Υγεία & πολιτική

Ξανά δωρεάν η νοσηλεία στις ιδιωτικές κλινικές

Χρυσή τομή βρέθηκε μεταξύ των ιδιωτικών κλινικών και του Άδωνι Γεωργιάδη. Οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ιδιωτικών κέντρων αποφάσισαν να διακόψουν την επίσχεση με αποτέλεσμα οι ασθενείς να μπορούν ξανά να νοσηλεύονται δωρεάν και μόνο με τη συνηθισμένη συμμετοχή. Στο μεταξύ, τα όργανα αρχίζουν αυτή τη φορά για τα διαγνωστικά κέντρα.

Έπρεπε να μεσολαβήσει η αφάνταστη ταλαιπωρία μιας έβδομάδας για τους ασθενείς οι οποίοι πλήρωναν από την τσέπη τους το κόστος των ιδιωτικών κλινικών για να συμφωνήσει το υπουργείο Υγείας με τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών.

Μετά από συνάντηση που είχαν οι εκρόσωποι του κλαδου με τον Άδωνι Γεωργιάδη αποφάσισαν να κάνουν μια μικρή υποχώρηση για το καλό των ασθενών και να σταμστήσουν την επίσχεση που είχε αρχίσει από τις 29 Οκωβρίου.

Για την ακρίβεια ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών απόφάνθηκε πως «αναστέλλεται η επίσχεση προς τον ΕΟΠΥΥ, έπειτα από τη δέσμευση του Υπουργού Υγείας για την ικανοποίηση βασικών απαιτήσεων μας».
 
Εκπρόσωποι του Συνδέσμου που προέρχονται από τους μεγαλύτερους ομίλους όπως το Υγεία, το Ιατρικό Κέντρο, το Μετροπόλιταν, την Ευρωκλινική, το Λευκό Σταυρό κ.α. συναντήθηκαν με τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος δεσμεύθηκε εγγράφως ότι:
 
  1. Οι παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές, που αφορούν στο χρονικό διάστημα 2007 μέχρι και ολόκληρο το 2011 καθώς επίσης οι εκκαθαρίσεις  για τις οφειλές του έτους 2012, να αποπληρωθούν στο σύνολο τους έως και 31-01-2014. 
  2. Στον καθορισμό χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής των νέων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τις ιδιωτικές κλινικές,  σύμφωνα με το οποίο: Την εβδομάδα 04 έως και 08-11-2013,  να αποπληρωθούν οι προκαταβολές των οφειλών για τον Απρίλιο 2013. Μέχρι τέλος Νοεμβρίου 2013, να αποπληρωθούν προκαταβολές για το Μάιο του τρέχοντος έτους και μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου να αποπληρωθούν οι αντίστοιχες προκαταβολές για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο.
Βέβαια οι ιδικτήτες των ιδιωτικών κλινικών βρίσκονται σ’επιφυλακή ούτως ώστε αν ο υπουργός δεν τηρήσει κάποια από της υποσχέσεις του, έστω και στο ελάχιστο, να ξεκίνήσουν και πάλι την επίσχεση.
 
Στο μεταξύ οι ασθενείς πρέπει να βάλουν το χέρι στη τσέπη για μετρητα από τις 7 Νοεμβρίου για τις διαγνωστικές τους εξετάσεις μιας κι ο κλάδος κόβει την πίστωση προς τον ΕΟΠΥΥ και προχωρεί σε επίσχεση μιας εβδομάδας. Οι ιδιοκτήτες ζητούν να αποπληρωθούν άμεσα για τα χρέη του παρελθόντος. Δεν αποκλείεται όμως να υπάρξει κάποιο παραθυράκι συνεννόησης με τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος έχει λάβει ρητή εντολή από τον πρωθυπουργό να βρει άμεσα ρευστό για τον ιδιωτικό τομέα.

Υγεία & πολιτική

14.05.2024

LONARID/LONALGAL: Εκτός λίστας αποζημιώσεων τα δύο παυσίπονα – Από την τσέπη των καρκινοπαθών οι συνταγές

Για άλλη μία φορά οι Έλληνες ασφαλισμένοι αναγκάζονται να πληρώσουν από την τσέπη τους συνταγές φαρμάκων, καθώς δύο δημοφιλή παυσίπονα αποσύρθηκαν από τη λίστα των αποζημιούμενων φαρμάκων με απόφαση του Υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για τα φάρμακα LONARID-N και LONALGAL, τα οποία χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση ισχυρών πόνων σε ευάλωτες ομάδες, όπως οι ασθενείς με καρκίνο. […]

09.02.2024

Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»: Δεν αναστέλλονται τα τακτικά χειρουργεία

Δεν αναστέλλονται τελικά από την προσεχή Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου τα τακτικά χειρουργεία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπως αποφάσισαν οι χειρουργοί του νοσοκομείου. Η απόφαση των γιατρών ελήφθη υπό την προϋπόθεση ότι, εντός των επόμενων ημερών, θα προκηρυχθούν με κατεπείγουσα διαδικασία οι τρεις διαθέσιμες θέσεις ιατρών αναισθησιολόγων. Αναλυτικά η ανακοίνωση των χειρουργών «ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥ […]

22.11.2023

Διοίκηση νοσοκομείου «Μεταξά»: «Ψευδής είδηση το κλείσιμο της Μονάδας Μαστού»

18.10.2023

Υπουργείο Υγείας: Τι αλλάζει στον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού

03.10.2023

Υπουργείο Υγεία: Παύεται η διοίκηση του νοσοκομείου «Αγία Όλγα»

29.09.2023

Δ.Γιαννακόπουλος κατά Ε.Αγαπηδάκη για τα αντιγριπικά εμβόλια: «Έχεις πληρωθεί κυρία μου» (βίντεο)

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

14.05.2024

LONARID/LONALGAL: Εκτός λίστας αποζημιώσεων τα δύο παυσίπονα – Από την τσέπη των καρκινοπαθών οι συνταγές

Για άλλη μία φορά οι Έλληνες ασφαλισμένοι αναγκάζονται να πληρώσουν από την τσέπη τους συνταγές φαρμάκων, καθώς δύο δημοφιλή παυσίπονα αποσύρθηκαν από τη λίστα των αποζημιούμενων φαρμάκων με απόφαση του Υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για τα φάρμακα LONARID-N και LONALGAL, τα οποία χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση ισχυρών πόνων σε ευάλωτες ομάδες, όπως οι ασθενείς με καρκίνο. […]

14.05.2024

Τέσσερις εβδομάδες αρκούν: Οι ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να «αλλάξεις» το σώμα σου (βίντεο)

Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν αποτελεσματικές ασκήσεις προκειμένου να «αλλάξουν» το σώμα τους. Τα καλά νέα είναι πως μπορείτε να δείτε εκπληκτικά αποτελέσματα σε μόλις τέσσερις εβδομάδες, εφαρμόζοντας ένα στοχευμένο πρόγραμμα. Αρκεί να δείξετε την απαραίτητη προσήλωση. Το πρόγραμμα που ακολουθεί περιλαμβάνει ασκήσεις που εστιάζουν στις κύριες μυϊκές […]

13.05.2024

Νέα μελέτη: Οι ώρες που τρώμε επηρεάζουν το πόσο υγιή μεγαλώνουμε

13.05.2024

O καρκίνος συνδέεται με τα εμφυτεύματα στήθους;

13.05.2024

Αυγό: Οκτώ ενδιαφέρουσες πληροφορίες που σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες

12.05.2024

ΗΠΑ: Κατέληξε ο πρώτος ασθενής που έλαβε γενετικά τροποποιημένο νεφρό από χοίρο

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά