Videos

Ημιμόνιμο μακιγιάζ: Βασικές ερωτήσεις και απαντήσεις (βίντεο)

Το ημιμόνιμο μακιγιάζ ή semi-permanent tattoo υπάγεται στον κλάδο της δερματοστιξίας.

Είναι ένας κλάδος νεοσύστατος σχετικά, αν και η εφαρμογή της δερματοστιξίας θέτει την απαρχή της σε μία πολυνησιακή τεχνική η οποία ανάγεται σε χιλιάδες χρόνια πριν.

Το τατουάζ υιοθετήθηκε έπειτα από διάφορους πολιτισμούς της Ασίας και της Αφρικής και τροποποιήθηκε ανάλογα.

Ακόμα και ο όρος τατουάζ προέρχεται από την λέξη «Tatau των ιθαγενών της Ταϊτής» και σημαίνει σημαδεύω.

Ο δυτικός πολιτισμός δεν υπήρξε φαν του τατουάζ ίσα-ίσα θα μπορούσαμε να πούμε ότι θεωρούνταν από πολλούς ταμπού. Δυστυχώς υπολείμματα των ταμπού αυτών υπάρχουν και σήμερα.

Η εφαρμογή της δερματοστιξίας εξαπλώνεται συνεχώς, κυριεύει πραγματικά τον πλανήτη και προσελκύει συνεχώς νέους υποψήφιους.

Παρά το γεγονός ότι τατουάζ εφαρμόζονται κυρίως το σώμα για καλλωπιστικούς και αισθητικούς λόγους, πλέον αξιοποιείται όλο και πιο έντονα σε διαφορετικούς κλάδους όπως η Ιατρική.

Πρόκειται για μία μέθοδο μόνιμα εξελισσόμενη η οποία ανταποκρίνεται σε νέες ανάγκες συνεχώς. Αξιοποιείται όλο και περισσότερο καθώς προκύπτουν νέα ευρήματα ως προς την χρήση της.

Πριν προχωρήσουμε σε περαιτέρω αναλύσεις για το ημιμόνιμο μακιγιάζ, οφείλουμε να ορίσουμε αυτή τη διαδικασία.

Το ημιμόνιμο μακιγιάζ λοιπόν είναι μία διαδικασία κατά την οποία εγχέεται κάτω από την επιδερμίδα μελάνι η χρωστικές ουσίες με τη βοήθεια μίας βελόνας η μία ελπίδας.

Ανήκει στην κατηγορία του κοσμητικού και στόχος μας είναι να χρωματίσουμε τα φυσικά μας χαρακτηριστικά ώστε να τονίσουμε. Το αποτέλεσμα δεν θέλουμε να είναι μόνιμο, ούτε σκληρό ώστε να μπορούμε να παρέμβουμε κατά την πάροδο του χρόνου γιατί μπορεί να αλλάξουν τα γούστα μας να αλλάξει μόδα ο τρόπο ζωής μας και τα λοιπά.

Στο βίντεο που ακολουθεί, παρουσιάζονται αναλυτικά βασικές ερωτήσεις και απαντήσεις που αφορούν το ημιμόνιμο μακιγιάζ, καθώς και σε ποιους απευθύνεται.

Videos

20.09.2023

Έτσι θα ξεκρυσταλλώσετε το μέλι που έχει ζαχαρώσει (βίντεο)

Αν πιστεύετε πως επειδή το μέλι ζαχάρωσε, είναι κακής ποιότητας, κάνετε λάθος. Αντίθετα σημαίνει ότι το συγκεκριμένο μέλι είναι λιγότερο επεξεργασμένο. Το μέλι αποτελείται από δύο συστατικά: ζάχαρη και νερό. Γιατί κρυσταλλώνει το μέλι Η ζάχαρη διαλύεται στο νερό, αλλά υπάρχει συχνά μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που μπορεί να χωρέσει το νερό. Με άλλα λόγια, δεν […]

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

Το λεμόνι υπάρχει πάντα στην κουζίνα μας αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς περισσότερους τρόπους, πέρα από τη μαγειρική. Αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος (αλλά και πάμφθηνος) σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Μάθετε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι: Τομέας υγεία 1. Αντιικό φάρμακο […]

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

Έναν μηχανισμό υπεύθυνο για την αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου σε ασθενείς με καρδιακή νόσο ανακάλυψαν ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ (TAU) και στο Καρδιοθωρακικό και Αγγειακό Κέντρο Leviev του Ιατρικού Κέντρου Sheba.  Πρόκειται για το στάδιο κάθε καρδιακής νόσου, που εκδηλώνεται με μικρές εξωκυτταρικές φυσαλίδες ή κυστίδια (sEVs). Αυτά εκκρίνονται από την άρρωστη […]

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

22.02.2024

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού