Ομορφιά

Αυξητική χειλιών με υαλουρονικό: Φυσικό αποτέλεσμα λίγο πριν τις γιορτές

Το υαλουρονικό οξύ, είναι φιλικό προς το ανθρώπινο δέρμα (είναι φυσιολογικό συστατικό του οργανισμού μας) και δεν προκαλεί αλλεργίες. Χρησιμοποιείται σε ενέσιμη μορφή για να γεμίσει επιφανειακές αλλά και πιο βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο ή για να δώσει όγκο σε χείλη, ζυγωματικά και βαθουλωμένα μάγουλα.

Έχοντας προηγηθεί τοπική αναισθησία, ο γιατρός εγχύει με ένεση το υλικό στην περιοχή των ρυτίδων, καλύπτοντας τα κενά που αφήνει ο χρόνος.

Παρακάτω θα βρείτε απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις:

Πώς γίνεται η εφαρμογή του υαλουρονικού οξέως;

Το υαλουρονικό οξύ, είναι φιλικό προς το ανθρώπινο δέρμα (είναι φυσιολογικό συστατικό του οργανισμού μας) και δεν προκαλεί αλλεργίες. Χρησιμοποιείται σε ενέσιμη μορφή για να γεμίσει επιφανειακές αλλά και πιο βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο ή για να δώσει όγκο σε χείλη, ζυγωματικά και βαθουλωμένα μάγουλα. Έχοντας προηγηθεί τοπική αναισθησία, ο γιατρός εγχύει με ένεση το υλικό στην περιοχή των ρυτίδων, καλύπτοντας τα κενά που αφήνει ο χρόνος. Η διόρθωση είναι άμεση ενώ για 2-3 μέρες μπορεί να υπάρχει στην περιοχή πρήξιμο, κοκκινίλα ή ήπια ευαισθησία, τα οποία όμως, υποχωρούν στη συνέχεια.

Τι ακριβώς είναι η εν λόγω ουσία και γιατί την προτιμάμε;

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία που παρασκευάζεται στο εργαστήριο, δεν είναι ούτε ανθρώπινης ούτε ζωικής προέλευσης. Χρησιμοποιείται τα τελευταία 15 χρόνια με προβλέψιμα αποτελέσματα. Την προτιμάμε γιατί δεν δημιουργεί προβλήματα μετά την εφαρμογή της, ούτε κοκκιώματα.

Χρειάζεται αναισθησία η θεραπεία; Είναι επώδυνη;

Ο γιατρός κάνει πρώτα μικρές αναισθητικές ενέσεις μέσα στο στόμα για να μουδιάσει αρχικά τα νεύρα που νευρώνουν αισθητικά τα χείλη. Αφού περάσουν 5 λεπτά περίπου προχωρά στην αύξηση του όγκου των χειλιών με το ενέσιμο ζελ του υαλουρονικού οξέως.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Οι πιθανές παρενέργειες που μπορεί να υπάρξουν αμέσως μετά την έγχυση με το υαλουρονικό είναι συνήθως ένα ελαφρύ πρήξιμο, το οποίο αντιμετωπίζεται με πάγο και κατάλληλη περιποίηση του δέρματος.

Τι πρέπει να προσέξει η ενδιαφερόμενη μετά τη θεραπεία;

Μετά τη θεραπεία χρειάζεται προσοχή στην καθαριότητα της περιοχής του στόματος για 2-3 ημέρες, μιας και έχουν γίνει μικρές τρυπούλες στην περιοχή. Καλό θα ήταν για τις πρώτες 24 ώρες μετά την εφαρμογή να ακολουθηθεί μία ελαφριά διατροφή, με μαλακές τροφές έτσι ώστε να μην κουράζουμε τα χείλη. Σε περίπτωση που εμφανιστεί ξηρότητα στο δέρμα θα χρειαστεί αρκετή ενυδάτωση με ένα στικ τύπου liposan ή ακόμη και με απλή βαζελίνη.

Σε ποιές περιπτώσεις ενδείκνυται και πότε αποφεύγεται;

Το υαλουρονικό οξύ ενδείκνυται σε όλες τις περιπτώσεις όπου μια γυναίκα θέλει να βελτιώσει το σχήμα των χειλιών της ή να τους δώσει όγκο λιγότερο ή περισσότερο και το αποτέλεσμα να είναι όσο γίνεται πιο φυσικό. Το υαλουρονικό είναι καλό να αποφεύγεται όταν παρουσιάζονται διάφορα τοπικά προβλήματα στην περιοχή που θα γίνει η εφαρμογή, όπως ενεργός έρπης, μολύνσεις ή κάποια άλλη ευαισθησία στο δέρμα. Επίσης αν υπάρχει υπερευαισθησία στο υαλουρονικό, αν η γυναίκα πάσχει από αυτοάνοσα νοσήματα, ή από ζαχαρώδη διαβήτη.

Πόσο φυσικό είναι το αποτέλεσμα;

Η φυσικότητα του αποτελέσματος εξαρτάται από την τρόπο που θα γίνει η έγχυση, καθώς επίσης και στο αποτέλεσμα που επιθυμεί να έχει η κάθε γυναίκα. Ορισμένες γυναίκες ζητούν από τον πλαστικό χειρουργό χείλη με αρκετά μεγάλο όγκο – οπότε εκεί το αποτέλεσμα μπορεί να ξεφύγει από τα πλαίσια της αισθητικής και της αρμονίας, στις περισσότερες περιπτώσεις οι γυναίκες επιθυμούν φυσικό αποτέλεσμα.

Χρειάζεται επανάληψη και μετά από πόσο καιρό;

Το αποτέλεσμα που προσφέρει το υαλουρονικό οξύ στα χείλη υποχωρεί σταδιακά μετά από 6 έως 12 μήνες, οπότε και θα χρειαστεί να γίνει επανάληψη της εφαρμογής. Τα συστατικά που διαθέτουν τα ενέσιμα τελευταίας γενιάς είναι πολύ καλής ποιότητας και έχουν εξελιχθεί αρκετά με αποτέλεσμα να διαρκούν περισσότερο.

Η συχνότητα της επανάληψης εξαρτάται από ατομικούς παράγοντες; Ποιοί είναι αυτοί;

Η συχνότητα της επανάληψης εξαρτάται από την αντίδραση που θα έχει στο υαλουρονικό το δέρμα της κάθε γυναίκας. Έτσι μπορεί σε κάποιες τα συστατικά του υαλουρονικού να διασπώνται πιο γρήγορα, ενώ σε κάποιες άλλες το υλικό να διατηρείται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Έχουν υπάρξει περιστατικά που η διάρκεια του υαλουρονικού έφτασε ακόμη και τον 1,5 χρόνο! Επίσης, ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει την διάρκεια του αποτελέσματος είναι ο τρόπος με τον οποίο κινεί η κάθε γυναίκα τα χείλη της, δηλαδή αν μιλάει πολύ, αν τα δαγκώνει. Οι κινήσεις αυτές συμβάλλουν στην ταχύτερη απορρόφηση του υαλουρονικού.

Από ποιά ηλικία και μετά μπορεί κανείς να κάνει θεραπεία με υαλουρονικό;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία από την οποία μπορεί να ξεκινήσει μια γυναίκα θεραπεία με υαλουρονικό στα χείλη της. Μπορεί μια κοπέλα ακόμη και 20 ετών να επιθυμεί να βελτιώσει την εμφάνιση των χειλιών της. Είτε λόγω έλλειψης αυτοπεποίθησης, δίνοντας λίγο παραπάνω όγκο στα χείλη της, θέλει έτσι να νιώσει καλύτερα. Στην πλειοψηφία τους οι γυναίκες που επιθυμούν να αυξήσουν τον όγκο στα χείλη τους είναι ηλικίας 35 ετών και άνω. Σε αυτές λόγω της φυσικής διαδικασίας γήρανσης έχει χαθεί ο όγκος στα χείλη και το πρόσωπό τους δείχνει λιγότερο νεανικό και αρκετά άδειο στην περιοχή των χειλιών. Ειδικά στις μεγαλύτερες γυναίκες, ηλικίας 45-50 ετών, τα χείλη αδειάζουν σημαντικά και χρειάζονται έγχυση με υαλουρονικό για να γεμίσουν οι περιοχές αυτές.

Εκτός από τον όγκο, τι άλλο πετυχαίνει στα χείλη το υαλουρονικό; Ενυδάτωση;

Το υαλουρονικό οξύ εκτός από τις ρινοπαρειακές, που εφαρμόζεται συνήθως μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλο το πρόσωπο, βέβαια με τη μορφή της μεσοθεραπείας. Στην περιοχή των χειλιών συνήθως δεν επιτυγχάνουμε ενυδάτωση, αλλά αντίθετα το δέρμα εκεί δημιουργεί μια πιο ξηρή όψη και χρειάζεται επιπλέον ενυδάτωση στα χείλη, μετά την εφαρμογή.

Πώς ακριβώς γίνεται αυτή; Ποιά διαδικασία συντελείται εντός των χειλιών;

Στην αρχή ο γιατρός κάνει μικρές ενεσούλες μέσα στο στόμα για να μουδιάσει τα νεύρα που νευρώνουν αισθητικά τα χείλη και αφού περάσουν 5 λεπτά περίπου προχωρά στην αύξηση του όγκου των χειλιών με το ενέσιμο ζελ του υαλουρονικού οξέως. Οι μικρές ενεσούλες που πραγματοποιούνται στο περίγραμμα των χειλιών, προσφέρουν όγκο στα σημεία που χρειάζεται. Για να προκύψει ένα φυσικό αποτέλεσμα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διάρκεια της εφαρμογής για να μην είναι εμφανές μετά πως η γυναίκα έχει υποβληθεί σε αύξηση χειλιών.

*Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS 

(Ιατρεία Αθήνα: Βασ. Σοφίας 48, πλησίον HILTON, Τηλ: 210 7222070

Ιατρείο Καλαμάτας: Αριστομένους 53, Τηλ: 27210 29570)

www.agaitanis.gr

Ομορφιά

07.02.2024

Ιατρεία Advanced Derma: Όλες οι σύγχρονες υπηρεσίες αισθητικής στις πιο προσιτές τιμές – Βοtox, laser & υαλουρονικό από τη γιατρό Χ.Ζησίμου

Στα ιατρεία Advanced Derma της δερματολόγου Χρύσας Ζησίμου, παρέχονται όλες οι σύγχρονες υπηρεσίες αισθητικής με τη «σφραγίδα» της γιατρού αλλά και στις πιο προσιτές τιμές. Όπως αναφέρεται και στο βίντεο, το Botox, η Νο1 μη επεμβατική κοσμητική θεραπεία παγκοσμίως, στα ιατρεία της κας Ζησίμου, κοστίζει μόλις 150 ευρώ, με τα υλικά που χρησιμοποιούνται βέβαια να […]

20.11.2023

Beauty Black Friday στα ιατρεία της Χ.Ζησίμου: Yπερποσφορά στο full body laser μόνο για λίγες μέρες

Μόνο για την εβδομάδα 20-25 Νοεμβρίου, η έμπειρη και εξειδικευμένη δερματολόγος Χρύσα Ζησίμου προσφέρει τις υπηρεσίες laser στο ιατρείο της στην πιο ασυναγώνιστη τιμή! Ενδεικτικά η προσφορά που αφορά το full body laser είναι στα 50 ευρώ, μια μοναδική προσφορά για έναν επαγγελματικό χώρο με εμπειρία χρόνων της γιατρού. Το laser στα ιατρεία Advanced Derma […]

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε