Παιδί

Ο αντίκτυπος του COVID-19 στην ψυχική υγεία των παιδιών και των νέων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Νέα έρευνα
Ο αντίκτυπος του COVID-19 στην ψυχική υγεία των παιδιών και των νέων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο COVID-19 έχει διαταράξει τις ζωές παιδιών και νέων ανθρώπων πέρα ​​από την αναγνώριση. 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, διεξάγεται έρευνα για την αξιολόγηση του αντίκτυπου στην ψυχική υγεία των νέων, αλλά πολλές έρευνες είναι κακής ποιότητας και επομένως δυνητικά παραπλανητικές.

Για παράδειγμα, ένα παγκόσμιο, συνεργατικό και συνεχώς ενημερωμένο έργο, το DEPRESSD , έχει αναζητήσει έρευνα που δημοσιεύεται σε επιστημονικά περιοδικά ή ως προεκτυπώσεις σε καθιερωμένες πλατφόρμες. 

Το έργο εξέτασε τους τίτλους και τις περιλήψεις σχεδόν 74.000 ερευνητικών εργασιών για την ψυχική υγεία και –κυρίως– βρήκε ότι μόνο 170 μελέτες ήταν αρκετά αυστηρές. 

Μερικοί, αλλά όχι όλοι, προτείνουν αύξηση του άγχους, της κατάθλιψης και των προβλημάτων συμπεριφοράς και παραγόντων που θέτουν σε κίνδυνο την ψυχική υγεία, όπως:

-ο κακός ύπνος,

-η μειωμένη σωματική δραστηριότητα και,

-η μοναξιά.

Εδώ, συγκεντρώσαμε τα ευρήματα της πιο αυστηρής έρευνας που συμβάλλουν στην κατανόησή μας για τον ψυχικό αντίκτυπο στα παιδιά και τους εφήβους στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον COVID-19 και τους περιορισμούς δημόσιας υγείας που προκύπτουν. 

Η μορφή και η εστίαση ορισμένων από αυτήν την έρευνα, όπως αυτές που διατίθενται μόνο από κυβερνητικές ή ερευνητικές πύλες ή πραγματικά δεδομένα παραπομπής, σημαίνει ότι δεν περιλαμβάνονται στην ανασκόπηση DEPRESSD, αλλά όλα είναι υψηλής ποιότητας.

Επιδείνωση της ψυχικής υγείας

Η Αγγλική Έρευνα Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Νέων ( MHCYP ) και οι επακόλουθες έρευνες υποδηλώνουν επιδείνωση της ψυχικής υγείας των νέων.

Διαπίστωσε ότι το ποσοστό των παιδιών ηλικίας έξι έως 16 ετών με πιθανές διαταραχές ψυχικής υγείας είχε αυξηθεί από ένα στα εννέα το 2017 σε ένα στα έξι τόσο το 2020 όσο και το 2021 .

Αυτή η επιδείνωση παρατηρήθηκε σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, το φύλο και την εθνικότητα.

Παιδιά από οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομική ή επισιτιστική ανασφάλεια ή κακή γονική ψυχική υγεία, ανέφεραν χειρότερη ψυχική υγεία.

Τα παιδιά και οι νέοι αντιδρούν διαφορετικά και αντιμετωπίζουν επίσης διαφορετικές προκλήσεις, κάτι που είναι ένας λόγος που διαφορετικές μελέτες μπορεί να αναφέρουν αντικρουόμενα ευρήματα.

Για παράδειγμα, μια μελέτη 1.000 13-15 ετών από τη Νοτιοδυτική Αγγλία δεν βρήκε καμία αλλαγή στην κατάθλιψη αλλά μειωμένα συμπτώματα άγχους μεταξύ Οκτωβρίου 2019 και Μαΐου 2020, όταν μετρήθηκαν σε όλους τους εφήβους που συμμετείχαν.

Ωστόσο, όταν το δείγμα χωρίστηκε σε:

-εφήβους που ανέφεραν σημαντικό άγχος ή κατάθλιψη πριν από την πανδημία και,

-σε αυτούς που δεν είχαν τέτοιες δυσκολίες,

οι έφηβοι που ανέφεραν κακή ψυχική υγεία τα πήγαιναν σημαντικά καλύτερα τον Μάιο του 2020 από ό,τι όταν ήρθαν σε επαφή για πρώτη φορά.

Τα παιδιά που ένιωθαν λιγότερο συνδεδεμένα με το σχολείο από τους συνομηλίκους τους ανέφεραν αυξημένο άγχος όταν τα σχολεία άνοιξαν ξανά τον Σεπτέμβριο του 2020.

Αγόρι που κάνει την εργασία που φαίνεται λυπημένο

Το κλείσιμο των σχολείων επηρέασε ιδιαίτερα σκληρά ορισμένες οικογένειες. 

Μερικά παιδιά και νέοι πεινούσαν, είχαν ανεπαρκή ή ανύπαρκτα μαθήματα και ελάχιστη ή καθόλου επικοινωνία από το σχολείο τους. 

Μια δημοσκόπηση γονέων στο Ηνωμένο Βασίλειο που διεξήχθη από την εκπαιδευτική φιλανθρωπική οργάνωση Sutton Trust διαπίστωσε ότι το 34% των παιδιών και των νέων περνούσαν δύο ώρες ή λιγότερες ώρες μαθαίνοντας κάθε μέρα κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown.

Έρευνα στη Γλασκώβη έδειξε ότι οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως οικονομική ανασφάλεια, ενδοοικογενειακή βία ή προϋπάρχοντα προβλήματα ψυχικής υγείας, είχαν αυξημένο κίνδυνο καθόδου σε φαύλους κύκλους κλιμακούμενης δυσφορίας.

Αντίθετα, οικογένειες χωρίς αυτές τις προκλήσεις, ιδιαίτερα αν μπορούσαν να εργαστούν από το σπίτι και είχαν επαρκείς πόρους για να υποστηρίξουν την εκπαίδευση στο σπίτι, ανέφεραν συχνά ότι τα αρχικά τους άγχη υποχώρησαν γρήγορα και ότι εκτιμούσαν τον επιπλέον χρόνο μαζί.

-Αγώνες στο σχολείο

Ο όγκος των σχολικών εργασιών που μπορούσαν να ολοκληρώσουν οι νέοι κατά τη διάρκεια του κλεισίματος των σχολείων επηρεάστηκε από το πόσο ικανοί ήταν οι γονείς να υποστηρίξουν τη μάθησή τους .

Περίπου ένας στους δέκα γονείς ανέφερε ότι δεν του έλειπαν συσκευές όπως tablet ή υπολογιστές για να υποστηρίξουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σημαντικά στα νοικοκυριά με έναν μόνο γονέα.

Η κακή πρόσβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση συνδέθηκε με χειρότερη ψυχική υγεία .

Αυτά τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι πρέπει να αποφεύγουμε το κλείσιμο των σχολείων όσο το δυνατόν περισσότερο. 

Το ακαδημαϊκό επίπεδο δεν είναι ο μόνος τομέας ανησυχίας εδώ.

Το σχολείο είναι όπου πολλά παιδιά αναπτύσσουν σχέσεις με συνομήλικους και βελτιώνουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, ιδιαίτερα δεδομένου ότι τα περισσότερα ζουν σε μικρές πυρηνικές οικογένειες.

Όταν είναι απαραίτητο, θα πρέπει να υποστηρίξουμε τις πιο ευάλωτες οικογένειες να σχηματίσουν ασφαλείς φυσαλίδες παιδικής φροντίδας, για να αφήσουμε χρόνο έξω από το σπίτι της οικογένειας.

-Διατροφικές διαταραχές

Μια άλλη ιδιαίτερη ανησυχία είναι η τεράστια αύξηση στις επείγουσες και επείγουσες παραπομπές για νέους με διατροφικές διαταραχές. 

Αυτό συνδυάζεται με μια μικρότερη αλλά σημαντική αύξηση στις συνήθεις παραπομπές που αναφέρθηκαν από το NHS England .

Οι διακυμάνσεις στην ψυχική υγεία δεν προκαλούν έκπληξη σε μια περίοδο παγκόσμιας κρίσης. 

Ωστόσο, οι καταστάσεις ψυχικής υγείας που ξεκινούν στην παιδική ηλικία συχνά επιμένουν για χρόνια. 

Τα παιδιά πληρώνουν βαρύ αναπτυξιακό τίμημα ενώ τα προβλήματα ψυχικής υγείας επηρεάζουν την ικανότητά τους να λειτουργούν.

Οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων προσπαθούσαν να καλύψουν τη ζήτηση πριν από την πανδημία.

 Οι πολιτικές για τη βελτίωση της παροχής ήταν μόνο εν μέρει επιτυχείς .

Χρειαζόμαστε επειγόντως μια συντονισμένη απάντηση για την προώθηση της ψυχικής υγείας μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλες τις υπηρεσίες που εργάζονται με παιδιά και οικογένειες.

Πηγή: https://theconversation.com/the-impact-of-covid-19-on-the-mental-health-of-children-and-young-people-in-the-uk-what-the-research-says-172653

Παιδί

06.12.2022

Βρετανία: Εννέα τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους από στρεπτόκοκκο- Τελευταίο θύμα μία 5χρονη

Ακόμα ένα παιδί έχασε τη ζωή του στη Βρετανία μέσα σε λίγες ημέρες, καθώς είχε προσβληθεί με στρεπτόκοκκο Α, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των παιδιών που πέθαναν από στρεπτόκοκκο στη χώρα σε εννέα. Το τελευταίο θύμα του στρεπτόκοκκου είναι μία 5χρονη που αρρώστησε την περασμένη εβδομάδα και νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Royal Belfast […]

22.11.2022

Σοκ: Αύξηση των θανάτων κατά 552% στα παιδιά μετά την επέκταση των εμβολιασμών κατά Covid-19 στις μικρές ηλικίες

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία της αύξησης των θανάτων παιδιών κατά 552% από πέντε έως και δεκαπέντε ετών μετά την απόφαση της ΕΕ να επεκτείνει τους εμβολιασμούς κατά Covid-19 σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες. Πλέον οι αριθμοί δείχνουν ξεκάθαρα πως υπάρχει σοβαρό ζήτημα αύξησης θανάτων που έχει σχέση, τουλάχιστον χρονική, με τους μαζικούς (καταναγκαστικούς) εμβολιασμούς. Στις 28 […]

Πότε το παιδί σας χρειάζεται αξιολόγηση από λογοθεραπευτή;
14.11.2022

Πότε το παιδί σας χρειάζεται αξιολόγηση από λογοθεραπευτή;

Αυτί του κολυμβητή (ωτίτιδα): Τα συμπτώματα και πώς να το αντιμετωπίσετε
13.10.2022

Αυτί του κολυμβητή (ωτίτιδα): Τα συμπτώματα και πώς να το αντιμετωπίσετε

Τik Tok: Δημιουργεί πρόβλημα στον ύπνο των εφήβων – Πως να «ξεκολλήσουν»
21.09.2022

Τik Tok: Δημιουργεί πρόβλημα στον ύπνο των εφήβων – Πως να «ξεκολλήσουν»

Ιαπωνία: Επιστήμονες αποκαλύπτουν το μυστικό για να σταματήσετε το κλάμα του μωρού
14.09.2022

Ιαπωνία: Επιστήμονες αποκαλύπτουν το μυστικό για να σταματήσετε το κλάμα του μωρού

Προειδοποίηση από τους ειδικούς: Πολλοί έφηβοι κάνουν bullying στον εαυτό τους στο διαδίκτυο
05.09.2022

Προειδοποίηση από τους ειδικούς: Πολλοί έφηβοι κάνουν bullying στον εαυτό τους στο διαδίκτυο

Η χρήση καλύμματος στο καρότσι του μωρού σας μπορεί να είναι επικίνδυνη
15.07.2022

Η χρήση καλύμματος στο καρότσι του μωρού σας μπορεί να είναι επικίνδυνη

Τραγωδία στην Ξάνθη: Παππούς επιχείρησε να σώσει το εγγόνι του και πνίγηκε
07.07.2022

Τραγωδία στην Ξάνθη: Παππούς επιχείρησε να σώσει το εγγόνι του και πνίγηκε

Λάρισα: Επίθεση σκύλου σε 3χρονο αγοράκι με κατάληξη στο νοσοκομείο
07.07.2022

Λάρισα: Επίθεση σκύλου σε 3χρονο αγοράκι με κατάληξη στο νοσοκομείο

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Healthy pets
2

20+1 πράγματα που δεν ξέρετε για τα ζώα!

Επιδημίες
3

Η Βρετανία αίρει όλους τους περιορισμούς κατά του Covid-19

Υγεία & πολιτική
4

ΥΠΑΙΘ: Ανακοίνωσε το πρωτόκολλο για την δια ζώσης λειτουργία των πανεπιστημίων

Περισσότερα

09.12.2022

ΠΟΥ για λοιμώξεις του αίματος: «Τα βακτήρια έγιναν πολύ ανθεκτικά στα φάρμακα μέσα στο 2020»

Υψηλά επίπεδα ανθεκτικότητας στα φάρμακα σε βακτήρια που συχνά προκαλούν λοιμώξεις του αίματος στα νοσοκομεία έκαναν την εμφάνισή τους την πρώτη χρονιά της πανδημίας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία μιας έκθεσης του 2020 που αφορά 87 χώρες και δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Τα ανθεκτικά στα φάρμακα βακτήρια Η ανησυχία για […]

09.12.2022

Μ.Παγώνη: «Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο αναμένεται έξαρση της γρίπης»

Το κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η Ματίνα Παγώνη για την έξαρση των ιώσεων στη χώρα μας. Όπως τόνισε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ οι ιώσεις έχουν ξεκινήσει ήδη από τον Νοέμβριο, νωρίτερα από ότι αναμενόταν. Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα έχουν εμφανιστεί περιστατικά στρεπτόκοκκου. Τα συμπτώματα που θα πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς είναι ο πυρετός, ο […]

Πλήρεις πρωτεΐνες: Τι ακριβώς είναι και σε ποιες τροφές μπορείτε να τις βρείτε
08.12.2022

Πλήρεις πρωτεΐνες: Τι ακριβώς είναι και σε ποιες τροφές μπορείτε να τις βρείτε

Μόλις 15 λεπτά πρόσθετης γιόγκα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής
08.12.2022

Μόλις 15 λεπτά πρόσθετης γιόγκα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής

Πρόεδρος Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. για «καλάθι του φτωχού»: «Λάθος η ένταξη τροφών για διαβητικούς – Αντίληψη του 1990»!
08.12.2022

Πρόεδρος Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. για «καλάθι του φτωχού»: «Λάθος η ένταξη τροφών για διαβητικούς – Αντίληψη του 1990»!

Κορωνοϊός – Κίνα: Χαλαρώνουν τα μέτρα μετά τις χιλιάδες διαδηλώσεις
07.12.2022

Κορωνοϊός – Κίνα: Χαλαρώνουν τα μέτρα μετά τις χιλιάδες διαδηλώσεις

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένο ρολό κοτόπουλο λόγω σαλμονέλας
07.12.2022

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένο ρολό κοτόπουλο λόγω σαλμονέλας

Καρκίνος τραχήλου της μήτρας: Δωρεάν εξετάσεις μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου για 2,5 εκατ. γυναίκες
07.12.2022

Καρκίνος τραχήλου της μήτρας: Δωρεάν εξετάσεις μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου για 2,5 εκατ. γυναίκες

Ομολογία Χ.Γώγου: «Οι μάσκες δημιούργησαν ψυχολογικά, επικοινωνιακά και εκπαιδευτικά προβλήματα στα παιδιά»!
07.12.2022

Ομολογία Χ.Γώγου: «Οι μάσκες δημιούργησαν ψυχολογικά, επικοινωνιακά και εκπαιδευτικά προβλήματα στα παιδιά»!

Βρετανία: Εννέα τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους από στρεπτόκοκκο- Τελευταίο θύμα μία 5χρονη
06.12.2022

Βρετανία: Εννέα τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους από στρεπτόκοκκο- Τελευταίο θύμα μία 5χρονη