Παιδί

Ο αντίκτυπος του COVID-19 στην ψυχική υγεία των παιδιών και των νέων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Νέα έρευνα
Ο αντίκτυπος του COVID-19 στην ψυχική υγεία των παιδιών και των νέων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο COVID-19 έχει διαταράξει τις ζωές παιδιών και νέων ανθρώπων πέρα ​​από την αναγνώριση. 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, διεξάγεται έρευνα για την αξιολόγηση του αντίκτυπου στην ψυχική υγεία των νέων, αλλά πολλές έρευνες είναι κακής ποιότητας και επομένως δυνητικά παραπλανητικές.

Για παράδειγμα, ένα παγκόσμιο, συνεργατικό και συνεχώς ενημερωμένο έργο, το DEPRESSD , έχει αναζητήσει έρευνα που δημοσιεύεται σε επιστημονικά περιοδικά ή ως προεκτυπώσεις σε καθιερωμένες πλατφόρμες. 

Το έργο εξέτασε τους τίτλους και τις περιλήψεις σχεδόν 74.000 ερευνητικών εργασιών για την ψυχική υγεία και –κυρίως– βρήκε ότι μόνο 170 μελέτες ήταν αρκετά αυστηρές. 

Μερικοί, αλλά όχι όλοι, προτείνουν αύξηση του άγχους, της κατάθλιψης και των προβλημάτων συμπεριφοράς και παραγόντων που θέτουν σε κίνδυνο την ψυχική υγεία, όπως:

-ο κακός ύπνος,

-η μειωμένη σωματική δραστηριότητα και,

-η μοναξιά.

Εδώ, συγκεντρώσαμε τα ευρήματα της πιο αυστηρής έρευνας που συμβάλλουν στην κατανόησή μας για τον ψυχικό αντίκτυπο στα παιδιά και τους εφήβους στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον COVID-19 και τους περιορισμούς δημόσιας υγείας που προκύπτουν. 

Η μορφή και η εστίαση ορισμένων από αυτήν την έρευνα, όπως αυτές που διατίθενται μόνο από κυβερνητικές ή ερευνητικές πύλες ή πραγματικά δεδομένα παραπομπής, σημαίνει ότι δεν περιλαμβάνονται στην ανασκόπηση DEPRESSD, αλλά όλα είναι υψηλής ποιότητας.

Επιδείνωση της ψυχικής υγείας

Η Αγγλική Έρευνα Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Νέων ( MHCYP ) και οι επακόλουθες έρευνες υποδηλώνουν επιδείνωση της ψυχικής υγείας των νέων.

Διαπίστωσε ότι το ποσοστό των παιδιών ηλικίας έξι έως 16 ετών με πιθανές διαταραχές ψυχικής υγείας είχε αυξηθεί από ένα στα εννέα το 2017 σε ένα στα έξι τόσο το 2020 όσο και το 2021 .

Αυτή η επιδείνωση παρατηρήθηκε σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, το φύλο και την εθνικότητα.

Παιδιά από οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομική ή επισιτιστική ανασφάλεια ή κακή γονική ψυχική υγεία, ανέφεραν χειρότερη ψυχική υγεία.

Τα παιδιά και οι νέοι αντιδρούν διαφορετικά και αντιμετωπίζουν επίσης διαφορετικές προκλήσεις, κάτι που είναι ένας λόγος που διαφορετικές μελέτες μπορεί να αναφέρουν αντικρουόμενα ευρήματα.

Για παράδειγμα, μια μελέτη 1.000 13-15 ετών από τη Νοτιοδυτική Αγγλία δεν βρήκε καμία αλλαγή στην κατάθλιψη αλλά μειωμένα συμπτώματα άγχους μεταξύ Οκτωβρίου 2019 και Μαΐου 2020, όταν μετρήθηκαν σε όλους τους εφήβους που συμμετείχαν.

Ωστόσο, όταν το δείγμα χωρίστηκε σε:

-εφήβους που ανέφεραν σημαντικό άγχος ή κατάθλιψη πριν από την πανδημία και,

-σε αυτούς που δεν είχαν τέτοιες δυσκολίες,

οι έφηβοι που ανέφεραν κακή ψυχική υγεία τα πήγαιναν σημαντικά καλύτερα τον Μάιο του 2020 από ό,τι όταν ήρθαν σε επαφή για πρώτη φορά.

Τα παιδιά που ένιωθαν λιγότερο συνδεδεμένα με το σχολείο από τους συνομηλίκους τους ανέφεραν αυξημένο άγχος όταν τα σχολεία άνοιξαν ξανά τον Σεπτέμβριο του 2020.

Αγόρι που κάνει την εργασία που φαίνεται λυπημένο

Το κλείσιμο των σχολείων επηρέασε ιδιαίτερα σκληρά ορισμένες οικογένειες. 

Μερικά παιδιά και νέοι πεινούσαν, είχαν ανεπαρκή ή ανύπαρκτα μαθήματα και ελάχιστη ή καθόλου επικοινωνία από το σχολείο τους. 

Μια δημοσκόπηση γονέων στο Ηνωμένο Βασίλειο που διεξήχθη από την εκπαιδευτική φιλανθρωπική οργάνωση Sutton Trust διαπίστωσε ότι το 34% των παιδιών και των νέων περνούσαν δύο ώρες ή λιγότερες ώρες μαθαίνοντας κάθε μέρα κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown.

Έρευνα στη Γλασκώβη έδειξε ότι οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως οικονομική ανασφάλεια, ενδοοικογενειακή βία ή προϋπάρχοντα προβλήματα ψυχικής υγείας, είχαν αυξημένο κίνδυνο καθόδου σε φαύλους κύκλους κλιμακούμενης δυσφορίας.

Αντίθετα, οικογένειες χωρίς αυτές τις προκλήσεις, ιδιαίτερα αν μπορούσαν να εργαστούν από το σπίτι και είχαν επαρκείς πόρους για να υποστηρίξουν την εκπαίδευση στο σπίτι, ανέφεραν συχνά ότι τα αρχικά τους άγχη υποχώρησαν γρήγορα και ότι εκτιμούσαν τον επιπλέον χρόνο μαζί.

-Αγώνες στο σχολείο

Ο όγκος των σχολικών εργασιών που μπορούσαν να ολοκληρώσουν οι νέοι κατά τη διάρκεια του κλεισίματος των σχολείων επηρεάστηκε από το πόσο ικανοί ήταν οι γονείς να υποστηρίξουν τη μάθησή τους .

Περίπου ένας στους δέκα γονείς ανέφερε ότι δεν του έλειπαν συσκευές όπως tablet ή υπολογιστές για να υποστηρίξουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σημαντικά στα νοικοκυριά με έναν μόνο γονέα.

Η κακή πρόσβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση συνδέθηκε με χειρότερη ψυχική υγεία .

Αυτά τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι πρέπει να αποφεύγουμε το κλείσιμο των σχολείων όσο το δυνατόν περισσότερο. 

Το ακαδημαϊκό επίπεδο δεν είναι ο μόνος τομέας ανησυχίας εδώ.

Το σχολείο είναι όπου πολλά παιδιά αναπτύσσουν σχέσεις με συνομήλικους και βελτιώνουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, ιδιαίτερα δεδομένου ότι τα περισσότερα ζουν σε μικρές πυρηνικές οικογένειες.

Όταν είναι απαραίτητο, θα πρέπει να υποστηρίξουμε τις πιο ευάλωτες οικογένειες να σχηματίσουν ασφαλείς φυσαλίδες παιδικής φροντίδας, για να αφήσουμε χρόνο έξω από το σπίτι της οικογένειας.

-Διατροφικές διαταραχές

Μια άλλη ιδιαίτερη ανησυχία είναι η τεράστια αύξηση στις επείγουσες και επείγουσες παραπομπές για νέους με διατροφικές διαταραχές. 

Αυτό συνδυάζεται με μια μικρότερη αλλά σημαντική αύξηση στις συνήθεις παραπομπές που αναφέρθηκαν από το NHS England .

Οι διακυμάνσεις στην ψυχική υγεία δεν προκαλούν έκπληξη σε μια περίοδο παγκόσμιας κρίσης. 

Ωστόσο, οι καταστάσεις ψυχικής υγείας που ξεκινούν στην παιδική ηλικία συχνά επιμένουν για χρόνια. 

Τα παιδιά πληρώνουν βαρύ αναπτυξιακό τίμημα ενώ τα προβλήματα ψυχικής υγείας επηρεάζουν την ικανότητά τους να λειτουργούν.

Οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων προσπαθούσαν να καλύψουν τη ζήτηση πριν από την πανδημία.

 Οι πολιτικές για τη βελτίωση της παροχής ήταν μόνο εν μέρει επιτυχείς .

Χρειαζόμαστε επειγόντως μια συντονισμένη απάντηση για την προώθηση της ψυχικής υγείας μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλες τις υπηρεσίες που εργάζονται με παιδιά και οικογένειες.

Πηγή: https://theconversation.com/the-impact-of-covid-19-on-the-mental-health-of-children-and-young-people-in-the-uk-what-the-research-says-172653

Παιδί

14.11.2023

Έρευνα: Το άγχος αποχώρησης από τη μητέρα στα νεογέννητα επηρεάζει τον εγκέφαλο περισσότερο από ένα χτύπημα στο κεφάλι

Μια νέα έρευνα, διαπίστωσε πως το άγχος αποχώρησης από τη μητέρα στα νεογέννητα είναι μεγαλύτερη τραυματική εμπειρία στον εγκέφαλο από ένα σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι, καθώς αλλάζει την συμπεριφορά κάποιων γονιδίων. Μελετώντας την επίδραση του άγχους στα πρώτα χρόνια ζωής των παιδιών και έπειτα από έρευνες σε αρουραίους, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το άγχος άλλαξε το […]

26.09.2023

Παιδί: Αυτή η διατροφή θα αυξήσει τις επίδοσεις του στο σχολείο

Τα παιδιά που καταναλώνουν ένα υγιεινό πρωινό και γενικώς πιο πολλά φρούτα και λαχανικά, έχουν καλύτερη ψυχική υγεία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύθηκε στο BMJ Nutrition Prevention & Health. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες διατροφής ζήτησαν από 10.853 παιδιά από 50 σχολεία του Norfolk να τούς δώσουν πληροφορίες για τη διατροφή και την ψυχική τους υγεία. Όπως αναδείχθηκε από τα αποτελέσματα της […]

Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Πώς πρέπει να τρέφονται τα παιδιά με διαβήτη
20.09.2023

Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Πώς πρέπει να τρέφονται τα παιδιά με διαβήτη

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

Το λεμόνι υπάρχει πάντα στην κουζίνα μας αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς περισσότερους τρόπους, πέρα από τη μαγειρική. Αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος (αλλά και πάμφθηνος) σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Μάθετε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι: Τομέας υγεία 1. Αντιικό φάρμακο […]

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

Έναν μηχανισμό υπεύθυνο για την αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου σε ασθενείς με καρδιακή νόσο ανακάλυψαν ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ (TAU) και στο Καρδιοθωρακικό και Αγγειακό Κέντρο Leviev του Ιατρικού Κέντρου Sheba.  Πρόκειται για το στάδιο κάθε καρδιακής νόσου, που εκδηλώνεται με μικρές εξωκυτταρικές φυσαλίδες ή κυστίδια (sEVs). Αυτά εκκρίνονται από την άρρωστη […]

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε
12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε
01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια
27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας
27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού
22.02.2024

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού