Ομορφιά

Πώς να απαλλαγείτε από το τοπικό πάχος μετά τις γιορτές

Πώς να απαλλαγείτε από το τοπικό πάχος μετά τις γιορτές

Τύψεις και ενοχές είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα μετά από την εορταστική περίοδο, αφού η γεμιστή γαλοπούλα, οι πατάτες, τα τυριά και το αλκοόλ έχουν γίνει αιτία αύξησης του βάρους στους λιγότερο εγκρατείς.

Ειδικά σε όσους το λίπος συσσωρεύεται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός τους και όχι στο σύνολό του, αναστενάζουν όταν σκέφτονται την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλουν για να επανέλθουν στις σωστές αναλογίες τους.

Μήπως όμως υπάρχει κάποια λύση για να ξεφορτωθείτε τους επιπλέον πόντους που συσσωρεύτηκαν στην κοιλιά ή τους γλουτούς, χωρίς να χύσετε ούτε μια σταγόνα ιδρώτα στο γυμναστήριο;

Το μόνο που χρειάζεται είναι η διάθεση να ξαπλώσετε σε ένα κρεβάτι και να αφεθείτε στα έμπειρα χέρια των ειδικών.

«Τα λιποκύτταρα αυξάνονται σε αριθμό κατά την παιδική ηλικία και την εφηβεία και σταθεροποιούνται μετά την ενηλικίωση.

Η αυξομείωση του βάρους προκαλεί διαστολή και συρρίκνωσή τους αντίστοιχα, ενώ ο αριθμός τους παραμένει πάντα ο ίδιος.

Ο μοναδικός τρόπος να μειωθεί είναι η αφαίρεση του τοπικού λίπους.

Υπάρχουν αρκετές μη επεμβατικές μέθοδοι που καταστρέφουν ένα ποσοστό λιποκυττάρων στην περιοχή που εφαρμόζονται κι έτσι όταν το βάρος αυξάνεται ο αριθμός εκείνων που έχουν απομείνει και διαστέλλονται είναι μικρότερος, οπότε η συσσώρευση λίπους είναι ανεπαίσθητη», εξηγεί ο Γεώργιος Βελημβασάκης, MD, FEBOPRAS, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός.

Οι μη επεμβατικοί τρόποι αφαίρεσης λίπους μπορεί να χρησιμοποιηθούν σχεδόν σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος, από το πηγούνι και το λαιμό μέχρι την κοιλιά, τα μπράτσα και τους μηρούς.

Τόσο ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων όσο και ο Ευρωπαϊκός έχουν εγκρίνει διάφορες συσκευές για το σκοπό αυτό και οι περισσότερες προσφέρουν μόνιμα αποτελέσματα.

Ωστόσο, δεν είναι όλες οι θεραπείες κατάλληλες για όλα τα σημεία του σώματος – κάποιες είναι πιο αποτελεσματικές για συγκεκριμένες περιοχές από κάποιες άλλες.

«Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι οι περισσότερες θεραπείες δεν φέρνουν αποτελέσματα αμέσως, αλλά απαιτούνται μερικές εβδομάδες για να ολοκληρωθούν.

Οπότε είναι απαραίτητος ένας μικρός προγραμματισμός για τους ανθρώπους που επιθυμούν να έχουν το τέλειο σώμα για ένα συγκεκριμένο γεγονός ή για το καλοκαίρι.

Πάντως, η τεχνολογία εξελίσσεται διαρκώς, οπότε μπορούμε απλώς να συστήσουμε τις καλύτερες και αποτελεσματικότερες θεραπείες που έχουμε στη διάθεσή μας σήμερα», επισημαίνει ο κ. Βελημβασάκης.

Αυτές είναι:

Κρυολιπόλυση

Είναι μια launch-time θεραπεία που εξαφανίζει το επίμονο λίπος με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Εγκεκριμένη από τους αρμόδιους φορείς της Ευρώπης και της Αμερικής, χρησιμοποιεί ελεγχόμενη ψύξη για εξάλειψη του ανθεκτικού στη δίαιτα και την άσκηση λίπους.

Συγκεκριμένα, τα λιποκύτταρα στο σημείο που εφαρμόζεται η θεραπεία ψύχονται στους -9 έως -11 βαθμούς μέσω ενός υπερσύγχρονου μηχανήματος, κρυσταλλοποιούνται και στη συνέχεια πεθαίνουν.

Με την πάροδο του χρόνου, το σώμα τα αποβάλλει, μένοντας πιο σμιλευμένο.

Η μείωση του τοπικού λίπους φτάνει έως 45%.

Τα αποτελέσματα της κρυολιπόλυσης είναι αποδεδειγμένα, αισθητά και μόνιμα.

Το τοπικό πάχος λειαίνεται και το σχήμα του σώματος αποκτά αρμονία.

Λιποδιάλυση

Η λιποδιάλυση είναι μια ενέσιμη θεραπεία, αλλά απολύτως ανώδυνη.

Εφαρμόζεται με μία λεπτή, μακριά βελόνα, η οποία εισέρχεται στην κάθε περιοχή θεραπείας και κατευθύνεται μέσα στον λιπώδη ιστό.

Εκεί, απελευθερώνεται σταδιακά ένα ειδικό διάλυμα σε σχηματισμό βεντάλιας, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια, το βάθος και τον όγκο του συσσωρευμένου λίπους.

Αμέσως αρχίζει να διαλύεται η μεμβράνη των λιποκυττάρων και να ρευστοποιείται το λίπος, το οποίο αποβάλλεται μέσω του λεμφικού συστήματος.

Παρότι η θεραπεία δίνει τα πρώτα αποτελέσματα αμέσως, η αισθητή μείωση του τοπικού πάχους επέρχεται μέσα στις επόμενες 3-6 εβδομάδες.

Αναλόγως της περιοχής που εφαρμόζεται η λιποδιάλυση απαιτείται διαφορετικός αριθμός συνεδριών, οι οποίες απέχουν μεταξύ τους 20 ημέρες.

Ραδιοσυχνότητες RF

Άλλη μία ανώδυνη και διπλά αποτελεσματική θεραπεία είναι οι ραδιοσυχνότητες RF.

Εφαρμόζεται με μια επίσης πιστοποιημένη συσκευή που εκπέμπει μονοπολικές και διπολικές ραδιοσυχνότητες επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα σύσφιξη και λιποδιάλυση.

Είναι μια απολαυστική θεραπεία, αφού το πέρασμα της συσκευής στο σώμα προσφέρει την ίδια αίσθηση με εκείνη που προσφέρει ένα ζεστό μασάζ.

Για την επίτευξη του επιθυμητού και μόνιμου αποτελέσματος απαιτούνται συνήθως 8-10 θεραπείες, οι οποίες διαρκούν 20-40 λεπτά και πραγματοποιούνται ανά 10-15 ημέρες.

LPG Endermologie

Πρόκειται για μια προηγμένης τεχνολογίας ιατρική μέθοδο που καταπολεμά την κυτταρίτιδα, το τοπικό πάχος και συσφίγγει την επιδερμίδα!

Κι όλα αυτά μέσα σε μερικές συνεδρίες διάρκειας 10-35 λεπτών.

Η μέθοδος βασίζεται στο μηχανικό μασάζ και τη διέγερση του δέρματος, προκειμένου να αιματώνεται καλύτερα και μέσω αυτής να τρέφεται, να αποβάλει τις τοξίνες και την περίσσεια υγρών.

Έχει διαπιστωθεί ότι η εφαρμογή της αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος έως 400%!

Ταυτόχρονα, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η υφή, ο τόνος και η σφριγηλότητα του δέρματος. 

Η διάρκεια της συγκεκριμένης θεραπείας είναι 6 μήνες.

«Κάθε μία από αυτές τις θεραπείες στοχεύει στη μείωση μόνο του τοπικού πάχους, εκείνου που επιμένει και χαλάει την αρμονία του σώματος.

Είναι όλες απολύτως ασφαλείς όταν πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους και έμπειρους πλαστικούς χειρουργούς που χρησιμοποιούν πιστοποιημένα ιατρικά υλικά», καταλήγει ο κ. Γεώργιος Βελημβασάκης.

Ομορφιά

07.02.2024

Ιατρεία Advanced Derma: Όλες οι σύγχρονες υπηρεσίες αισθητικής στις πιο προσιτές τιμές – Βοtox, laser & υαλουρονικό από τη γιατρό Χ.Ζησίμου

Στα ιατρεία Advanced Derma της δερματολόγου Χρύσας Ζησίμου, παρέχονται όλες οι σύγχρονες υπηρεσίες αισθητικής με τη «σφραγίδα» της γιατρού αλλά και στις πιο προσιτές τιμές. Όπως αναφέρεται και στο βίντεο, το Botox, η Νο1 μη επεμβατική κοσμητική θεραπεία παγκοσμίως, στα ιατρεία της κας Ζησίμου, κοστίζει μόλις 150 ευρώ, με τα υλικά που χρησιμοποιούνται βέβαια να […]

20.11.2023

Beauty Black Friday στα ιατρεία της Χ.Ζησίμου: Yπερποσφορά στο full body laser μόνο για λίγες μέρες

Μόνο για την εβδομάδα 20-25 Νοεμβρίου, η έμπειρη και εξειδικευμένη δερματολόγος Χρύσα Ζησίμου προσφέρει τις υπηρεσίες laser στο ιατρείο της στην πιο ασυναγώνιστη τιμή! Ενδεικτικά η προσφορά που αφορά το full body laser είναι στα 50 ευρώ, μια μοναδική προσφορά για έναν επαγγελματικό χώρο με εμπειρία χρόνων της γιατρού. Το laser στα ιατρεία Advanced Derma […]

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

Το λεμόνι υπάρχει πάντα στην κουζίνα μας αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς περισσότερους τρόπους, πέρα από τη μαγειρική. Αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος (αλλά και πάμφθηνος) σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Μάθετε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι: Τομέας υγεία 1. Αντιικό φάρμακο […]

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

Έναν μηχανισμό υπεύθυνο για την αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου σε ασθενείς με καρδιακή νόσο ανακάλυψαν ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ (TAU) και στο Καρδιοθωρακικό και Αγγειακό Κέντρο Leviev του Ιατρικού Κέντρου Sheba.  Πρόκειται για το στάδιο κάθε καρδιακής νόσου, που εκδηλώνεται με μικρές εξωκυτταρικές φυσαλίδες ή κυστίδια (sEVs). Αυτά εκκρίνονται από την άρρωστη […]

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε
12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε
01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια
27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας
27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού
22.02.2024

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού