Uncategorized

Η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α επίσημο μέλος της World Patients Alliance

Η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α επίσημο μέλος της World Patients Alliance

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα ( ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α) είναι επίσημα μέλος της  WorldPatientsAllianceη οποία είναι η οργάνωση των ασθενών σε όλο τον κόσμο.

Η WorldPatientsAlliance παρέχει την πλατφόρμα για την ενδυνάμωση και την αύξηση της φωνής των ασθενών για την παροχή και πρόσβαση σε ασφαλή, ποιοτική και προσιτή υγειονομική περίθαλψη.

Με βασικό όραμα ο κάθε ασθενής να έχει πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη που περιλαμβάνει έγκαιρες, αποτελεσματικές, προσιτές, βέλτιστες και καινοτόμες θεραπείες για την κατάστασή τους, η WorldPatientsAlliance και η  ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. έχουν ως στόχο  oι ασθενείς και οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης να συνεργαστούν για να διασφαλίσουν ότι οι συγκεκριμένες ανάγκες υγείας του ασθενούς και τα επιθυμητά αποτελέσματα υγείας αποτελούν το επίκεντρο όλων των αποφάσεων περί υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένων σωματικών, συναισθηματικών, ψυχοκοινωνικών και οικονομικών πτυχών.

Η κ. Αθανασία Παππά, Πρόεδρος της ΕΛ.Ε.ΑΝΑ ανέφερε: «Θα εργαστούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι ασθενείς μπορούν να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο σε όλα τα στάδια της υγειονομικής περίθαλψης που περιλαμβάνουν σχεδιασμό, παροχή, παρακολούθηση, έρευνα και αξιολόγηση των υπηρεσιών υγείας.

Οι ασθενείς πρέπει να υποστηρίζονται και να έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε όλα τα επίπεδα λήψης αποφάσεων σχετικά με την υγειονομική περίθαλψή τους».

Σχετικά με την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) είναι ένας κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός, οργανισμός αναγνωρισμένος από το κράτος.

Ιδρύθηκε το 1978 στην Αθήνα  και αριθμεί περισσότερα από  5500 μέλη, τα οποία  είναι κυρίως άτομα που νοσούν  από  Ρευματικά Αυτοάνοσα  Νοσήματα, Ρευματολόγοι και ιατροί που ενδιαφέρονται για τις ρευματικές παθήσεις και άτομα που ενδιαφέρονται να συμπαρασταθούν σε αυτούς που πάσχουν ρευματικά  από αυτοάνοσα νοσήματα.

Όλα τα μέλη εργάζονται εθελοντικά.

Μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. είναι καθηγητές Ρευματολογίας σε όλα σχεδόν τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας καθώς και καθηγητές και γιατροί άλλων ειδικοτήτων που σχετίζονται με ρευματισμούς.  H ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. έχει 9 υποκαταστήματα σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας ενώ έχει στρατηγική συνεργασία με τους συλλόγους ΙΑΣΙΣ & ΘΑΛΕΙΑ. 

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα εκπροσωπεί την Ελλάδα ως οργάνωση κοινωνικού χαρακτήρα στην Ευρωπαϊκή Οργάνωση EULAR, EULAR PARE ενώ έχει λάβει για τρεις συνεχόμενες χρονιές το 1ο βραβείο από το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ασθενών για τα θέματα «Η επαγγελματική ζωή και τα προβλήματα των ατόμων με ρευματικά νοσήματα», «Δικαιώματα των ατόμων με ρευματικά νοσήματα» και «Σεξουαλική ζωή νεαρών ατόμων με ρευματικά νοσήματα».

Τον Ιούλιο 2020 έλαβε το 1ο βραβεία για τη δημιουργία με τη συνεργασία  του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, της Σχολής Δημόσιας Υγείας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και τον Αντιρευματικό Σύνδεσμο Κύπρου (CYPLAR του appStigmApp  από την PAE ( PAINALLIANCEEUROPE) .

Είναι  ιδρυτικό μέλος του Sjogren Europe κα ιτης AGORA PLATFORM,  αποκλειστικό μέλος για την Ελλάδα της Επιτροπής Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης των Ηνωμένων Εθνών, της PAIN ALLIANCE EUROPE, της WorldPatientsAlliance, του WORLD LUPUS FEDERATION (Παγκόσμιου  Οργανισμού για την ενημέρωση για τον Σ.Ε.Λ.), του LUPUS EUROPE , του VasculitisInternational (Ομοσπονδία Συλλόγων ασθενών με Αγγειίτιδες), της ASIF (Διεθνής Ένωση Συλλόγων Ασθενών για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλοαρθρίτιδα) και του EURORDIS, ενώ συμπεριλαμβάνεται στο Μητρώο Συλλόγων με Διαφάνεια της ΕΕ.

Συμμετέχει  σε πλήθος project  σε συνεργασία με πανεπιστήμια της χώρας όπως το ΑΠΘ, το  ΠΑΔΑ , και το Τμήμα Δημόσιας & Κοινοτικής Υγείας του ΠΑΔΑ  που έχουν να κάνουν με δημόσια υγεία &mobile εφαρμογές.

Από το Οκτώβριο 2020 με το Τμήμα Εθνικού Εστιακού Πόλου & Πολιτικών Προαγωγής της Υγείας &  Ασφάλειας στην Εργασία – του Ευρωπαϊκού Οργανισμού  για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (EuropeanAgencyforSafetyandHealthatWork, EUOSHA), στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής εκστρατείας για τους Ασφαλείς και Υγιείς Χώρους Εργασίας, 2020-2022  με κεντρικό μήνυμα “Μειώστε την καταπόνηση”  και βασικό αντικείμενο τη διαχείριση και πρόληψη των Μυοσκελετικών Παθήσεων (ΜΣΠ) που σχετίζονται με την εργασία.

Στεγάζεται στην οδό Σταδίου 51, στην Ομόνοια και λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 – 16:00 ενώ την τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης (Τηλ: 210 8237302 ) εξυπηρετούν επαγγελματίες ψυχοθεραπευτές.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.arthritis.org.gr  και στις σελίδες της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. σε fb, LinkedIn, Instagram & twitter 

Uncategorized

15.11.2025

Καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα της γρίπης των πτηνών H5N5 σε άνθρωπο στις ΗΠΑ

Το πρώτο κρούσμα της γρίπης των πτηνών Η5Ν5 καταγράφηκε σε έναν άνδρα στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ. Ο ασθενής ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση διατηρούσε στο σπίτι του ένα μικτό κοπάδι οικόσιτων πτηνών, όπως πάπιες και κότες, τα οποία φαίνεται ότι ήρθαν σε επαφή με άγρια πτηνά. Η μετάδοση στον άνθρωπο θεωρείται εξαιρετικά σπάνια και αποτελεί […]

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Υγεία
2

Το τρόφιμο που θωρακίζει «αθόρυβα» τα οστά σε κάθε ηλικία… δεν είναι το γάλα!

Kαρδιά
3

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
4

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Περισσότερα

07.07.2026

Τι συμβαίνει στο σώμα όταν δεν πίνουμε αρκετό νερό για μία εβδομάδα – Οι επιπτώσεις της αφυδάτωσης

Ακόμη και ήπια έλλειψη νερού στον οργανισμό μπορεί να επηρεάσει ενέργεια, εγκέφαλο και ζωτικές λειτουργίες μέσα σε λίγες ημέρες

06.07.2026

Παγωτό και σάκχαρο: Οι 7 παράγοντες που καθορίζουν πόσο αυξάνονται τα επίπεδα γλυκόζης

Το λίπος, η πρωτεΐνη, η ποσότητα και ο τρόπος κατανάλωσης παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αντίδραση του οργανισμού

Φακοί επαφής: Οι καθημερινές συνήθειες που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές μολύνσεις στα μάτια
06.07.2026

Φακοί επαφής: Οι καθημερινές συνήθειες που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές μολύνσεις στα μάτια

Τέλος τα «10.000 βήματα»; – Τι λένε ειδικοί για την άσκηση που πραγματικά βοηθά στην απώλεια βάρους
06.07.2026

Τέλος τα «10.000 βήματα»; – Τι λένε ειδικοί για την άσκηση που πραγματικά βοηθά στην απώλεια βάρους

Πρησμένοι λεμφαδένες: Πότε είναι μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού και πότε χρειάζεται ιατρικός έλεγχος
06.07.2026

Πρησμένοι λεμφαδένες: Πότε είναι μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού και πότε χρειάζεται ιατρικός έλεγχος

Nicolas Hulscher: «Τα εμβόλια κατά Covid-19 είναι οι μεγαλύτεροι καρκινογόνοι παράγοντες στην Ιστορία»!
06.07.2026

Nicolas Hulscher: «Τα εμβόλια κατά Covid-19 είναι οι μεγαλύτεροι καρκινογόνοι παράγοντες στην Ιστορία»!

Τοξικό νέφος από τη φωτιά στο Ωραιόκαστρο έχει φτάσει στην Αττική – Τι πρέπει να κάνετε
06.07.2026

Τοξικό νέφος από τη φωτιά στο Ωραιόκαστρο έχει φτάσει στην Αττική – Τι πρέπει να κάνετε

Bίντεο: Έξυπνο σύστημα για να πηγαίνουν οι ασθενείς στην Κίνα στην τουαλέτα
06.07.2026

Bίντεο: Έξυπνο σύστημα για να πηγαίνουν οι ασθενείς στην Κίνα στην τουαλέτα

Οι κίνδυνοι του τατουάζ στην υγεία των ανθρώπων – Πώς η δερματοστιξία προκαλεί λεμφώματα και καρκίνο
06.07.2026

Οι κίνδυνοι του τατουάζ στην υγεία των ανθρώπων – Πώς η δερματοστιξία προκαλεί λεμφώματα και καρκίνο

Νότια Κορέα: Η καινοτομία πίσω από τα πιο «έξυπνα» αντηλιακά στον κόσμο
05.07.2026

Νότια Κορέα: Η καινοτομία πίσω από τα πιο «έξυπνα» αντηλιακά στον κόσμο