Υγεία & πολιτική

Ρημάζουν τα νοσοκομεία κι ο Άδωνις διορίζει κομματικούς

Ο πόλεμος μεταξύ Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Βαρνάβα καλά κρατεί. Αιτία της αναζοπύρωσής του αυτή την φορά ο διορισμός διοικητών της γαλάζιας και πράσινης παράταξης στα δημόσια νοσοκομεία, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών την στιγμή, που τα χειρουργεία δεν έχουν ράμματα ούτε για δείγμα.

Ο δικομματικός χαρακτήρας των πρόσφατων διορισμών διοικητών στα νοσοκομεία της χώρας έχει προκαλέσει σάλο και έντονες αντιδράσεις στο μέτωπο των νοσοκομειακών γιατρών. 

Ο εκπρόσωπός τους, Δημήτρης Βαρνάβας, επισημαίνει στον Άδωνι αυτό που κι ο ίδιος γνωρίζει αλλά επιμένει να κάνει τα στραβά μάτια. Την δραματική έλλειψη,δηλαδή, όχι μόνο υγειονομικού προσωπικού στα νοσοκομεία, κύρίως όμως την έλλειψη βασικού υγειονομικού υλικού. 

Οι γιατροί με άλλα λόγια ψάχνουν με τα κυάλια τα ράμματα για να χειρουργήσουν κι ο Άδωνις αντί να λύσει τα φλέγοντα αυτά ζητήματα, ασχολείται με δικομματικές πρακτικές, τοποθετώντας μπλε και πράσινα παιδιά στις θέσεις των διοιηκητών. Μάλλον γι’αυτό συχνά πυκνά κατηγορεί τον Βαρνάβα πως εκπροσωπεί το ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτική είναι μάλιστα η γνωστοποίση προς των υπουργό ενός εγγράφου του προϊσταμένου του χειρουργείου του νοσοκομείου Χαλκιδικής, το οποίο δείχνει την ύστατη έκκληση του προϊσταμένου του χειρουργείου να βρεθούν ράμματα διότι διαφορετικά δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν τα χειρουργεία. 

Μάλιστα στο έγγραφο σημειώνει ότι με τις ελλείψεις και τα διαθέσιμα υλικά τα χειρουργεία δεν αποτελούν αποστειρωμένο χώρο ενώ οι άρρωστοι κινδυνεύουν με μολύνσεις. 
 
«Ενώ υπάρχουν εκατοντάδες επιστήμονες ικανοί να αναλάβουν τη διοίκηση των Νοσοκομείων ο «αξιοκράτης» υπουργός υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης διόρισε ως διοικητές Νοσοκομείων ανθρώπους που ως μόνο προσόν έχουν τον τίτλο του αποτυχημένου πολιτευτή της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ.
 
Μάλιστα η αναλογία 3 κομματικά εγκάθετοι της ΝΔ προς 1  του ΠΑΣΟΚ δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας πως τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης αντιλαμβάνονται τα Νοσοκομεία της χώρας ως λεία και τη διανέμουν με όλους τους κανόνες που επικρατούν στο βασίλειο των αρπακτικών» τονίζει ο κ.Βαρνάβας.
 
Παράλληλα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών Γιατρών επισημαίνει πως  «τα Νοσοκομεία ρημάζουν από έλλειψη προσωπικού και υλικών.
Γι αυτό και ο κλάδος του απευθύνει έκκληση,επιστρέφοντας από το Καζακστάν να προμηθευτεί και να βάλει στις βαλίτσες του έστω και λίγα χειρουργικά ράμματα, ώστε να μπορέσουμε να χειρουργήσουμε μερικούς από τους ταλαίπωρους ασθενείς μας».
 

Υγεία & πολιτική

14.05.2024

LONARID/LONALGAL: Εκτός λίστας αποζημιώσεων τα δύο παυσίπονα – Από την τσέπη των καρκινοπαθών οι συνταγές

Για άλλη μία φορά οι Έλληνες ασφαλισμένοι αναγκάζονται να πληρώσουν από την τσέπη τους συνταγές φαρμάκων, καθώς δύο δημοφιλή παυσίπονα αποσύρθηκαν από τη λίστα των αποζημιούμενων φαρμάκων με απόφαση του Υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για τα φάρμακα LONARID-N και LONALGAL, τα οποία χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση ισχυρών πόνων σε ευάλωτες ομάδες, όπως οι ασθενείς με καρκίνο. […]

09.02.2024

Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»: Δεν αναστέλλονται τα τακτικά χειρουργεία

Δεν αναστέλλονται τελικά από την προσεχή Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου τα τακτικά χειρουργεία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπως αποφάσισαν οι χειρουργοί του νοσοκομείου. Η απόφαση των γιατρών ελήφθη υπό την προϋπόθεση ότι, εντός των επόμενων ημερών, θα προκηρυχθούν με κατεπείγουσα διαδικασία οι τρεις διαθέσιμες θέσεις ιατρών αναισθησιολόγων. Αναλυτικά η ανακοίνωση των χειρουργών «ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥ […]

22.11.2023

Διοίκηση νοσοκομείου «Μεταξά»: «Ψευδής είδηση το κλείσιμο της Μονάδας Μαστού»

18.10.2023

Υπουργείο Υγείας: Τι αλλάζει στον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού

03.10.2023

Υπουργείο Υγεία: Παύεται η διοίκηση του νοσοκομείου «Αγία Όλγα»

29.09.2023

Δ.Γιαννακόπουλος κατά Ε.Αγαπηδάκη για τα αντιγριπικά εμβόλια: «Έχεις πληρωθεί κυρία μου» (βίντεο)

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

14.05.2024

LONARID/LONALGAL: Εκτός λίστας αποζημιώσεων τα δύο παυσίπονα – Από την τσέπη των καρκινοπαθών οι συνταγές

Για άλλη μία φορά οι Έλληνες ασφαλισμένοι αναγκάζονται να πληρώσουν από την τσέπη τους συνταγές φαρμάκων, καθώς δύο δημοφιλή παυσίπονα αποσύρθηκαν από τη λίστα των αποζημιούμενων φαρμάκων με απόφαση του Υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για τα φάρμακα LONARID-N και LONALGAL, τα οποία χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση ισχυρών πόνων σε ευάλωτες ομάδες, όπως οι ασθενείς με καρκίνο. […]

14.05.2024

Τέσσερις εβδομάδες αρκούν: Οι ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να «αλλάξεις» το σώμα σου (βίντεο)

Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν αποτελεσματικές ασκήσεις προκειμένου να «αλλάξουν» το σώμα τους. Τα καλά νέα είναι πως μπορείτε να δείτε εκπληκτικά αποτελέσματα σε μόλις τέσσερις εβδομάδες, εφαρμόζοντας ένα στοχευμένο πρόγραμμα. Αρκεί να δείξετε την απαραίτητη προσήλωση. Το πρόγραμμα που ακολουθεί περιλαμβάνει ασκήσεις που εστιάζουν στις κύριες μυϊκές […]

13.05.2024

Νέα μελέτη: Οι ώρες που τρώμε επηρεάζουν το πόσο υγιή μεγαλώνουμε

13.05.2024

O καρκίνος συνδέεται με τα εμφυτεύματα στήθους;

13.05.2024

Αυγό: Οκτώ ενδιαφέρουσες πληροφορίες που σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες

12.05.2024

ΗΠΑ: Κατέληξε ο πρώτος ασθενής που έλαβε γενετικά τροποποιημένο νεφρό από χοίρο

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά