Προϊόντα & Υπηρεσίες

Ολοκληρώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά η Ημερίδα «Η Καινοτομία στην Ελλάδα Σήμερα και οι φορείς που τη στηρίζουν»

Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021 το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του ΟΠΑ και το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, το Κέντρο Αρχιμήδης του ΕΚΠΑ, η Bayer, η Endeavor Greece, το Metavallon, το Uni.Fund διοργάνωσαν για δεύτερη συνεχή χρονιά την ημερίδα με τίτλο: «Η Καινοτομία στην Ελλάδα σήμερα και οι φορείς που τη στηρίζουν».

Φέτος, η ημερίδα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και φιλοξένησε τη συντριπτική πλειοψηφία των φορέων, των οργανισμών και των δομών γύρω από το οικοσύστημα της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας με στόχο να δώσει μία πολύ καλή εικόνα του πώς λειτουργεί ο κάθε οργανισμός συνεισφέροντας με το δικό του τρόπο στην ενδυνάμωση και ενίσχυση όλων των προσπαθειών που πραγματοποιούνται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Την έναρξη της ημερίδας πραγματοποίησε ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Μπουραντώνης, ο οποίος ανέφερε ότι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο αντιλήφθηκε από νωρίς ότι τα Πανεπιστήμια μπορούν και χρειάζεται να διαδραματίσουν  καταλυτικό ρόλο στο πεδίο στήριξης της επιχειρηματικότητας και τόνισε το σημαντικό ρόλο που παίζει το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin).

Στην ημερίδα καλύφθηκαν ενότητες που αφορούσαν:

-τις δομές στήριξης της επιχειρηματικότητας,

-τους διάφορους διαγωνισμούς καινοτομίας,

-τα προγράμματα επιχειρηματικής επιτάχυνσης και χρηματοδότησης,

-τα Funds του Innovation Window και του Growth,

τους θεσμικούς φορείς που στηρίζουν όλες τις πρωτοβουλίες,

τους οργανισμούς που ενισχύουν και υποστηρίζουν εσωτερικά καινοτόμες δράσεις και την καινοτομία σε κάθετους τομείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος η ημερίδα φιλοξένησε ένα ξεχωριστό πάνελ για την «Έρευνα και Μεταφορά Τεχνολογίας» λαμβάνοντας υπόψη τη δυναμική που υπάρχει και που εντείνεται τα τελευταία χρόνια και αφορά τη σύνδεση της έρευνας που παράγεται στην Ελλάδα με την αγορά και την πραγματική οικονομία, η οποία αναμένεται να υποστηριχθεί ενεργά με συνέργειες και πρωτοβουλίες των συναρμόδιων Υπουργείων Παιδείας και Ανάπτυξης, αλλά και μέσω της ενεργοποίησης του ελληνικού οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Χρήστος Δήμας, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα, την Καινοτομία και την Τεχνολογία, επεσήμανε ότι στρατηγική προτεραιότητα αποτελεί η δημιουργία της Πολιτείας Καινοτομίας που θα συστεγάζονται νεοφυείς επιχειρήσεις, τεχνοβλαστοί, ακόμα και τμήματα έρευνας και ανάπτυξης επιχειρήσεων, με σκοπό να δημιουργούνται ουσιαστικές συνέργειες για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

Παράλληλα, ο κ. Γιάννης Τσακίρης, Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, τόνισε ότι «θα ενισχύσουμε σημαντικά τη χρηματοδότηση των νεοφυών επιχειρήσεων, με νέα χρηματοδοτικά προϊόντα, όπως π.χ. με τη δημιουργία Ταμείων Μεταφοράς Τεχνολογίας, καθώς και εργαλείων pre-seed, για την περαιτέρω ενδυνάμωση και ανάπτυξη όλου του οικοσυστήματος».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότεροι από 400 συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων Πρυτάνεις και μέλη των Διοικήσεων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Ερευνητικών Κέντρων της χώρας, μέλη της ευρύτερης ελληνικής πανεπιστημιακής και ερευνητικής κοινότητας και εκπρόσωποι φορέων που δραστηριοποιούνται στο χώρο  της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Προϊόντα & Υπηρεσίες

03.11.2023

Επικίνδυνο ποτήρι από μελαμίνη ανακαλεί ο ΕΦΕΤ – «Μην το χρησιμοποιήσετε»

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ανακοίνωσε ότι ανακαλεί άμεσα ποτήρι από μελαμίνη και καλεί τους καταναλωτές που το έχουν προμηθευτεί να μην το χρησιμοποιήσουν. Ειδικότερα, πρόκειται για ποτήρι νερού από μελαμίνη, κόκκινου χρώματος Νο59, το οποίο παράγεται από την επιχείρηση ΕΒΙΒΑΚ, στα Οινόφυτα. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ «Η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας του […]

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

14.05.2024

LONARID/LONALGAL: Εκτός λίστας αποζημιώσεων τα δύο παυσίπονα – Από την τσέπη των καρκινοπαθών οι συνταγές

Για άλλη μία φορά οι Έλληνες ασφαλισμένοι αναγκάζονται να πληρώσουν από την τσέπη τους συνταγές φαρμάκων, καθώς δύο δημοφιλή παυσίπονα αποσύρθηκαν από τη λίστα των αποζημιούμενων φαρμάκων με απόφαση του Υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για τα φάρμακα LONARID-N και LONALGAL, τα οποία χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση ισχυρών πόνων σε ευάλωτες ομάδες, όπως οι ασθενείς με καρκίνο. […]

14.05.2024

Τέσσερις εβδομάδες αρκούν: Οι ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να «αλλάξεις» το σώμα σου (βίντεο)

Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν αποτελεσματικές ασκήσεις προκειμένου να «αλλάξουν» το σώμα τους. Τα καλά νέα είναι πως μπορείτε να δείτε εκπληκτικά αποτελέσματα σε μόλις τέσσερις εβδομάδες, εφαρμόζοντας ένα στοχευμένο πρόγραμμα. Αρκεί να δείξετε την απαραίτητη προσήλωση. Το πρόγραμμα που ακολουθεί περιλαμβάνει ασκήσεις που εστιάζουν στις κύριες μυϊκές […]

13.05.2024

Νέα μελέτη: Οι ώρες που τρώμε επηρεάζουν το πόσο υγιή μεγαλώνουμε

13.05.2024

O καρκίνος συνδέεται με τα εμφυτεύματα στήθους;

13.05.2024

Αυγό: Οκτώ ενδιαφέρουσες πληροφορίες που σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες

12.05.2024

ΗΠΑ: Κατέληξε ο πρώτος ασθενής που έλαβε γενετικά τροποποιημένο νεφρό από χοίρο

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά