Σεξ

Σεξουαλικές φαντασιώσεις: Τι αποκαλύπτουν για την προσωπικότητά σου;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ερωτικές μας ονειροπολήσεις παρέχουν μια υγιή διέξοδο για το άγχος.

Γνωρίζατε ωστόσο ότι, σύμφωνα με ψυχολόγους σεξ και σχέσεων, οι σεξουαλικές φαντασιώσεις μας μπορούν να μας πουν πολλά και για τον εαυτό μας; Λειτουργούν σαν μια πύλη όχι μόνο στις πιο εσωτερικές επιθυμίες μας, αλλά στις προσωπικότητες, στις συναισθηματικές μας ανάγκες και στον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο.

Από τη φύση τους, οι σεξουαλικές φαντασιώσεις είναι δύσκολο να μελετηθούν επιστημονικά – σε τελική ανάλυση, είναι τόσο υποκειμενικές.

Το 2018, ωστόσο, ο Justin Lehmiler, κοινωνικός ψυχολόγος και ερευνητής στο Ινστιτούτο Kinsey, προσπάθησε. Διεξήγαγε τη μεγαλύτερη και πιο ολοκληρωμένη μελέτη του είδους του σχετικά με το θέμα, ρωτώντας περισσότερα από 4.000 άτομα, από 18 έως 87, για τις σεξουαλικές τους σκέψεις.

Το αποτέλεσμα ήταν το βιβλίο του: Tell Me What You Want: The Science of Sexual Desire and How it Can Help You Improve Your Sex Life.

Ανάμεσα στα ευρήματά του ήταν το γεγονός ότι οι ερωτικές μας φαντασιώσεις τείνουν να εμπίπτουν σε τρεις κύριες κατηγορίες: ομαδικό σεξ, ΒDΣΜ(συμπεριλαμβανομένης της κυριαρχίας, της υποταγής και του σαδομαζοχισμού), την καινοτομία και περιπέτεια.

Μέσα σε αυτές τις ταξινομήσεις, τα πιο δημοφιλή σενάρια ήταν το τρίο, το να είσαι σκλάβος κάποιου, η δοκιμή νέων στάσεων ή το σεξ σε νέες τοποθεσίες.

Πώς η προσωπικότητά σας επηρεάζει τη φαντασία σας

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι αυτό που ανακάλυψε επίσης ο Lehmiller ήταν ότι οι προσωπικότητες μας υπαγόρευαν συχνά τις φαντασιώσεις μας.

Πολλά από αυτά ήταν λογικά: Για παράδειγμα, οι εξωστρεφείς ήταν πιο πιθανό να έχουν φαντασιώσεις σχετικά με το ομαδικό σεξ και τη μη μονογαμία.

Οι ενσυναίσθητοι – δεν θέλουν να πληγώσουν κανέναν – έτειναν να φαντασιώνονται λιγότερο το BDΣM, την απιστία και το σεξ χωρίς συναισθήματα και ήταν πιο πιθανό να έχουν τον σύντροφό τους στις ερωτικές τους φαντασιώσεις.

Για τους ευαίσθητους, πράγματα όπως η τοποθεσία ήταν πιο σημαντικά. Στην πραγματικότητα, οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό να επικεντρωθούν στο πού και το πώς, ενώ οι άντρες ήταν το «με ποιον».

Στη δουλειά της ως θεραπεύτρια, η Stella Sonnenbaum ανακάλυψε ότι οι σεξουαλικές φαντασιώσεις των ανθρώπων παρέχουν συχνά την ευκαιρία να ζήσουν εναλλακτικούς ρόλους και δυναμικές σχέσεις που δεν μπορούν να βιώσουν στην πραγματική ζωή.

«Οι δυνατές και ισχυρές γυναίκες και άνδρες που βρίσκονται ψηλά στην καριέρα τους, για παράδειγμα, έχουν συχνά μαζοχιστικές φαντασιώσεις», αποκαλύπτει.

«Φαίνεται ότι σeξουαλικά επιθυμούν το αντίθετο από αυτό που ζουν στην εποχή τους: να είναι υπεύθυνοι, να διαχειρίζονται ομάδες και να παίρνουν αποφάσεις. Σεξουαλικά μπορεί να επιθυμούν να κυριαρχούνται πλήρως από άλλους, όπου αναγκάζονται να αφήσουν τον έλεγχο».

Με αυτόν τον τρόπο, οι σεξουαλικές μας φαντασιώσεις, λέει η Sonnenbaum, μπορούν μερικές φορές να μας δείξουν το αντίθετο από το πώς βλέπουμε τον εαυτό μας, έχοντας επομένως αυτό που αποκαλεί «θεραπευτικό ή αντισταθμιστικό στοιχείο».

Σεξ

06.11.2023

Αυτό είναι το μπαχαρικό που υπόσχεται να «απογειώσει» την ερωτική σας ζωή

Το μοσχοκάρυδο είναι ένα από τα μπαχαρικά που βάζουν οι μάγειρες στα πιάτα τους για να ενισχύσουν τη γεύση και τη μυρωδιά του φαγητού. Συνήθως μπαίνει στο φαγητό τριμμένο, για να μην είναι η αίσθηση περίεργη σε αυτόν που το τρώει. Στην αρχαία Ασία έχουν βρεθεί συγγράμματα που το θεωρούσαν φάρμακο για την ανδρική ανικανότητα […]

01.11.2023

Μελέτη: Ο υπερθυρεοειδισμός μπορεί να γίνει αιτία πρόωρης εκσπερμάτισης

Αρκετές είναι οι μελέτες που έχουν δείξει ότι ο υπερθυρεοειδισμός μπορεί να γίνει αιτία πρόωρης εκσπερμάτισης και ότι η σωστή αντιμετώπισή του μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του ποσοστού της. Αυτά τα δεδομένα υποψίασαν τους ερευνητές και στράφηκαν στην πιθανή επίδραση των ορμονών αυτών στη σεξουαλική λειτουργία. Στην πρώτη μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση The […]

26.09.2023

Αποχή από το σεξ: Oι τρεις κυριότερες επιπτώσεις στον οργανισμό μας

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

14.05.2024

LONARID/LONALGAL: Εκτός λίστας αποζημιώσεων τα δύο παυσίπονα – Από την τσέπη των καρκινοπαθών οι συνταγές

Για άλλη μία φορά οι Έλληνες ασφαλισμένοι αναγκάζονται να πληρώσουν από την τσέπη τους συνταγές φαρμάκων, καθώς δύο δημοφιλή παυσίπονα αποσύρθηκαν από τη λίστα των αποζημιούμενων φαρμάκων με απόφαση του Υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για τα φάρμακα LONARID-N και LONALGAL, τα οποία χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση ισχυρών πόνων σε ευάλωτες ομάδες, όπως οι ασθενείς με καρκίνο. […]

14.05.2024

Τέσσερις εβδομάδες αρκούν: Οι ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να «αλλάξεις» το σώμα σου (βίντεο)

Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν αποτελεσματικές ασκήσεις προκειμένου να «αλλάξουν» το σώμα τους. Τα καλά νέα είναι πως μπορείτε να δείτε εκπληκτικά αποτελέσματα σε μόλις τέσσερις εβδομάδες, εφαρμόζοντας ένα στοχευμένο πρόγραμμα. Αρκεί να δείξετε την απαραίτητη προσήλωση. Το πρόγραμμα που ακολουθεί περιλαμβάνει ασκήσεις που εστιάζουν στις κύριες μυϊκές […]

13.05.2024

Νέα μελέτη: Οι ώρες που τρώμε επηρεάζουν το πόσο υγιή μεγαλώνουμε

13.05.2024

O καρκίνος συνδέεται με τα εμφυτεύματα στήθους;

13.05.2024

Αυγό: Οκτώ ενδιαφέρουσες πληροφορίες που σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες

12.05.2024

ΗΠΑ: Κατέληξε ο πρώτος ασθενής που έλαβε γενετικά τροποποιημένο νεφρό από χοίρο

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά