζεται με εμφανή αποτελέσματα σε όλο το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ και έχει ενδείξεις στις ακόλουθες δερματολογικές καταστάσεις:

  • Πρόληψη της γήρανσης του δέρματος
  • Εγκατεστημένες ρυτίδες προσώπου ( εξάλειψη των λεπτών ρυτίδων – βελτίωση των πιο βαθιών και μόνιμων).
  • Ουλές και σημάδια ακμής ιδιαίτερα μετά από χρήση ισοτρετινοϊνης (βιταμίνης Α από το στόμα).
  • Φωτογήρανση – Δερματική ελάστωση
  • Τριχόρροια. Στην περίπτωση αυτή η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP δρα καταλυτικά στον περιορισμό του ρυθμού της τριχόπτωσης, καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας του τριχωτού της κεφαλής.

Ποια είναι η διαδικασία εφαρμογής του PRP;

Κατά την εφαρμογή της PRP μεσοθεραπείας, μικρή ποσότητα αίματος ( 20-50 ml ) λαμβάνονται από το Δερματολόγο και από περιφερική φλέβα του ασθενούς.

Στη συνέχεια το αίμα τοποθετείται σε ειδικά φιαλίδια με αντιπηκτικό.

Ακολουθεί η φυγοκέντρηση που ολοκληρώνεται σε 2 στάδια.

Αποτέλεσμα αυτής της διεργασίας PRP είναι η συλλογή αιμοπεταλίων σε μικρό όγκο τα οποία υφίστανται ειδική επεξεργασία, με τελικό προϊόν το συμπυκνωμένο πλάσμα του ασθενούς, σε συνδυασμό με τον ορό του αίματος (λευκά κύτταρα), τα οποία ενεργοποιούνται πριν χρησιμοποιηθούν.

Στη συνέχεια εγχύονται τοπικά στο πρόσωπο με τη γνωστή μέθοδο της μεσοθεραπείας.

Το PRP είναι μία ανώδυνη διαδικασία, που διαρκεί περίπου 15-20 λεπτά, αξιοποιώντας όλους τους αυξητικούς παράγοντες που διαθέτει ο ίδιος ο οργανισμός, σε συμπυκνωμένη μορφή.

Έτσι το PRP προσδίδει στο δέρμα μία εξαιρετική ώθηση για ανάπλαση.

Στο τέλος της θεραπείας PRP λαμβάνεται το υλικό του πλάσματος που είναι φτωχό σε αιμοπετάλια και με αυτό καλύπτεται όλο το δέρμα του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ.

Με τον τρόπο αυτό στο τέλος της συνεδρίας με PRP καταπραΰνεται άμεσα η επιδερμίδα, ενώ παράλληλα δίνεται στο πρόσωπο ένα lift effect κάνοντας το να φαίνεται αισθητά αναζωογονημένο.

Η μέθοδος PRP μπορεί να επαναληφθεί για 1-2 φορές ακόμα μέσα σε διάστημα 3 μηνών προκειμένου να γίνει η πλήρης εκμετάλλευση των δυνατοτήτων της.

Η ενέσιμη θεραπεία PRP δεν απαιτεί υψηλό κόστος για τη χρήση της, δεν προκαλεί αλλεργίες, δεν έχει επιπλοκές, δεν αφήνει σημάδια και μπορεί να εφαρμοστεί στο ιατρείο σε λίγα μόλις λεπτά.

Συνοψίζοντας, θα μπορούσαμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η μέθοδος αυτόλογης μεσοθεραπείας PRP έχει ήδη δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα στους ασθενείς εκείνους που δε θέλουν να κάνουν χρήση ή έγχυση στο δέρμα τους εξωγενών προϊόντων (Botox – Υαλουρονικό οξύ).

Όμως η μέθοδος PRP μπορεί πολύ εύκολα να συνδυαστεί με αυτά για μέγιστα αποτελέσματα, δίνοντας έτσι στον ασθενή τη δυνατότητα επιλογής της θεραπευτικής του πορείας.

Ομορφιά

07.02.2024

Ιατρεία Advanced Derma: Όλες οι σύγχρονες υπηρεσίες αισθητικής στις πιο προσιτές τιμές – Βοtox, laser & υαλουρονικό από τη γιατρό Χ.Ζησίμου

Στα ιατρεία Advanced Derma της δερματολόγου Χρύσας Ζησίμου, παρέχονται όλες οι σύγχρονες υπηρεσίες αισθητικής με τη «σφραγίδα» της γιατρού αλλά και στις πιο προσιτές τιμές. Όπως αναφέρεται και στο βίντεο, το Botox, η Νο1 μη επεμβατική κοσμητική θεραπεία παγκοσμίως, στα ιατρεία της κας Ζησίμου, κοστίζει μόλις 150 ευρώ, με τα υλικά που χρησιμοποιούνται βέβαια να […]

20.11.2023

Beauty Black Friday στα ιατρεία της Χ.Ζησίμου: Yπερποσφορά στο full body laser μόνο για λίγες μέρες

Μόνο για την εβδομάδα 20-25 Νοεμβρίου, η έμπειρη και εξειδικευμένη δερματολόγος Χρύσα Ζησίμου προσφέρει τις υπηρεσίες laser στο ιατρείο της στην πιο ασυναγώνιστη τιμή! Ενδεικτικά η προσφορά που αφορά το full body laser είναι στα 50 ευρώ, μια μοναδική προσφορά για έναν επαγγελματικό χώρο με εμπειρία χρόνων της γιατρού. Το laser στα ιατρεία Advanced Derma […]

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε