Πλαστική Χειρουργική

Ποια είναι τα ισχυρότερα “όπλα” ενάντια στην κυτταρίτιδα;

Ποια είναι τα ισχυρότερα “όπλα” ενάντια στην κυτταρίτιδα;

Βαρύ χτύπημα στην αυτοπεποίθηση των γυναικών μπορεί να αποτελέσει η ανησυχία για την εμφάνιση της επιδερμίδας των μηρών και των γλουτών τώρα το καλοκαίρι.

Παρά την προσήλωση σε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής και στην αδιάλειπτη άσκηση καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό δεν καταφέρνει να απαλλαγεί από την αντιαισθητική κυτταρίτιδα.

Αυτή η όψη φλοιού πορτοκαλιού στην εμφάνιση του δέρματος τελικά απογοητεύει, σχεδόν όλες όσες εργάστηκαν σκληρά για να πετύχουν ένα λεπτό σώμα, με ομαλή και λαμπερή επιδερμίδα.

Ακόμα όμως κι αν αποκτήσουν μια κομψή σιλουέτα, η εξάλειψη της κυτταρίτιδας δεν συνοδεύει πάντα τα επιτυχή αποτελέσματα.

«Η γυναικοειδής ή τοπική λιποδυστροφία, (κυτταρίτιδα) είναι μια εντοπισμένη μεταβολική διαταραχή του υποδόριου ιστού που αλλάζει το τοπικό σχήμα του σώματος και οδηγεί στη γνωστή όψη φλοιού πορτοκαλιού του δέρματος, λόγω της ανομοιογενούς κατανομής του λίπους.

Σε άλλους είναι ορατή και σε άλλους χρειάζεται πίεση του δέρματος για να φανεί.

Η γένεσή της οφείλεται στον πολλαπλασιασμό των ινοβλαστών γύρω από τα λιποκύτταρα σε συνδυασμό με την περιφερειακή κυκλοφοριακή και μεταβολική ανεπάρκεια, που σταδιακά επιδεινώνεται.

Το αισθητικό αυτό πρόβλημα επηρεάζει το 80-90% των έφηβων κοριτσιών και των ενήλικων γυναικών και εντοπίζεται κυρίως στους γλουτούς, τους μηρούς, την κοιλιά και τα μπράτσα.

Οι άνδρες επηρεάζονται ελάχιστα, αφού μόνο το 10% εμφανίζει κυτταρίτιδα»,  εξηγεί ο Γεώργιος Βελημβασάκης, MD, FEBOPRAS, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός.

«Η εμφάνισή της είναι πολυπαραγοντική, και η συνύπαρξη πολλών αιτιών όχι μόνο ενεργοποιεί αλλά και συντηρεί ή επιδεινώνει την κατάσταση αυτή, η οποία όμως δεν είναι παθολογική, δεν προκαλεί άλλα προβλήματα, δεν επηρεάζει την συνολική υγεία του ατόμου.

Μεταξύ των παραγόντων κινδύνου είναι η κληρονομικότητα, η δράση των οιστρογόνων, γενετικοί παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται η δομή και η υφή του δέρματος και ο σωματότυπος, αλλά και το βάρος και ο μυϊκός τόνος», προσθέτει.

Η κυτταρίτιδα κατηγοριοποιείται σε 4 βαθμίδες:

Στο πρώτο στάδιο η κυτταρίτιδα δεν διακρίνεται παρά μόνο μετά από χειρισμό του δέρματος και η εμφάνισή του μοιάζει να έχει ρυτίδες και όχι εντυπώματα (λακκουβίτσες).

Το δεύτερο στάδιο δεν διαφέρει πολύ – αντί για ρυτίδες το δέρμα έχει βαθουλώματα όταν πιέζεται.

-Στο τρίτο στάδιο οι λακκουβίτσες είναι ορατές στους γλουτούς, την κοιλιά ή τους μηρούς κατά την όρθια στάση, αλλά όχι όταν το δέρμα και το σώμα τεντώνεται.

το τελευταίο στάδιο η ανώμαλη όψη της επιδερμίδας είναι ορατή σε κάθε στάση και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι επώδυνη.

«Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και επαγγελματικών προσεγγίσεων για την αντιμετώπισή της.

Κάθε μία από αυτές έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Η έρευνα έχει δείξει ότι ικανοποιητικότερα αποτελέσματα φέρνει ο συνδυασμός εγκεκριμένων θεραπειών», επισημαίνει ο Γεώργιος Βελημβασάκης, και στην συνέχεια αναφέρει τις πιο αποτελεσματικές:

-Η πιο διάσημη θεραπεία για την καταπολέμηση κάθε σταδίου κυτταρίτιδας είναι η LPG Endermologie και ειδικότερα η νέα, τελευταίας τεχνολογίας κεφαλή που χρησιμοποιείται.

Είναι μια μέθοδος που σμιλεύει το σώμα, διεγείροντας τους φυσικούς μηχανισμούς επανόρθωσης και ανανέωσης του δέρματος.

Η λεία επιδερμίδα επιτυγχάνεται με λιπομασάζ, το οποίο κάνει η ειδικά σχεδιασμένη κεφαλή, συνδυάζοντας δύο διαφορετικές πατενταρισμένες τεχνολογίες -μια ανεξάρτητη κίνηση κυλίνδρου και μια ανεξάρτητη κίνηση πτερυγίου- με στόχο την έντονη μηχανική μάλαξη του δέρματος.

Αυτή κινητοποιεί τους ιστούς και:

-αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος κατά 400% και,

-την κυκλοφορία της λέμφου κατά 300%!

Με λίγα λόγια με τη μέθοδο αυτή αποβάλλονται τα υγρά που έχουν κατακρατηθεί στην περιοχή, μειώνεται ο όγκος των λιποκυττάρων, ενισχύεται η παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου, το δέρμα σφίγγει και οι πόντοι χάνονται.

Πρόκειται για έναν απολύτως φυσικό τρόπο αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας, και γι’ αυτό δεν προκαλεί παρενέργειες.

Προσφέρει:

-λείανση της επιδερμίδας κατά 67%,

-71% βελτίωση της χαλάρωσης του δέρματος και,

-μείωση έως 5 πόντους στην περιφέρεια.

Το αποτέλεσμα είναι ορατό από την τρίτη συνεδρία.

Ευτυχώς, δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των συνεδριών, οι οποίες εν όψει διακοπών… μπορούν να είναι συχνές, 2 ή περισσότερες συνεδρίες τη βδομάδα.

Μεσοθεραπεία

Μια άλλη μέθοδος καταπολέμησης της κυτταρίτιδας είναι η μεσοθεραπεία.

Πρόκειται για ενέσιμη θεραπεία που παρέχει πολύτιμα ενεργά συστατικά στα μεσαία στρώματα του δέρματος (αμινοξέα, μεταλλικά στοιχεία, υαλουρονικό οξύ, συνένζυμα, κ.α.).

Έτσι, το δέρμα λαμβάνει την ενυδάτωση και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

Η μεσοθεραπεία προσφέρει σύσφιξη και τόνωση, συμβάλλει στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και του τοπικού λίπους, στην ενίσχυση της μικροκυκλοφορίας και στην ενδυνάμωση των τοιχωμάτων των τριχοειδών αγγείων.

Λειτουργεί δε τόσο προληπτικά, όσο και θεραπευτικά, σε άνδρες και γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Τα αποτελέσματα αρχίζουν να γίνονται ορατά 24 ώρες μετά από τη θεραπεία, βελτιώνονται σταθερά για τις επόμενες 8 βδομάδες και μπορεί να διατηρηθούν για αρκετά χρόνια με μερικές θεραπείες συντήρησης στο μεσοδιάστημα.

Η θεραπεία Celluerase

«Για τις πολύ προχωρημένες περιπτώσεις, όπου το δέρμα έχει βαθιές λακκούβες εξαιτίας της δημιουργίας νησίδων συνδετικού ιστού που τραβάνε το δέρμα προς τα κάτω, υπάρχει η θεραπεία Celluerase, που σε μία και μόνο συνεδρία μπορεί να δώσει άμεσο και οριστικό αποτέλεσμα.

Γίνεται με τοπική αναισθησία και κατά τη διάρκειά της ο έμπειρος και εξειδικευμένος γιατρός κόβει την τοπική ίνωση με ένα ειδικό εργαλείο, απελευθερώνοντας το δέρμα», σημειώνει ο κ. Δελημβασάκης.

Με τόσες διαθέσιμες και αποτελεσματικές θεραπείες που μπορούν να απαλλάξουν από την κυτταρίτιδα και να χαρίσουν ένα όμορφο, λείο κορμί, καμιά γυναίκα (ή άνδρας) δεν θα πρέπει να αφήσει αυτή τη διαταραχή να χαλάσει την αυτοπεποίθησή της αυτό το καλοκαίρι“.

Πλαστική Χειρουργική

01.10.2021

Αυξητική στήθους: Επηρεάζει τον θηλασμό;

Ανησυχία ως προς την ικανότητά τους να θηλάσουν αλλά και ως προς τις τυχόν επιπτώσεις στην υγεία του βρέφους και των ιδίων έχουν συχνά οι γυναίκες που επιθυμούν να προχωρήσουν σε αυξητική στήθους ή ήδη έχουν πραγματοποιήσει το όνειρό τους. Ωστόσο, τα στοιχεία που προκύπτουν από τις μελέτες είναι καθησυχαστικά, και η συντριπτική πλειονότητά τους […]

23.09.2021

Αυτή είναι η τριπλή θεραπεία που προσφέρει ολική ανανέωση και αναζωογόνηση του δέρματος

Οι διακοπές για τους περισσότερους από εμάς τελείωσαν. Απολαύσαμε το καλοκαίρι, τη θάλασσα και τον ήλιο. Τι σημαίνει όμως αυτό για το δέρμα μας; Ο Σεπτέμβριος είναι ένας μήνας που ταυτίζεται με την εντατική φροντίδα του δέρματος, διότι ο ήλιος αφυδατώνει και θαμπώνει το δέρμα. Επίσης μετά την έκθεση στον ήλιο παρατηρείται αύξηση του σμήγματος […]

Οδηγίες για μια επιτυχημένη ρινοπλαστική: Τι πρέπει να κάνω πριν και μετά την επέμβαση
21.09.2021

Οδηγίες για μια επιτυχημένη ρινοπλαστική: Τι πρέπει να κάνω πριν και μετά την επέμβαση

Τριχόπτωση και στιγματισμός: Υπάρχει λύση;
16.09.2021

Τριχόπτωση και στιγματισμός: Υπάρχει λύση;

Χαλάρωση δέρματος: Πώς αντιμετωπίζεται;
03.08.2021

Χαλάρωση δέρματος: Πώς αντιμετωπίζεται;

Βλεφαροπλαστική: Ανανεώστε το βλέμμα σας!
29.07.2021

Βλεφαροπλαστική: Ανανεώστε το βλέμμα σας!

Επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής: Ποιες επιτρέπονται το καλοκαίρι
30.06.2021

Επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής: Ποιες επιτρέπονται το καλοκαίρι

Πλαστική μαστών: Η άλλη όψη του νομίσματος
29.06.2021

Πλαστική μαστών: Η άλλη όψη του νομίσματος

Όσα θέλετε να μάθετε  για την αυξητική στήθους
25.06.2021

Όσα θέλετε να μάθετε για την αυξητική στήθους

Λιποπλαστική: Ξαναβρίσκοντας τη νεανική μας φρεσκάδα
25.06.2021

Λιποπλαστική: Ξαναβρίσκοντας τη νεανική μας φρεσκάδα

Δημοφιλή

Υγεία & πολιτική
1

ΥΠΑΙΘ: Ανακοίνωσε το πρωτόκολλο για την δια ζώσης λειτουργία των πανεπιστημίων

Φυσική Κατάσταση
2

Μεγάλος διαγωνισμός του ygeianews.gr για να είσαστε σε «φόρμα» εν μέσω καραντίνας!

Ψυχολογία
3

Μειώστε το άγχος με αυτές τις απλές συμβουλές

Υγεία & πολιτική
4

ΙΣΑ: Δέσμευση Πλεύρη για επίλυση των αιτημάτων του ιατρικού κλάδου

Περισσότερα

24.10.2021

Επίδραση της αντιθρομβωτικής αγωγής στην έκβαση μη νοσηλευόμενων ασθενών με συμπτωματική νόσο COVID-19

Τα δεδομένα της μελέτης ACTIV-4B δεν υποστηρίζουν τη χορήγηση ασπιρίνης ή απιξαμπάνης σε συμπτωματικούς ασθενείς με νόσο κλινικά σταθερή νόσο COVID-19 οι οποίοι δε χρειάζονται νοσηλεία, προκειμένου να μειωθούν επιπλοκές από το καρδιαγγειακό σύστημα ή τους πνεύμονες. Οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με νόσο COVID-19  λαμβάνουν αντιθρομβωτική θεραπεία για την πρόληψη θρομβοεμβολικών επεισοδίων και μείωση της θνητότητας. Ωστόσο τα […]

24.10.2021

Η επίδραση στη σωματική και ψυχική υγεία μετά από νοσηλεία λόγω COVID-19

Η επίδραση της COVID-19 στη σωματική και ψυχική υγεία και στην ικανότητα για εργασία σε ασθενείς που χρειάστηκαν νοσηλεία δεν έχει μελετηθεί επαρκώς. Στόχος αυτής της μελέτης που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο περιοδικό Lancet Respiratory Medicine ήταν να προσδιορίσει την επίδραση της νόσου COVID-19 στην υγεία και στο εργασιακή κατάσταση σε ασθενείς που χρειάστηκαν νοσηλεία, καθώς […]

ΕΟΔΥ: Τα σημεία για δωρεάν rapid test σήμερα
24.10.2021

ΕΟΔΥ: Τα σημεία για δωρεάν rapid test σήμερα

ΕΟΔΥ: Τα σημεία για δωρεάν rapid test σήμερα
23.10.2021

ΕΟΔΥ: Τα σημεία για δωρεάν rapid test σήμερα

Νοέμβριος: Μήνας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του πνεύμονα
22.10.2021

Νοέμβριος: Μήνας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του πνεύμονα

Το GIVMED ενώνει τις δυνάμεις του με τη UNICEF
22.10.2021

Το GIVMED ενώνει τις δυνάμεις του με τη UNICEF

”HealthWorld 2021: Pandemic Crisis – The Day After”
22.10.2021

”HealthWorld 2021: Pandemic Crisis – The Day After”

Γεωγραφική κατανομή: 675 κρούσματα στην Αττική – 533 στην Θεσσαλονίκη
22.10.2021

Γεωγραφική κατανομή: 675 κρούσματα στην Αττική – 533 στην Θεσσαλονίκη

“Πες μου, πόσο κρατάει το αύριο;” : Ζητήματα ψυχοκοινωνικής ογκολογίας
22.10.2021

“Πες μου, πόσο κρατάει το αύριο;” : Ζητήματα ψυχοκοινωνικής ογκολογίας

COVID-19: 3.585 νέα κρούσματα – 348 διασωληνωμένοι – 36 νέοι θάνατοι
22.10.2021

COVID-19: 3.585 νέα κρούσματα – 348 διασωληνωμένοι – 36 νέοι θάνατοι