Uncategorized

Healthcare Business Awards 2021: Επιβραβεύθηκε η προσφορά στην Υγεία και η επιστημονική κλινική και επιχειρηματική αριστεία

Βίντεο
Healthcare Business Awards 2021: Επιβραβεύθηκε η προσφορά στην Υγεία και η επιστημονική κλινική και επιχειρηματική αριστεία

Με μεγάλη συμμετοχή επιφανών εκπροσώπων του ευρύτερου κλάδου της Υγείας,
πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου η τελετή απονομής των βραβείων Healthcare Business Awards 2021.

Ο θεσμός που επιβραβεύει τις βέλτιστες πρακτικές επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και κοινωνικής προσφοράς στον κλάδο της Υγείας, διοργανώθηκε με επιτυχία για 6η χρονιά από την Boussias και το Health Daily.

Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων ήταν φέτος ο Ακαδημαϊκός και πρώην Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Λουκάς Παπαδήμος.

Περισσότεροι από 300 εκπρόσωποι της φαρμακευτικής αγοράς, της Ακαδημαϊκής και
επιστημονικής κοινότητας, κοινωφελών οργανισμών και συλλόγων ασθενών, συγκεντρώθηκαν στο Κελλάρι Παπαχρήστου στην Παιανία για να τιμήσουν τις καλύτερες εκφάνσεις της προσφοράς στην Υγεία, την Επιστήμη και την Κοινωνία, για τη χρονιά που πέρασε.

Οι βραβεύσεις φέτος έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς ένα μεγάλο μέρος των δράσεων αφορούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Μίνα
Γκάγκα, η οποία απένειμε και τις τιμητικές διακρίσεις.

Από το υπουργείο Υγείας επίσης παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους και ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος.

Η υπουργός κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό της τόνισε μεταξύ άλλων: «Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όσους βραβεύτηκαν, αλλά και σε όλους όσους δουλεύουν για το σύστημα υγείας, για τους ανθρώπους, για τα καινούργια φάρμακα, όσους εργάζονται στην έρευνα και καινοτομία, στην παροχή υπηρεσιών υγείας, και να τους υποσχεθώ ότι ως υπουργείο Υγείας θα βρισκόμαστε κοντά τους, στηρίζοντας κάθε προσπάθειά τους».

Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής σε γραπτή δήλωσή του
ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η σημερινή τελετή απονομής των βραβείων Healthcare Business αποτελεί το επιστέγασμα ενός θεσμού που καθιερώθηκε με σκοπό να αναδείξει και να επιβραβεύσει πρόσωπα, υγειονομικούς οργανισμούς, επιχειρηματικούς φορείς, ερευνητικά ιδρύματα, καθώς άλλους οργανισμούς –δημόσιους ή ιδιωτικούς– που με το έργο τους συμβάλλουν ουσιαστικά στην προστασία και τη βελτίωση της Υγείας».

Και πρόσθεσε: «Η αξιολόγηση των προτάσεων που υποβλήθηκαν και η επιλογή των βραβευθέντων πραγματοποιήθηκε από Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από 23 διακεκριμένους καθηγητές και ερευνητές, προέδρους ή ανώτατα στελέχη εταιρειών και οργανισμών –δημοσίων και ιδιωτικών– με επιστημονικές γνώσεις και επαγγελματικές δραστηριότητες στους τομείς της ιατρικής, της βιολογίας, της παροχής υπηρεσιών υγείας, καθώς και της παραγωγής φαρμακευτικών και βιοτεχνολογικών προϊόντων.

Συγχαίρω θερμά τους βραβευθέντες για τα επιτεύγματά τους και τους εύχομαι κάθε επιτυχία στη συνέχιση και ανάπτυξη του σημαντικού και καινοτόμου έργου
τους», κατέληξε ο κ. Παπαδήμος.

Ακολούθησε η απονομή τιμητικών βραβείων σε ανθρώπους που με τη δράση τους έχουν προσφέρει αξιόλογο κοινωνικό έργο, έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας και έχουν αποδείξει έμπρακτα την κοινωνική ευαισθησία των επιχειρήσεων και των οργανισμών που εκπροσωπούν.

Αναλυτικότερα:

Το τιμητικό βραβείο «Για την καθημερινή άρτια και έγκυρη επιστημονική
ενημέρωση των ΜΜΕ, της επιστημονικής κοινότητας και του κοινού αναφορικά με την πανδημία COVID-19», απονεμήθηκε στον Αθανάσιο Μελέτιο Δημόπουλο, Πρύτανη ΕΚΠΑ και στους καθηγητές και ιατρούς της Θεραπευτικής Κλινικής του ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα, Ευάγγελο Τέρπο και Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, και στους επιστημονικούς συνεργάτες Ιωάννη Ντάναση-Σταθόπουλο και Πάνο Μαλανδράκη.

Τιμητικό βραβείο «Για τον επιτελικό σχεδιασμό και την υλοποίηση του εμβολιαστικού
προγράμματος COVID-19» απονεμήθηκε στον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, στον Ταξίαρχο Αρίστο Περρή, που ήταν ο Επικεφαλής της Εφοδιαστικής Αλυσίδας Εμβολίων για τον Κορvνοϊό, καθώς και στους Χρήστο Σέττα και Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, μέλη της επιτροπής Ασφάλειας Ελέγχου Διακίνησης Εμβολίων.

Τιμητικό βραβείο «Για τη Συνολική Διαχείριση των Υπηρεσιών Υγείας της χώρας στην
πανδημία» απονεμήθηκε στον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο. Κορυφαίος Οργανισμός Παροχής Υγείας αναδείχθηκε το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (EKAB),

Kορυφαία Φαρμακευτική Εταιρεία η Novartis Hellas,

Κορυφαίο Νοσοκομείο το ΙΑΣΩ και,

Κορυφαίο Ερευνητικό Ίδρυμα το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Πέρα από τις παραπάνω τιμητικές και κορυφαίες διακρίσεις, απονεμήθηκαν βραβεία σε
Συλλόγους Ασθενών, Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα, Δημόσια Νοσοκομεία, Ιδιωτικές Κλινικές, φαρμακευτικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, για επενδυτικές πρωτοβουλίες, κοινωφελείς δράσεις και προγράμματα επικοινωνίας που συνέβαλαν στην αναβάθμιση του κλάδου της Υγείας, στην υποστήριξη των αιτημάτων των ασθενών, καθώς και στην προαγωγή της κοινωνικά υπεύθυνης επιχειρηματικότητας.

Αναλυτικά τους νικητές σε κάθε κατηγορία μπορείτε να βρείτε στο www.healthcareawards.gr

Χορηγός των Healthcare Business Awards 2021 ήταν ο Όμιλος Ευρωκλινικής.

Uncategorized

15.11.2025

Καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα της γρίπης των πτηνών H5N5 σε άνθρωπο στις ΗΠΑ

Το πρώτο κρούσμα της γρίπης των πτηνών Η5Ν5 καταγράφηκε σε έναν άνδρα στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ. Ο ασθενής ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση διατηρούσε στο σπίτι του ένα μικτό κοπάδι οικόσιτων πτηνών, όπως πάπιες και κότες, τα οποία φαίνεται ότι ήρθαν σε επαφή με άγρια πτηνά. Η μετάδοση στον άνθρωπο θεωρείται εξαιρετικά σπάνια και αποτελεί […]

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Υγεία
2

Το τρόφιμο που θωρακίζει «αθόρυβα» τα οστά σε κάθε ηλικία… δεν είναι το γάλα!

Kαρδιά
3

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
4

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Περισσότερα

07.07.2026

Μην τα αγνοήσετε: Τα 3 κοινά σημάδια που δείχνουν ότι το «άλλο σας μισό» βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού

Τι αναφέρει η ψυχολόγος Δρ Mikki Lee Elembaby

07.07.2026

Γιατί το αποσμητικό σας δεν «πιάνει» πλέον – Τα λάθη που κάνουν σχεδόν όλοι

Από τη λάθος επιλογή προϊόντος μέχρι την ώρα εφαρμογής

Γυαλιά ηλίου: Πώς να επιλέξετε τη σωστή κατηγορία φακών για ασφαλή προστασία
07.07.2026

Γυαλιά ηλίου: Πώς να επιλέξετε τη σωστή κατηγορία φακών για ασφαλή προστασία

Καρδιολόγος αποκαλύπτει: Αυτά είναι τα 5 πράγματα που αποφεύγει κάθε πρωί για να προστατεύει την καρδιά του
07.07.2026

Καρδιολόγος αποκαλύπτει: Αυτά είναι τα 5 πράγματα που αποφεύγει κάθε πρωί για να προστατεύει την καρδιά του

Γιατί οι πέτρες στα νεφρά εμφανίζονται συχνότερα το καλοκαίρι: Τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε
07.07.2026

Γιατί οι πέτρες στα νεφρά εμφανίζονται συχνότερα το καλοκαίρι: Τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Οι κρυφοί «σύμμαχοι» απέναντι στον καύσωνα: Τα ροφήματα που βοηθούν το σώμα να μην καταρρεύσει
07.07.2026

Οι κρυφοί «σύμμαχοι» απέναντι στον καύσωνα: Τα ροφήματα που βοηθούν το σώμα να μην καταρρεύσει

Διαβήτης στις γυναίκες: Τα 6 σημάδια που μπορεί να «προδώσουν» τη νόσο
07.07.2026

Διαβήτης στις γυναίκες: Τα 6 σημάδια που μπορεί να «προδώσουν» τη νόσο

Η υγεία του εντέρου δεν εξαρτάται μόνο από τη διατροφή: 5+1 συνήθειες που κάνουν την διαφορά
07.07.2026

Η υγεία του εντέρου δεν εξαρτάται μόνο από τη διατροφή: 5+1 συνήθειες που κάνουν την διαφορά

Ο Α.Σβαρτσενέγκερ αποκαλύπτει τις 5 ασκήσεις που «χτίζουν» δύναμη & μυϊκή μάζα χωρίς να «λιώσεις» στο γυμναστήριο
07.07.2026

Ο Α.Σβαρτσενέγκερ αποκαλύπτει τις 5 ασκήσεις που «χτίζουν» δύναμη & μυϊκή μάζα χωρίς να «λιώσεις» στο γυμναστήριο

Γυμναστής αποκαλύπτει: Aυτό είναι το λάθος μετά την προπόνηση που «μπλοκάρει» την ανάπτυξη της μυϊκής μάζας
07.07.2026

Γυμναστής αποκαλύπτει: Aυτό είναι το λάθος μετά την προπόνηση που «μπλοκάρει» την ανάπτυξη της μυϊκής μάζας