Ομορφιά

Θεραπείες των 5-30 λεπτών για να λάμπετε τα Χριστούγεννα!

Θεραπείες των 5-30 λεπτών για να λάμπετε τα Χριστούγεννα!

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά μετά από δύο χρόνια αυστηρών περιορισμών που θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα όπως επιθυμούμε, με τους αγαπημένους μας.

Τα ρεβεγιόν έχουν ήδη αρχίσει να οργανώνονται, οι γυναίκες επιλέγουν ρούχα, προβάρουν χτενίσματα και στυλ μακιγιάζ, για να δείχνουν τέλειες.

Αρκούν όμως αυτές οι παρεμβάσεις για να αναδείξουν τον πιο όμορφο εαυτό μας;

Όχι, αν το πρόσωπό μας δείχνει κουρασμένο, θαμπό, αφυδατωμένο και με μαύρους κύκλους!

Έτσι, αποζητώντας την τελειότητα, τον θαυμασμό των άλλων και κυρίως την τόνωση της αυτοπεποίθησής τους οι γυναίκες αναζητούν, κατά παράδοση αυτή την περίοδο, μη επεμβατικές ή ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες που θα μπορούσαν να εφαρμόσουν πριν από τις γιορτές, ώστε να δείχνουν ανανεωμένες και λαμπερές.

«Είναι γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες ο ψυχολογικός αντίκτυπος της πανδημίας, ακόμα και όταν χαλάρωσαν τα μέτρα, είχε επιδράσει αρνητικά στην επιθυμία των ανθρώπων να φροντίζουν τον εαυτό τους.

Το κλίμα αυτό αναστρέφεται και όσο πλησιάζουν οι γιορτές τόσο αυξάνεται ο αριθμός εκείνων που αναζητούν θεραπείες ομορφιάς για να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους και να γίνουν αντικείμενο θαυμασμού τις ημέρες που έρχονται.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας μας έχει δώσει τη δυνατότητα να εφαρμόζουμε πρακτικές και θεραπείες που δεν απαιτούν χρόνο αποκατάστασης και μπορούν να πραγματοποιηθούν λίγες εβδομάδες ή ακόμα και μερικές ώρες πριν από το ρεβεγιόν ή οποιοδήποτε άλλο σημαντικό event.

Υπάρχουν εξπρές προγράμματα που επιτρέπουν να σβήσουμε τα σημάδια της κούρασης από το πρόσωπο και να απολαύσουμε μια λαμπερή, ξεκούραστη και ροδαλή επιδερμίδα, χωρίς μαύρους κύκλους, χωρίς ρυτίδες»,  αναφέρει ο Γεώργιος Βελημβασάκης, MD, FEBOPRAS, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός.

Οι 8  καλύτερες αισθητικές θεραπείες που υπόσχονται να σβήνουν την κούραση όλης της χρονιάς που πέρασε μέχρι τα Χριστούγεννα είναι:

-το botox,

-το υαλουρονικό οξύ,

-το PRP,

-το microneedling,

-τα νήματα,

-το fractional Laser,

-το nanopeeling κα,

-οι μάσκες υδρογέλης.

Botox

Είναι η Νο1 μη επεμβατική antiaging θεραπεία παγκοσμίως και ιδανική για την περίοδο πριν από τα Χριστούγεννα, καθώς βελτιώνει τα σημάδια γήρανσης, συμπεριλαμβανομένων των ηλιακών βλαβών, των επιπτώσεων της βαρύτητας.

Δρώντας μέσω του μπλοκαρίσματος των μυϊκών συστολών που προκαλούνται από τη χημική ουσία ακετυλοχολίνη που υπάρχει στο δέρμα, προσφέρει λεία επιδερμίδα, απαλλαγμένη από λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Στα πλεονεκτήματά της περιλαμβάνεται ο ελάχιστος χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση της θεραπείας (5΄), η απουσία χρόνου αποθεραπείας και η πραγματοποίησή της ακόμα και χωρίς αναισθησία.

Τα αποτελέσματα του botox ξεκινούν να φαίνονται σε 2-3 μέρες και ολοκληρώνονται σε 2 εβδομάδες.

Διαρκούν δε έως 6 μήνες.

Υαλουρονικό οξύ

Όχι αδίκως έχει χαρακτηριστεί ως υγρό λίφτινγκ, αφού ένας έμπειρος πλαστικός μπορεί όχι μόνο να γεμίσει σημεία του προσώπου για να προσθέσει όγκο αλλά να το μεταμορφώσει χωρίς να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του. 

Αυξάνοντας τον όγκο του κατά 20 φορές, το υαλουρονικό οξύ γεμίζει λεπτές και βαθύτερες ρυτίδες.

Η θεραπεία αυτή αποτελεί μια “lunch-time treatment” και δεν προκαλεί την παραμικρή παρενέργεια.

Ο χρόνος που απαιτείται εξαρτάται από την έκταση της περιοχής που θα εφαρμοστεί και κυμαίνεται από 10 έως 30 λεπτά.

Είναι άμεσα ορατά τα πρώτα αποτελέσματα, ενώ τον τελικό όγκο του τον αποκτά σε 15 ημέρες.

PRP

Το PRP (Platelet Rich Plasma) αξιοποιεί τα επουλωτικά συστατικά του αίματος, για να επιταχύνει τον φυσικό ρυθμό ανανέωσης των κυττάρων, να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, να ενισχύει την τοπική κυκλοφορία του αίματος και να αποκαταστήσει τις βλάβες που παρουσιάζονται στο δέρμα με το πέρασμα του χρόνου.

Πραγματοποιείται με αιμοληψία, ειδική επεξεργασία του αίματος και επανέγχυση του αίματος στο δέρμα, το οποίο ενυδατώνεται, αναδομείται, αναπλάθει τους ιστούς του, αφήνοντας το πρόσωπο λείο, ελαστικό, λαμπερό και σφριγηλό, χωρίς σημάδια ακμής ή φωτογήρανσης.

Η θεραπεία διαρκεί 30 λεπτά, είναι απολύτως ανεκτή, απαιτεί έως 3 ώρες αποθεραπεία και τα αποτελέσματα φαίνονται σε 7-15 ημέρες.

Microneedling

Το microneedling που πραγματοποιείται με την αυθεντική και την πιο διαδεδομένη αυτόματη ψηφιακή συσκευή μικροβελονισμού, μπορεί σε 3-5 λεπτά να σβήσει τα σημάδια του χρόνου.

Η συσκευή με την οποία πραγματοποιείται μοιάζει με στυλό που στο ένα άκρο του φέρει μικροακίδες.

Αυτές προκαλούν αόρατα τρυπήματα στο δέρμα, διεγείροντας τον φυσικό μηχανισμό επούλωσης του οργανισμού και την ενεργοποίηση των ινοβλαστών, που παράγουν κολλαγόνο, ελαστίνη και υαλουρονικό οξύ.

Και αυτή η θεραπεία πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, είναι αναίμακτη, με μηδενική ανάγκη αποθεραπείας και χαρίζει νεανική και σφριγηλή επιδερμίδα σε 24 ώρες!

Νήματα

Ανώδυνη, αναίμακτη και με άμεσα αποτελέσματα είναι και η τοποθέτηση νημάτων.

Τα νήματα έχουν πολύ μικρή διάμετρο, αποτελούνται από υλικά που φτιάχνονται τα χειρουργικά ράμματα και απορροφώνται από τον οργανισμό μέσα σε 6 μήνες.

Τοποθετούνται κάτω από το δέρμα είτε ως πλέγμα για να προσφέρουν στήριξη και να διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέως, είτε έχουν άγκιστρα για να ανορθώσουν αμέσως το χαλαρό δέρμα, προάγοντας παράλληλα την παραγωγή κολλαγόνου και προσφέροντας μακροπρόθεσμο όφελος.

Απαιτούνται μόλις 30 λεπτά για να φανεί το πρώτο αποτέλεσμα, το οποίο εξακολουθεί να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα.

Fractional Laser

Με την τεχνική του Laser Skin Resurfacing το Fractional Laser μπορεί να απομακρύνει την εξωτερική και ταλαιπωρημένη στιβάδα της επιδερμίδας και να προκαλέσει τις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος να αναπτύξουν νέα επιδερμίδα με αυξημένες ποσότητες κολλαγόνου.

Για να το πετύχει αυτό διασπά τη δέσμη της ενέργειάς του σε μικρότερες δέσμες, η διάμετρος των οποίων είναι μικρότερη από μία τρίχα.

Η θεραπεία με fractional laser βελτιώνει κατά 50-90% τις ρυτίδες, σβήνει τα σημάδια του χρόνου και της φωτογήρανσης, συστέλλει τους διευρυμένους πόρους και βελτιώνει τις ουλές ακμής.

Το δέρμα δείχνει σφριγηλό αμέσως μετά από την πρώτη συνεδρία και λάμπει μετά από 7-14 μέρες.

Nanopeeling

Το σύγχρονο αυτό προϊόν υπόσχεται και πράγματι καταπολεμάει θαμπάδα, ρυτίδες, κηλίδες και ουλές ακμής, απομακρύνοντας την εξωτερική στιβάδα της επιδερμίδας και φέρνοντας στην επιφάνεια νέο δέρμα!

Κι όλα αυτά σε 20 λεπτά, χωρίς πόνο, αναίμακτα.

Χρειάζεται ωστόσο μερικές ώρες αποθεραπείας για να φύγει η ήπια ερυθρότητα που προκαλεί, χωρίς αυτή να εμποδίζει την επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες.

Μάσκες υδρογέλης

Αποτελούν την πιο απολαυστική επιλογή αφού η τοποθέτησή τους προσφέρει μια αίσθηση δροσιάς και με την αφαίρεσή τους (20 λεπτά αργότερα) το δέρμα είναι απολύτως ενυδατωμένο, απαλό, λαμπερό, και σφριγηλό.

Είναι δε ιδιαίτερα καταπραϋντικές όταν χρησιμοποιούνται μετά από άλλη θεραπεία που προκαλεί ερεθισμό ή ερυθρότητα.

Υπάρχει μία μάσκα για κάθε ανάγκη του δέρματος, αποτελούμενη από διαφορετικά συστατικά, όλα όμως 100% φυσικά, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος παρενεργειών.

Το αποτέλεσμα είναι άμεσο.

«Κάθε δέρμα είναι διαφορετικό και έχει άλλες ανάγκες.

Έτσι η κατάλληλη θεραπεία επιλέγεται από τον γιατρό, κατόπιν συζήτησης για τα οφέλη που θα αποκομισθούν.

Κάθε γυναίκα, αλλά και άνδρας, μπορεί μέσα σε 30 λεπτά να βελτιώσει θεαματικά την όψη του δέρματός του και να τραβήξει τα βλέμματα όλων στο Χριστουγεννιάτικο και Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν», καταλήγει ο κ.  Βελημβασάκης.

Ομορφιά

30.01.2023

Δείτε ποιες είναι οι βιταμίνες που χρειάζεστε εάν τα μαλλιά σας δεν μακραίνουν

Για πολλές αν όχι για όλες τις γυναίκες τα μαλλιά αποτελούν το σήμα κατατεθέν τους. Ωστόσο, για να φτάσουν στο επιθυμητό μήκος ο οργανισμός χρειάζεται ορισμένα θρεπτικά συστατικά. Μάλιστα η έλλειψη θρεπτικών συστατικών όχι μόνο θα σας εμποδίσει να μακρύνετε τα μαλλιά σας αλλά μπορεί, επίσης, να συμβάλει και στην απώλειά τους. Οι βιταμίνες που […]

17.01.2023

Τριχόπτωση: Τα αναψυκτικά με ζάχαρη ευθύνονται για τον «πονοκέφαλο» ανδρών

Ένοχα ακόμα και για τη φαλάκρα είναι τα αναψυκτικά με ζάχαρη, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα στην Κίνα. Συγκεκριμένα, ερευνητές στο πανεπιστήμιο Tsinghua στο Πεκίνο, έπειτα από μελέτες που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο «Nutrients», συμπέραναν ότι τα αναψυκτικά, οι χυμοί με τεχνητά γλυκαντικά και τα ενεργειακά ποτά συμβάλλουν στην τριχόπτωση στους άνδρες. Οι ερευνητές εξέτασαν 1.028 άνδρες ηλικίας 18 έως […]

Πείτε «αντίο» στην τριχόπτωση: Εξαφανίστε τα κενά με ένα υλικό που έχετε στο σπίτι σας
18.11.2022

Πείτε «αντίο» στην τριχόπτωση: Εξαφανίστε τα κενά με ένα υλικό που έχετε στο σπίτι σας

Black Friday – Beauty alert: Προσφορά Laser από την εξειδικευμένη δερματολόγο Χ.Ζησίμου στα ιατρεία της μέχρι 30/11
17.11.2022

Black Friday – Beauty alert: Προσφορά Laser από την εξειδικευμένη δερματολόγο Χ.Ζησίμου στα ιατρεία της μέχρι 30/11

Μακριά μαλλιά: Aυτές οι τροφές αυξάνουν την κερατίνη της τρίχας
16.11.2022

Μακριά μαλλιά: Aυτές οι τροφές αυξάνουν την κερατίνη της τρίχας

DIY… εύκολα! Συνταγή για lip scrub με 3 υλικά της κουζίνας σου
14.11.2022

DIY… εύκολα! Συνταγή για lip scrub με 3 υλικά της κουζίνας σου

Κρέμα αντιγήρανσης: Η σπιτική συνταγή που εξαφανίζει τις ρυτίδες και κάνει «θαύματα»
24.10.2022

Κρέμα αντιγήρανσης: Η σπιτική συνταγή που εξαφανίζει τις ρυτίδες και κάνει «θαύματα»

Αυτό είναι το makeup trick για λαμπερή επιδερμίδα που έγινε viral και έχει «θεαματικά« αποτελέσματα
20.10.2022

Αυτό είναι το makeup trick για λαμπερή επιδερμίδα που έγινε viral και έχει «θεαματικά« αποτελέσματα

Ρόδι: Τα «θαυματουργά» οφέλη του για όμορφο δέρμα και λαμπερά μαλλιά
13.10.2022

Ρόδι: Τα «θαυματουργά» οφέλη του για όμορφο δέρμα και λαμπερά μαλλιά

To πρωτόκολλο αντιγήρανσης Venus Legacy εγκρίθηκε από τον FDA! – Α.Γαϊτάνης «Πρόκειται για επανάσταση» (βίντεο)
29.09.2022

To πρωτόκολλο αντιγήρανσης Venus Legacy εγκρίθηκε από τον FDA! – Α.Γαϊτάνης «Πρόκειται για επανάσταση» (βίντεο)

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Healthy pets
2

20+1 πράγματα που δεν ξέρετε για τα ζώα!

Επιδημίες
3

Η Βρετανία αίρει όλους τους περιορισμούς κατά του Covid-19

Φάρμακα
4

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Περισσότερα

31.01.2023

Πώς το έκζεμα συνδέεται με το άγχος – Ποιοι άλλοι παράγοντες το προκαλούν

Το άγχος είναι ένα από τα πιο κοινά αίτια της ατοπικής δερματίτιδας (έκζεμα). Το άγχος προκαλεί αύξηση της ορμόνης κορτιζόλης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε εξάρσεις σε άτομα με έκζεμα. Με την σειρά τους, οι εξάρσεις του εκζέματος μπορούν να προκαλέσουν πρόσθετο στρες. Η ατοπική δερματίτιδα, ευρύτερα γνωστή ως έκζεμα, μπορεί να είναι μια […]

31.01.2023

Νέα μελέτη: Το να κάθεσαι στην κίνηση για μόλις 2 ώρες μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλική βλάβη

Ακόμη και η σύντομη έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση έχει γρήγορες επιπτώσεις στον εγκέφαλο. Είναι μια από τις μεγαλύτερες καθημερινές ταλαιπωρίες εκατοντάδων χιλιάδων (αν όχι εκατομμυρίων) ανθρώπων: η… Οδύσσεια του να φτάσεις στη δουλειά. Αιτία; Η εξοντωτική κίνηση στους δρόμους, σε βαθμό που είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί την λέμε “κίνηση”; Ειδικά οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων ξοδεύουν πολλές […]

Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν εξετάσεις για πρόληψη καρκίνου του μαστού, τραχήλου και προστάτη
31.01.2023

Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν εξετάσεις για πρόληψη καρκίνου του μαστού, τραχήλου και προστάτη

Δείτε ποιες είναι οι βιταμίνες που χρειάζεστε εάν τα μαλλιά σας δεν μακραίνουν
30.01.2023

Δείτε ποιες είναι οι βιταμίνες που χρειάζεστε εάν τα μαλλιά σας δεν μακραίνουν

Αυτές είναι οι τροφές που ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος
30.01.2023

Αυτές είναι οι τροφές που ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος

Την επόμενη φορά ξανασκέψου το: Το αντικείμενο στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου που δεν πρέπει να χρησιμοποιείς
30.01.2023

Την επόμενη φορά ξανασκέψου το: Το αντικείμενο στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου που δεν πρέπει να χρησιμοποιείς

ΠΟΥ: «Ο κορωνοϊός εξακολουθεί να συνιστά μια κατάσταση παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης»
30.01.2023

ΠΟΥ: «Ο κορωνοϊός εξακολουθεί να συνιστά μια κατάσταση παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης»

Νέα μελέτη: Η πρωτεΐνη σόγιας μειώνει την χοληστερόλη – Η σύγκριση με τις στατίνες
30.01.2023

Νέα μελέτη: Η πρωτεΐνη σόγιας μειώνει την χοληστερόλη – Η σύγκριση με τις στατίνες

Είσαι ακόμα single; – Τρία λάθη που κάνεις και… προκαλείς την τύχη σου
30.01.2023

Είσαι ακόμα single; – Τρία λάθη που κάνεις και… προκαλείς την τύχη σου

Ο FDA δεν εγκρίνει φάρμακο της AstraZeneca κατά της Covid-19
29.01.2023

Ο FDA δεν εγκρίνει φάρμακο της AstraZeneca κατά της Covid-19