Φάρμακα

Δ.Γάκης: «Ο Α.Μπουρλά δεν θα καταθέσει στην ειδική επιτροπή της ΕΕ για τα εμβόλια – Η μπόχα έρχεται από τις Βρυξέλλες»

Ο γνωστός γενικός χειρουργός Δ.Γάκης παρεμβαίνει για το δημοσίευμα του Politico το οποίο αποκαλύπτει ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, ακύρωσε το ραντεβού του για να καταθέσει ενώπιον της ειδικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το COVID-1 και όπως λέει χαρακτηριστικά «από τις Βρυξέλλες έρχεται η μπόχα».

Ο Α.Μπουρλά ακύρωσε την κατάθεση για να μην αντιμετωπίσει «ενοχλητικές» ερωτήσεις για το πως συνήφθησαν οι μυστικές συμφωνίες για τα εμβόλια μετά από έκθεση ελέγχου σχετικά με τη στρατηγική της ΕΕ για την προμήθεια εμβολίων που δημοσιεύθηκε νωρίτερα μέσα στον μήνα.

Με βάση την έκθεση αυτή προκύπτει ότι υπήρχαν προσωπικές επαφές μεταξύ του Bourla και της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen που προηγήθηκαν μιας σύμβασης εμβολίων ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ!

Άλλα στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών έχουν εξεταστεί από την επιτροπή, όπως ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna και ανώτεροι αξιωματούχοι της AstraZeneca και της Sanofi.

Η έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου διαπίστωσε ότι η φον ντερ Λάιεν είχε άμεση συμμετοχή στις προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις για τη μεγαλύτερη σύμβαση εμβολίων της ΕΕ, για έως και 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου BioNTech/Pfizer, η οποία συνήφθη τον Μάιο του 2021.

Το παρατηρητήριο της ΕΕ σημείωσε επίσης ότι η Επιτροπή αρνήθηκε να παράσχει αρχεία των συζητήσεων με την Pfizer, είτε με τη μορφή πρακτικών, είτε με τη μορφή ονομάτων εμπειρογνωμόνων που ερωτήθηκαν, είτε με τη μορφή συμφωνηθέντων όρων, είτε με τη μορφή άλλων αποδεικτικών στοιχείων.

Με λίγα λόγια η συμφωνία για τα εμβόλια της Pfizer συνήφθη με ΑΚΡΩΣ αδιαφανείς διαδικασίες και προσωπική συμμετοχή της Προέδρου της Κομισιόν!

«POLITICO: Ο ΜΠΟΥΡΛΑ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ .

«Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, απέσυρε το ραντεβού του για να καταθέσει ενώπιον της ειδικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το COVID-19, στην οποία αναμενόταν να αντιμετωπίσει σκληρές ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο συνήφθησαν οι μυστικές συμφωνίες για τα εμβόλια.

Η απόφαση αυτή ακολουθεί έκθεση ελέγχου σχετικά με τη στρατηγική της ΕΕ για την προμήθεια εμβολίων που δημοσιεύθηκε νωρίτερα μέσα στον μήνα και η οποία έθεσε νέα ερωτήματα σχετικά με τις επαφές μεταξύ του Bourla και της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen που προηγήθηκαν μιας σύμβασης εμβολίων ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού, του μεγαλύτερου προμηθευτή των εμβολίων COVID-19 στην ΕΕ, είχε προγραμματιστεί να εμφανιστεί ενώπιον της επιτροπής στις 10 Οκτωβρίου.

Η επιτροπή συναντάται με βασικούς αξιωματούχους που εμπλέκονται στη διαδικασία προμήθειας εμβολίων της ΕΕ για να αντλήσει διδάγματα σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης μελλοντικών πανδημιών.

Άλλα στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών έχουν εξεταστεί από την επιτροπή, όπως ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna και ανώτεροι αξιωματούχοι της AstraZeneca και της Sanofi.»

«Η πρόεδρος της επιτροπής, η Βελγίδα ευρωβουλευτής Kathleen Van Brempt, δήλωσε στο POLITICO ότι λυπάται βαθύτατα για την απόφαση της Pfizer»

«Η έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου διαπίστωσε ότι η φον ντερ Λάιεν είχε άμεση συμμετοχή στις προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις για τη μεγαλύτερη σύμβαση εμβολίων της ΕΕ, για έως και 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου BioNTech/Pfizer, η οποία συνήφθη τον Μάιο του 2021. Αυτό ήταν μια απόκλιση από τη διαδικασία διαπραγμάτευσης που ακολουθήθηκε με άλλες συμβάσεις, όπου μια κοινή διαπραγματευτική ομάδα αποτελούμενη από υπαλλήλους της Επιτροπής και των χωρών μελών διεξήγαγε διερευνητικές συνομιλίες.»

«Το παρατηρητήριο της ΕΕ σημείωσε επίσης ότι η Επιτροπή αρνήθηκε να παράσχει αρχεία των συζητήσεων με την Pfizer, είτε με τη μορφή πρακτικών, είτε με τη μορφή ονομάτων εμπειρογνωμόνων που ερωτήθηκαν, είτε με τη μορφή συμφωνηθέντων όρων, είτε με τη μορφή άλλων αποδεικτικών στοιχείων.

Ήδη από το 2021, οι New York Times ανέφεραν τη φαινομενικά άνετη σχέση μεταξύ Μπουρλά και φον ντερ Λάιεν, με τους δύο να ανταλλάσσουν μηνύματα κειμένου κατά την προετοιμασία της συμφωνίας.»

#Δεν έχω αλλάξει τίποτε. Έκανα, όσο πιο πιστή μετάφραση μπορούσα. Αν έφτασε στην μύτη σας μια μπόχα, να ξέρετε ότι προέρχεται από τις Βρυξέλλες.

#Υπάρχουν πολλοί που την μυρίστηκαν από την αρχή, πχ Κούβελας, Γάκης κλπ. Η προϋπηρεσία στις Βρυξέλες, φταίει που όξυνε την μύτη…

#Αναμένω συνέχεια…»

Φάρμακα

14.05.2024

LONARID/LONALGAL: Εκτός λίστας αποζημιώσεων τα δύο παυσίπονα – Από την τσέπη των καρκινοπαθών οι συνταγές

Για άλλη μία φορά οι Έλληνες ασφαλισμένοι αναγκάζονται να πληρώσουν από την τσέπη τους συνταγές φαρμάκων, καθώς δύο δημοφιλή παυσίπονα αποσύρθηκαν από τη λίστα των αποζημιούμενων φαρμάκων με απόφαση του Υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για τα φάρμακα LONARID-N και LONALGAL, τα οποία χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση ισχυρών πόνων σε ευάλωτες ομάδες, όπως οι ασθενείς με καρκίνο. […]

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

Μια 29χρονη influencer «καίει» με ανάρτησή της το εμβόλιο του Covid-19 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς όπως λέει οι γιατροί της είπαν ότι αυτό οφείλεται για το πρόβλημα που έχει στην καρδιά. Σε μια ανάρτηση στο Facebook την περασμένη εβδομάδα, το μοντέλο και επιχειρηματίας Florencia Tarque είπε: «Οι καρδιολόγοι λένε τώρα ότι το πρόβλημα της […]

20.02.2024

«Δεν θέλω να είμαι ένας ακόμα που πέθανε ξαφνικά εξαιτίας του εμβολίου κατά Covid» είπε ο Βρετανός που «κόντραρε» τον Ρ.Σούνακ

05.02.2024

Βρετανία: Ξεκινάει δοκιμαστική χορήγηση εμβολίου σε ασθενείς με καρκίνο

11.01.2024

Αρχίατρος της Φλόριντα: «Τα mRNA εμβόλια κατά της Covid-19 είναι ο αντίχριστος των σκευασμάτων»

08.01.2024

Διάσημος ιολόγος προειδοποιεί: «Οι χώρες που εμβολιάστηκαν κατά Covid-19 θα υποστούν μείωση πληθυσμού της τάξεως του 40%»!

05.01.2024

Υπουργείο Υγείας της Φλόριντα: «Σταματήστε τα mRNA εμβόλια κατά Covid – Δεν είναι κατάλληλα για χρήση σε ανθρώπους»!

28.11.2023

Νέα μελέτη: Το βακτήριο E.coli μπορεί να αναπτύξει ανησυχητικά υψηλή αντοχή στα αντιβιοτικά

23.11.2023

ΠΟΥ: «Η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών μπορεί να προκαλέσει μέχρι και 10 εκατ. θανάτους έως το 2050»

21.11.2023

Αντιβιοτικά: Όσα πρέπει να γνωρίζετε – Πότε πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

14.05.2024

LONARID/LONALGAL: Εκτός λίστας αποζημιώσεων τα δύο παυσίπονα – Από την τσέπη των καρκινοπαθών οι συνταγές

Για άλλη μία φορά οι Έλληνες ασφαλισμένοι αναγκάζονται να πληρώσουν από την τσέπη τους συνταγές φαρμάκων, καθώς δύο δημοφιλή παυσίπονα αποσύρθηκαν από τη λίστα των αποζημιούμενων φαρμάκων με απόφαση του Υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για τα φάρμακα LONARID-N και LONALGAL, τα οποία χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση ισχυρών πόνων σε ευάλωτες ομάδες, όπως οι ασθενείς με καρκίνο. […]

14.05.2024

Τέσσερις εβδομάδες αρκούν: Οι ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να «αλλάξεις» το σώμα σου (βίντεο)

Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν αποτελεσματικές ασκήσεις προκειμένου να «αλλάξουν» το σώμα τους. Τα καλά νέα είναι πως μπορείτε να δείτε εκπληκτικά αποτελέσματα σε μόλις τέσσερις εβδομάδες, εφαρμόζοντας ένα στοχευμένο πρόγραμμα. Αρκεί να δείξετε την απαραίτητη προσήλωση. Το πρόγραμμα που ακολουθεί περιλαμβάνει ασκήσεις που εστιάζουν στις κύριες μυϊκές […]

13.05.2024

Νέα μελέτη: Οι ώρες που τρώμε επηρεάζουν το πόσο υγιή μεγαλώνουμε

13.05.2024

O καρκίνος συνδέεται με τα εμφυτεύματα στήθους;

13.05.2024

Αυγό: Οκτώ ενδιαφέρουσες πληροφορίες που σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες

12.05.2024

ΗΠΑ: Κατέληξε ο πρώτος ασθενής που έλαβε γενετικά τροποποιημένο νεφρό από χοίρο

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά