Healthy pets

Βόλος: Φυλάκιση 15 μηνών γιατί δεν πρόσεχε τα κατοικίδιά της – Ακαθαρσίες και δυσοσμία

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών και πρόστιμο 5.000 επιβλήθηκε σε γυναίκα στο Βόλο, για πλημμελή καθαριότητα των κατοικιδίων της.

Συγκεκριμένα, σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ καταδικάσθηκε μια 55χρονη γυναίκα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, επειδή δεν μερίμνησε ώστε τα τετράποδα που φιλοξενούσε στο σπίτι της να βιώνουν σε κατάλληλο, άνετο και υγιεινό κατάλυμα, σύμφωνα με τα όσα ορίζουν οι κανόνες ευζωίας και ο ελληνικός Ποινικός Κώδικας.

Ακαθαρσίες και δυσοσμία στους χώρους που φιλοξενούνται τα ζώα

Κατά την ακροαματική διαδικασία υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας ενημέρωσαν τους δικαστές ότι η 55χρονη, για πολλοστή φορά απασχολεί την υπηρεσία με την συμπεριφορά της απέναντι στα ζώα, αφού κατά την διάρκεια αυτοψιών που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι στους χώρους όπου φιλοξενούνταν τα ζώα συντροφιάς εντοπίστηκαν ακαθαρσίες και έντονη δυσοσμία.

Η κατηγορούμενη, από την πλευρά της, ισχυρίστηκε ότι αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και λόγω των τακτικών της επισκέψεων σε νοσοκομείο του Βόλου δεν ήταν σε θέση για την επαρκή φροντίδα των κατοικίδιων και παράλληλα υποστήριξε ότι επειδή είναι γνωστό ότι είναι φιλόζωη, κάποιοι εγκατέλειπαν τα ζώα τους στο σπίτι της, με αποτέλεσμα εκείνη να φιλοξενεί αρκετά σκυλιά.

Η ίδια επέρριψε ευθύνες και στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Βόλου, ισχυριζόμενη ότι ενώ είχε συγκεντρώσει τα απορρίμματα σε συγκεκριμένο σημείο και είχε ειδοποιήσει τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου για να τα απομακρύνει, εν τούτοις το αυτοκίνητο για την αποκομιδή δεν έφτασε ποτέ στο σπίτι της. Μετά την καταδίκη της η 55χρονη άσκησε έφεση.

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

14.05.2024

LONARID/LONALGAL: Εκτός λίστας αποζημιώσεων τα δύο παυσίπονα – Από την τσέπη των καρκινοπαθών οι συνταγές

Για άλλη μία φορά οι Έλληνες ασφαλισμένοι αναγκάζονται να πληρώσουν από την τσέπη τους συνταγές φαρμάκων, καθώς δύο δημοφιλή παυσίπονα αποσύρθηκαν από τη λίστα των αποζημιούμενων φαρμάκων με απόφαση του Υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για τα φάρμακα LONARID-N και LONALGAL, τα οποία χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση ισχυρών πόνων σε ευάλωτες ομάδες, όπως οι ασθενείς με καρκίνο. […]

14.05.2024

Τέσσερις εβδομάδες αρκούν: Οι ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να «αλλάξεις» το σώμα σου (βίντεο)

Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν αποτελεσματικές ασκήσεις προκειμένου να «αλλάξουν» το σώμα τους. Τα καλά νέα είναι πως μπορείτε να δείτε εκπληκτικά αποτελέσματα σε μόλις τέσσερις εβδομάδες, εφαρμόζοντας ένα στοχευμένο πρόγραμμα. Αρκεί να δείξετε την απαραίτητη προσήλωση. Το πρόγραμμα που ακολουθεί περιλαμβάνει ασκήσεις που εστιάζουν στις κύριες μυϊκές […]

13.05.2024

Νέα μελέτη: Οι ώρες που τρώμε επηρεάζουν το πόσο υγιή μεγαλώνουμε

13.05.2024

O καρκίνος συνδέεται με τα εμφυτεύματα στήθους;

13.05.2024

Αυγό: Οκτώ ενδιαφέρουσες πληροφορίες που σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες

12.05.2024

ΗΠΑ: Κατέληξε ο πρώτος ασθενής που έλαβε γενετικά τροποποιημένο νεφρό από χοίρο

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά