Υγεία και Οικονομία

Να πληρωθούν οι εφημερίες άμεσα κι όχι μετά το Πάσχα ζητούν οι γιατροί της ΑΡΣΙ

Να πληρωθούν οι εφημερίες άμεσα κι όχι μετά το Πάσχα ζητούν οι γιατροί της ΑΡΣΙ

 Να αρθούν τα κάθε λογής κωλύματα και να πάρουν τα χρήματα που τους οφείλονται από τις δεδουλευμένες εφημερίες ζητούν οι γιατροί του ΕΣΥ…
της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη
 
Εξεδόθη από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας η Υπουργική Απόφαση Ξανθού για την πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών από το 2014 και μέχρι τον περασμένο μήνα στους γιατρούς του ΕΣΥ.
 
Και μάλιστα το θέμα αποτέλεσε και μήλο της Έριδος μεταξύ του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ και της νυν ηγεσία του υπουργείου Υγείας καθώς ο τ. αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος έβγαλε ανακοίνωση με την οποία τόνιζε ότι εκείνος είχε προετοιμάσει το έδαφος για την απόφαση αυτή όπως και για την παράταση της θητείας των ειδικευομένων.
 
Πλην όμως αν η απόφαση Ξανθού δεν βγει σε ΦΕΚ και οι επόμενες διαδικασίες δεν επισπευστούν, οι γιατροί θα δουν  τις εφημερίες Δεκεμβρίου στον λογαριασμό τους στα τέλη Απριλίου και αυτό – όπως όλοι καταλαβαίνουμε- δεν τους ικανοποιεί διόλου.
 
Η μαχητική ΑΡΣΙ λοιπόν, δηλαδή η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Γιατρών απέστειλε χθες ανοιχτή επιστολή – κόλαφο την οποία τιτλοφορεί “Τα ίδια Παναγιώτη μου, τα ίδια Κουρουμπλή μου” ότι ήδη σε κάποια νοσοκομεία, όπως είναι αυτό της Νίκαιας, ετοιμάζονται για επίσχεση εργασιών ενώ στηλιτεύουν τα 2,5 ευρώ ανά ώρας με τα οποία αμείβεται ο νοσοκομειακός γιατρός…
 
 
Διαβάστε εδώ πλήρη την ανακοίνωση της ΑΡΣΙ:
ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ : ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΜΟΥ
 
Από Α.Ρ.Σ.Ι. – Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών,    15/3/2015
 
Φτάσαμε αισίως 15 Μαρτίου και ακόμα δεν έχουν αποζημιωθεί οι δεδουλευμένες εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών μηνός Δεκεμβρίου. Μάλιστα, σε πάρα πολλά νοσοκομεία ούτε καν του Νοεμβρίου.
Η νέα πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας εδώ και ενάμιση μήνα, ανακάλυψε “διαδικαστικό πρόβλημα” (αλλαγή στον τρόπο δημοσιονομικού ελέγχου), το οποίο άφησε πίσω της η προηγούμενη πολιτική ηγεσία. Ένα διαδικαστικό πρόβλημα του οποίου η ύπαρξη ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ από έμπειρους υπηρεσιακούς παράγοντες σε μισθοδοσίες μεγάλων νοσοκομείων, τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη, οι οποίοι από την αρχή έλεγαν πως ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ το …”πρόβλημα” ήταν πως δεν απελευθερώνονταν να αναγκαία κονδύλια ώστα να προωθηθούν τα εντάλματα προς τους/τις παρέδρους και στη συνέχεια προς την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.
Σε κάθε περίπτωση, με τα πολλά πριν 10 μέρες υπογράφτηκε κοινή Υπ. απόφαση των Υπ. Υγείας και Οικονομικώ, η οποία υποτίθεται πως “λύνει” το θέμα, και μάλιστα υποτίθεται πως τακτοποιεί επίσης οφειλές και προηγούμενων ετών.
Έλα όμως που ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΦΕΚ η συγκεκριμένη Υπ. απόφαση …
Καλό Πάσχα λοιπόν για τις εφημερίες Νοέμβρη και Δεκέμβρη, για να μην πούμε Καλή Πεντηκοστή …
 
Για να σταματήσει η ΚΟΡΟΪΔΙΑ, είναι προφανές πως το ΑΙΜΑ και ο ΙΔΡΩΤΑΣ των ειδικευόμενων και όλων των νοσοκομειακών γιατρών, η ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ εφημεριακή αποζημίωση των 2,5 – 5 ευρώ την ώρα ανάλογα με την βαθμίδα, τα ξενύχτια και η εξόντωση καθημερινές, αργίες και γιορτές τα οποία επιβάλλονται ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ από την υπηρεσία στους νοσοκομειακούς γιατρούς για την κάλυψη των ασθενών, ΠΗΓΑΝ ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ “ΔΟΣΕΩΝ” ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ.
Πήγαν δηλαδή κι αυτά άλλη μια φορά εκεί που πήγαν όλες οι καθυστερούμενες πληρωμές στα δεδουλευμένα των εργαζόμενων του δημοσίου και των ΕΣΠΑ.
Το ΑΙΜΑ και ο ΙΔΡΩΤΑΣ των ειδικευόμενων και όλων των νοσοκομειακών γιατρών, τα 2,5 ευρώ την ώρα για τα οποία ΜΑΤΩΝΟΥΝ και για τα οποία μάλιστα ΤΡΑΒΙΟΥΝΤΑΙ στα δικαστήρια και καταδικάζονται ΣΑΝ ΚΟΙΝΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, όπως πρόσφατα στο Ρέθυμνο, πήγαν στον “κουμπαρά” της κ. Λαγκάρντ.
Το γεγονός πως αυτή τη φορά τα ΛΗΣΤΕΨΕ η κυβέρνηση … “της εθνικής σωτηρίας και της ελπίδας”, δεν δίνει καμιά παρηγοριά στους νοσοκομειακούς γιατρούς.
Δεν μας ενδιαφέρει ποιός είναι κάθε φορά ο ΛΗΣΤΗΣ. Δεν ανεχόμαστε την ΛΗΣΤΕΙΑ.
Μετά από πρόταση του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή (Α.Ρ.Σ.Ι. – Νυστέρι – Νέοι Γιατροί – Ανεξάρτητοι), η ΕΙΝΑΠ καλεί σε συνελεύσεις ανά νοσοκομείο και σε κινητοποιήσεις ( http://www.einap.gr/index.php/association/announcement/association-announcements/1838-aplirotes-efimeries-koyroymplis)
Ήδη σε νοσοκομεία (π.χ. Κρατικό Νίκαιας) προετοιμάζεται επίσχεση από 23/3.
Ελπίζουμε η νέα πολιτική ηγεσία να μην ακολουθήσει τις προηγούμενες και στον θεσμικό αυταρχισμό, όπως τις ακολουθεί στην ΛΗΣΤΕΙΑ των δεδουλευμένων μας, και να μην αμολήσει εξυπνάδες στυλ Λυκουρέντζου και Άδωνι πως δήθεν οι ειδικευμένοι “δεν δικαιούνται να κάνουν επίσχεση”.
Τέλος, κάνουμε έκκληση σε όλες τις κοινοβουλευτικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, ιδιαίτερα αυτές που μιλούν στο όνομα της Αριστεράς, να αφήσουν την πεπατημένη της ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ενάντια στις κινητοποιήσεις με τις ΑΝΟΗΣΙΕΣ για “προσωπικό ασφαλείας και εφημερεύοντες” στην επίσχεση. Να θυμούνται την “υγεία του λαού” τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου, όχι μόνο κάθε φορά που κινητοποιούνται οι νοσοκομειακοί γιατροί. Ο νοών νοείτο …
Την ευθύνη για το από δω και πέρα την έχει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ η κυβέρνηση, και ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ.
 
Και για να προλάβουμε τα … “τετριμμένα” περί “μη κατανόησης της κατάστασης που βρίσκεται η χώρα” κλπ, που ακούγαμε κι απ τους προηγούμενους :
ΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ 15000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΤΡΕΞΑΝ ΣΑΝ ΛΙΓΟΥΡΗΔΕΣ ΝΑ ΚΑΒΑΤΖΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΤΖΑΜΠΑ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ, και μετά ας ζητήσουν “θυσίες” από τους ειδικευόμενους των 2,5 ευρώ την ώρα.
 
Συνεννοηθήκαμε, κυρίες και κύριοι ;
 
– Συνελεύσεις τώρα σε όλα τα νοσοκομεία.
– Επίσχεση εργασίας ειδικών και ειδικευόμενων.
– Ενυπόγραφη άρνηση συμμετοχής στα προγράμματα εφημεριών Απριλίου.
 
– ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ
– ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΤΟΥ ΔΝΤ, ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΤ

Υγεία και Οικονομία

30.06.2022

Επίτιμος πρόεδρος της ΕΕΝΕ ο Β.Απόστολόπουλος του Ιατρικού Κέντρου – Νέος πρόεδρος ο Κρίστιαν Χατζημηνάς

Στον επικεφαλής του ομίλου του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Βασίλη Αποστολόπουλο, απονεμήθηκε ο τίτλος του Επίτιμου προέδρου της ΕΕΝΕ μετά από 10 χρόνια παραγωγικής παρουσίας στο «τιμόνι» της Ένωσης.  Την προεδρία διαδέχθηκε ένα στέλεχος από τον τομέα της βιομηχανίας, ο Κρίστιαν Χατζημηνάς, ο οποίος είναι επικεφαλής του EFA GROUP, που στις τάξεις του περιλαμβάνει την κορυφαία […]

05.04.2022

Πάνω από 107 εκατ. δολάρια κέρδισαν από τα εμβόλια Covid-19 οι CEO των Pfizer/BioNTech και Μοderna!

Οι «ανθρωπιστές» (όπως παρουσιάστηκαν από τον Τύπο και τις κυβερνήσεις) CEO των φαρμακευτικών εταιρειών που κατασκεύασαν τα εμβόλια για τον κορωνοϊό γέμισαν με πάνω από 107 εκατομμύρια δολάρια τις τσέπες τους.  Ο Άλμπερτ Μπουρλά της Pfizer, ο Ουγκούρ Σαχίν της BioNTech που συνεργάζεται με την Pfizer και ο Στεφάν Μπανσέλ της Moderna είδαν επίσης την αξία των μετοχών που έχουν στα χαρτοφυλάκιά […]

Δημοφιλή

Healthy pets
1

20+1 πράγματα που δεν ξέρετε για τα ζώα!

Επιδημίες
2

Η Βρετανία αίρει όλους τους περιορισμούς κατά του Covid-19

Υγεία & πολιτική
3

ΥΠΑΙΘ: Ανακοίνωσε το πρωτόκολλο για την δια ζώσης λειτουργία των πανεπιστημίων

Φυσική Κατάσταση
4

Έτσι θα υπολογίσετε πόσες θερμίδες χάνουμε όταν κοιμόμαστε…

Περισσότερα

30.11.2022

Βρετανική Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων: «Ο Α.Μπουρλά μας παραπλάνησε με τον εμβολιασμό των παιδιών κατά Covid-19»

Η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων στην Βρετανία (Prescription Medicines Code of Practice Authority – PMCPA) καταδίκασε τη δημόσια παρέμβαση του Διευθύνοντος Συμβούλου της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, σχετικά με τα «οφέλη» για μαζικούς εμβολιασμούς παιδιών κατά της Covid-19, ως «παραπλανητικές δηλώσεις και ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς» όπως αποκαλύπτει η βρετανική Telegraph. Η Pfizer άσκησε έφεση κατά των ευρημάτων και […]

30.11.2022

Ντροπή: Ο Θ.Πλεύρης μαζί με δημοσιογράφους χλευάζουν τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που επιστρέφουν στην εργασία τους

Για άλλη μία φορά ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος ήταν καλεσμένος σε τηλεοπτικό σταθμό, όπου χλευάστηκαν, με βάση ένα σκίτσο, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, υποστήριξε πως η απόφαση του ΣτΕ για επαναφορά τους στις εργασίες τους είναι «απειλή για την δημόσια υγεία». Το σκίτσο έδειχνε τον υπουργό να ψεκάζει τους υγειονομικούς που τόσο καιρό […]

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο μας όταν ερωτευόμαστε
29.11.2022

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο μας όταν ερωτευόμαστε

Αισθάνεσαι ότι αρρωσταίνεις; – Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να καταναλώσεις
29.11.2022

Αισθάνεσαι ότι αρρωσταίνεις; – Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να καταναλώσεις

Washington Post: «Παστά μυρμήγκια και γρύλοι εδάφους – Γιατί πρέπει να δοκιμάσετε βρώσιμα έντομα»
29.11.2022

Washington Post: «Παστά μυρμήγκια και γρύλοι εδάφους – Γιατί πρέπει να δοκιμάσετε βρώσιμα έντομα»

ΕΟΔΥ – Ιός του Νείλου: Χωρίς νέα κρούσματα
29.11.2022

ΕΟΔΥ – Ιός του Νείλου: Χωρίς νέα κρούσματα

Γ.Ιωαννίδης για έξαρση γρίπης-RSV: «Την προκάλεσαν τα lockdowns και οι μάσκες»
29.11.2022

Γ.Ιωαννίδης για έξαρση γρίπης-RSV: «Την προκάλεσαν τα lockdowns και οι μάσκες»

Θ.Πλεύρης: «Από 1η Ιανουαρίου επιστρέφουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί – Θεωρώ ότι είναι επικίνδυνη απόφαση» (upd)
29.11.2022

Θ.Πλεύρης: «Από 1η Ιανουαρίου επιστρέφουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί – Θεωρώ ότι είναι επικίνδυνη απόφαση» (upd)

Γ.Μαγιορκίνης για μάσκες στα σχολεία: «Δεν το αποκλείω – Θα πρέπει να περιμένουμε 1-2 εβδομάδες»
29.11.2022

Γ.Μαγιορκίνης για μάσκες στα σχολεία: «Δεν το αποκλείω – Θα πρέπει να περιμένουμε 1-2 εβδομάδες»

Ζάχαρη: Οι γιατροί σου εξηγούν όλους τους λόγους που σε γερνάει
28.11.2022

Ζάχαρη: Οι γιατροί σου εξηγούν όλους τους λόγους που σε γερνάει