Υγεία & πολιτική

Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης καταγγέλλει επίθεση στο Δ. Σ. της ΕΝΙΘ

Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης καταγγέλλει επίθεση στο Δ. Σ. της ΕΝΙΘ

Η αντιπαράθεση  των γιατρών, καλά κρατεί, την στιγμή που η πόλη της Θεσσαλονίκης μετρά τους νεκρούς της, η μολυσματικότητα αυξάνεται, γεγονός που έθεσε την συμπρωτεύουσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δίκαιη ή άδικη, δεν μπορεί να την κρίνει κανείς, σημασία έχει πως σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, η ένωση όλων των Δυνάμεων έναντι του Covid-19 είναι αναγκαία, όσο ποτέ. 

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης -ΟΣΟ (ΕΝΙΘ) – καταγγέλλει την αήθη επίθεση δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφούσας παράταξης του κ. Ζέρβα, που δέχτηκαν η πρόεδρος και ο Γ.Γ.  της ΕΝΙΘ, Δάφνη Κατσίμπα, η οποία τους  εκπροσωπούσε, μαζί με τον Γ.Γ. Χρ. Καραχρήστο .στο δημοτικό συμβούλιο της 17ης Νοεμβρίου 2020 που συνεδρίασε για θέματα σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, αναφέρουν σε ανακοίνωση – καταγγελία:

“Συγκεκριμένα, από πλευράς των εκπροσώπων της ΕΝΙΘ, αρχικά παρουσιάστηκε η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα νοσοκομεία και παρατέθηκαν αναλυτικά τα πραγματικά στοιχεία όσον αφορά στην ενίσχυση ή όχι  του ΕΣΥ με κρεβάτια ΜΕΘ, κρεβάτια για απλή νοσηλεία αρρώστων με covid, και προσωπικό, στο διάστημα από το 1ο κύμα της πανδημίας ως την έναρξη του 2ου κύματος, που ο καθένας μπορεί να επιβεβαιώσει.

Στη συνέχεια εκφράστηκε η αντίθεσή των νοσοκομειακών γιατρών στις προτάσεις του ΠΙΣ και του κ. Εξαδάκτυλου, ο οποίος επίσης συμμετείχε στη συνεδρίαση και μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για το μισθό που ζητάει, αφορολόγητα, για όσους ιδιώτες συνδράμουν τους συναδέλφους τους του ΕΣΥ στην πανδημία, επικαλέστηκε τις χήρες και τα ορφανά των ιδιωτών συναδέλφων (κυνικό και μακάβριο) που θα μείνουν χωρίς σύνταξη (ενώ με τα 2000-3000 το μήνα θα γίνει το κομπόδεμα για την παραπέρα ζωή τους) σε αντίθεση με τις χήρες και τα ορφανά των νοσοκομειακών γιατρών που θα έχουν σύνταξη.

Η τοποθέτηση των εκπροσώπων της ΕΝΙΘ, με την έκφραση της  καθαρής αλήθειας που βιώνουν καθημερινά οι συνάδελφοί μας και εκατοντάδες συμπολίτες μας και την παράθεση τεκμηριωμένων στοιχείων, ήταν ο λόγος που η πρόεδρος της ΕΝΙΘ δέχθηκε άκρως προσβλητική καταγγελία και λεκτικές επιθέσεις, ότι εκφράζει την πολιτική της άποψη και όχι τις θέσεις της ΕΝΙΘ και της ΟΕΝΓΕ.

Η συγκεκριμένη καταγγελία, πλην της ίδιας, προσβάλλει όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς, που μέσα από τις ανακοινώσεις των Ενώσεών τους και της Ομοσπονδίας τους, έχουν σαφώς πάρει θέση για την κατάσταση του ΕΣΥ , έχουν κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, διεκδικούν και διατρανώνουν τα αιτήματά τους μέσα από αλλεπάλληλες και κλιμακούμενες κινητοποιήσεις και δεν έχουν αφήσει κανένα χώρο υποκατάστασης τους από κανένα πολιτικό φορέα, ακόμη κι αν στηρίζει και μάχεται μαζί με τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Είναι η προσπάθεια διασυρμού και εξευτελισμού, από όσους βλέπουν ότι οι διώξεις και η τρομοκρατία όχι μόνο δεν συμβάλλουν στην πολυπόθητη φίμωσή μας, αλλά, αντίθετα μας δίνουν δύναμη να υψώσουμε ακόμη περισσότερο τη φωνή μας.

Είναι η προσπάθεια να αφήσουμε ανενόχλητη την παραπλάνηση,   ότι πιάνει τα όριά του το ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη, ενώ τα έχει ξεπεράσει από μέρες, λόγω της διαχρονικής υποχρηματοδότησης και υποβάθμισής του από τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, στα πλαίσια μείωσης του κόστους.

Να μην φανεί η εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης για την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ, κατά το πολύτιμο χρονικό διάστημα που της δόθηκε, με μεγάλο κόστος, από τον λαό, που τήρησε “ευλαβικά” τις προτάσεις των ειδικών και μηδένισε , σχεδόν, τα κρούσματα της covid.

Να μη φανεί η, ακόμα και τώρα, εγκληματική άρνηση της κυβέρνησης να ενισχύσει το σύστημα με μόνιμο προσωπικό και να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα, χωρίς όρους, ώστε όλες οι υγειονομικές δομές, ο εξοπλισμός και το προσωπικό να ενταχθούν σε ενιαίο κρατικό σχεδιασμό.

Να μη φανεί η άρνηση να ανοίξουν οι δομές που έκλεισαν, με πολλαπλές συνέπειες και παρά τις έντονες αντιδράσεις μας, όπως το νοσοκομείο “Λοιμωδών”, του οποίου η συμβολή θα ήταν τεράστια.

Εν τέλει να μη φανεί ότι πίσω από πολλές “λύσεις ανάγκης”, κρύβεται η προσήλωση της κυβέρνησης και η εκμετάλλευση της συγκυρίας της πανδημίας, για την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας και την εμπορευματοποίηση του αγαθού της υγείας, ακόμα και σήμερα που πεθαίνουν άνθρωποι και η αναγκαιότητα ενός αποτελεσματικού δημόσιου συστήματος υγείας έχει καταδειχτεί παγκόσμια.

Δεν μας πτοούν μας δυναμώνουν

Ο λαός της Θεσσαλονίκης είναι αυτός που βιώνει και κρίνει

Είναι η ώρα να διεκδικήσει και ο ίδιος την Υγεία του και τη Ζωή του

Υγεία & πολιτική

29.08.2025

Eurostat: Ένας στους τρεις πολίτες δεν μπορεί να αγοράσει ένα πλήρες γεύμα

Η Ελλάδα είναι στις πρώτες θέσεις και πάλι για τους λάθος λόγους!

29.08.2025

Σαρωτικές αλλαγές στα CDC και τους εμβολιασμούς από τον Ρ.Κένεντι Τζούνιορ

Οι απολύσεις και η νέα πολιτική της κυβέρνησης Ν.Τραμπ

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί σε διήμερο κινητοποιήσεων στη ΔΕΘ στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου
28.08.2025

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί σε διήμερο κινητοποιήσεων στη ΔΕΘ στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Υγεία
2

Το τρόφιμο που θωρακίζει «αθόρυβα» τα οστά σε κάθε ηλικία… δεν είναι το γάλα!

Kαρδιά
3

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
4

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Περισσότερα

23.03.2026

ΕΟΦ: Ανακαλεί από την αγορά παρτίδα φαρμάκου για αναπνευστικά προβλήματα – Δείτε ποιο αφορά (φώτο)

H εθελοντική ανάκληση πραγματοποιείται κατόπιν απόκλισης στα αποτελέσματα περιβαλλοντικής παρακολούθησης του χώρου παραγωγής Grade A

23.03.2026

Πολλαπλό μυέλωμα: Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα που εμφανίζονται στο πρώιμο στάδιο

Όταν τα κύτταρα του μυελώματος πολλαπλασιάζονται, μειώνουν τον χώρο που απαιτείται για την υγιή ανάπτυξη των κυττάρων του αίματος

Αυτός είναι ο λόγος που νυστάζεις μετά το φαγητό
23.03.2026

Αυτός είναι ο λόγος που νυστάζεις μετά το φαγητό

Έχεις αναρωτηθεί γιατί ξυπνάς πάντα στις 3 το πρωί;
23.03.2026

Έχεις αναρωτηθεί γιατί ξυπνάς πάντα στις 3 το πρωί;

Β.Χοψονίδου: Σε χειρουργική επέμβαση υπεβλήθη ο γιος της – Τι είναι η κρανιοσυνοστέωση που έπασχε το βρέφος
23.03.2026

Β.Χοψονίδου: Σε χειρουργική επέμβαση υπεβλήθη ο γιος της – Τι είναι η κρανιοσυνοστέωση που έπασχε το βρέφος

Τι σημαίνει όταν σε πιάνει κράμπα τη νύχτα
23.03.2026

Τι σημαίνει όταν σε πιάνει κράμπα τη νύχτα

Αυτό το τρόφιμο καθαρίζει αρτηρίες και λίπος
23.03.2026

Αυτό το τρόφιμο καθαρίζει αρτηρίες και λίπος

Παραπαίει η Δημόσια Υγεία: Χωρίς ισχυρά αντιβιοτικά η Ελλάδα – Ακόμη και στα φθηνά υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις
23.03.2026

Παραπαίει η Δημόσια Υγεία: Χωρίς ισχυρά αντιβιοτικά η Ελλάδα – Ακόμη και στα φθηνά υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις

Διαλείπουσα νηστεία: Πόσο βάρος μπορεί να χάσει κάποιος σε μια εβδομάδα;
22.03.2026

Διαλείπουσα νηστεία: Πόσο βάρος μπορεί να χάσει κάποιος σε μια εβδομάδα;

Ο λόγος που ο καρκίνος της καρδιάς είναι τόσο σπάνιος
22.03.2026

Ο λόγος που ο καρκίνος της καρδιάς είναι τόσο σπάνιος