Διατροφή

Το σπιτικό φαγητό δεν είναι πάντα αθώο -Τέσσερα λάθη που μας παχαίνουν

Όσοι κάνουν δίαιτα, μία από τις πρώτες συνήθειες που ξεχνούν είναι τα γεύματα σε εστιατόριο. Υπάρχουν τόσο πολλοί πειρασμοί εκεί, που καλύτερα να καθίσει κανείς στο σπίτι του και να φάει. Κι όμως, ακόμη κι αυτό μπορεί να κρύβει παγίδες για τη σιλουέτα.

Υπάρχουν τέσσερα συνηθισμένα λάθη που κάνουν όσοι μαγειρεύουν στο σπίτι ή προτιμούν να γευματίσουν εκεί, με αποτέλεσμα να φορτώνουν τον οργανισμό τους με περιττές θερμίδες, όπως λέει η διατροφολόγος Σίνθια Σας στο TIME.

Τσιμπολόγημα κατά το μαγείρεμα
Πολλοί δεν συνειδητοποιούν πόσο τρώνε ενώ ετοιμάζουν το γεύμα. Λίγες μπουκιές τυρί, καρύδια, κρακεράκια… Ολα αυτά μπορεί να κρύβουν ακόμη και 300-400 επιπλέον θερμίδες. Αν δεν μπορείτε να το αποφύγετε, προτιμήστε να μασουλήσετε λαχανικά.

Υπερφόρτωση με υδατάνθρακες
Πολλοί ξεχνάνε το λευκό ψωμί και τα ζυμαρικά, προτιμώντας πιο υγιή άμυλα όπως άγριο ρύζι, κινόα ή φακές. Ομως, μεγάλες ποσότητες από αυτά επίσης εμποδίζουν την απώλεια κιλών, ή οδηγούν ακόμη και σε αύξηση βάρους. Αποφύγετε το συνδυασμό υδατανθράκων και κάντε τους το συνοδευτικό του πιάτου και όχι το βασικό περιεχόμενό τους.

Ο πειρασμός του τυριού
Πολλοί δεν μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό να βάλουν τυρί σε κάθε πιάτο. Αλλά δεν ξέρουν ότι το φορτώνουν με έξτρα θερμίδες. Προσπαθείστε να το χρησιμοποιείται με… τσιγκουνιά και αποφύγετε τα λιπαρά τυριά.

Η ένοχη απόλαυση του γλυκού
Πολλοί χρειάζονται κάτι γλυκό μετά το δείπνο. Όμως, μέσα στο σπίτι, ένα μπισκότο με σοκολάτα εύκολα γίνεται τρία, μία μερίδα παγωτό γίνεται ολόκληρο μπολ. Οσοι δεν αντέχουν χωρίς γλυκιά γεύση, ας προτιμήσουν λίγη μαύρη σοκολάτα.
 

Διατροφή

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

Το λεμόνι υπάρχει πάντα στην κουζίνα μας αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς περισσότερους τρόπους, πέρα από τη μαγειρική. Αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος (αλλά και πάμφθηνος) σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Μάθετε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι: Τομέας υγεία 1. Αντιικό φάρμακο […]

27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας «Circulation: Heart Failure» όσοι ζουν πιο κοντά σε εστιατόρια fast food, είναι πιθανότερο να κινδυνεύσουν από καρδιακή ανεπάρκεια. Εστιατόρια γρήγορου φαγητού και μπαρ συνήθως παρέχουν ανθυγιεινά τρόφιμα και ποτά, που έχουν συνδεθεί με καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως επισημαίνει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Λου Κι, […]

27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

12.02.2024

Δείτε μέχρι ποια ώρα πρέπει να καταναλώνετε τον πρωινό καφέ σας

09.02.2024

Αυτά είναι τα τρία λαχανικά που πρέπει να τρώτε κάθε μέρα για ένα υγιές σώμα άνω των 40

08.02.2024

Άνοια: Γιατί η μεσογειακή διατροφή είναι η καλύτερη στα πρώτα στάδια της νόσου

08.02.2024

Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

Το λεμόνι υπάρχει πάντα στην κουζίνα μας αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς περισσότερους τρόπους, πέρα από τη μαγειρική. Αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος (αλλά και πάμφθηνος) σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Μάθετε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι: Τομέας υγεία 1. Αντιικό φάρμακο […]

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

Έναν μηχανισμό υπεύθυνο για την αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου σε ασθενείς με καρδιακή νόσο ανακάλυψαν ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ (TAU) και στο Καρδιοθωρακικό και Αγγειακό Κέντρο Leviev του Ιατρικού Κέντρου Sheba.  Πρόκειται για το στάδιο κάθε καρδιακής νόσου, που εκδηλώνεται με μικρές εξωκυτταρικές φυσαλίδες ή κυστίδια (sEVs). Αυτά εκκρίνονται από την άρρωστη […]

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

22.02.2024

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού