Υπάρχει μια θεωρία, που διατυπώθηκε αιώνες πριν, σύμφωνα με την οποία καθετί που φυτρώνει στη φύση επιτελεί ένα συγκεκριμένο σκοπό στον ανθρώπινο οργανισμό.
Εάν παρατηρήσει κανείς εξωτερικά ή εσωτερικά τη δομή των φρούτων, των λαχανικών και διαφόρων βοτάνων θα διαπιστώσει πως ανάλογα με το σχήμα τους μπορούμε να καταλάβουμε σε ποιο σημείο του σώματος ωφελούν. Ενδεικτικά, σας αναφέρουμε έξι παραδείγματα…
Καρύδια για δυνατό εγκέφαλο: Τα καρύδια είναι πλούσια σε ωφέλιμα Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία υποστηρίζουν την εγκεφαλική λειτουργία και προστατεύουν από την άνοια.
Αβοκάντο για υγιή μήτρα: Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ, το οποίο μειώνει τον κίνδυνο δυσπλασίας στη μήτρα.
Μπανάνες για να χαμογελάτε: Η μπανάνα παρέχει μια πρωτεΐνη που ονομάζεται τρυπτοφάνη και η οποία, όταν διασπάται στον οργανισμό, μετατρέπεται σε σεροτονίνη, έναν νευροδιαβιβαστή που προωθεί την καλή διάθεση.
Σταφύλι για καλή αναπνοή: Η προανθοκυανιδίνη, που περιέχει το κουκούτσι του σταφυλιού, μειώνει την ένταση των συμπτωμάτων του άσθματος λόγω αλλεργίας.
Ντομάτα για καλύτερη καρδιακή λειτουργία: Το λυκοπένιο της ντομάτας μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και εξουδετερώνει την αρνητική επίδραση της κακής χοληστερόλης.
Καρότο για υγιή μάτια: Το βήτα καροτένιο του λαχανικού μειώνει τον κίνδυνο καταρράκτη και εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.