Παιδί

Τα νήπια εθίζονται στη ζάχαρη από τα σνακ

Τα νήπια εθίζονται στη ζάχαρη από τα  σνακ

Ορισμένα σνακ που πωλούνται ως τροφές για τον απογαλακτισμό,  και για τα βρέφη περιέχουν ανησυχητικές ποσότητες ζάχαρης που θα μπορούσαν να καταστρέψουν τα δόντια από νεαρή ηλικία, σύμφωνα με ακτιβιστές για την υγεία.

Η Action on Sugar ανέλυσε 73 προϊόντα για βρέφη και νήπια που πωλούνταν σε καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα Mini Rusks Original της Heinz Farley, για παράδειγμα, περιέχουν το ισοδύναμο δύο κουταλιών του γλυκού ζάχαρη ανά μερίδα.

Παρόμοια περιέχουν οι μπάρες Organix Banana Soft Oaty, οι οποίες είναι γλυκαντικές με συμπυκνωμένο χυμό μήλου.

Τα Kiddylicious Banana Crispy Tiddlers περιέχουν περισσότερο από 50% ζάχαρη59 g για κάθε 100 g του προϊόντος.

Συνολικά, 27 από τα προϊόντα που ελέγχθηκαν θα πληρούν τις προϋποθέσεις για “κόκκινο” ή “υψηλό” σάκχαρο στο σύστημα ετικετών τροφίμων, στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας.

Μόνο έξι πληρούσαν τα κριτήρια για «πράσινη» ή «χαμηλή» ετικέτα για τα σάκχαρα.

Και 36 από τα προϊόντα ισχυρίστηκαν – στο πακέτο – ότι τα γλυκά σνακ τους ήταν κατάλληλα για μωρά κάτω των 12 μηνών, παρόλο που τα τρόφιμα και τα ποτά με ζάχαρη θα πρέπει να αποφεύγονται σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

“Ακόμα κι αν η ζάχαρη προέρχεται από πρόσθετο χυμό φρούτων, δεν είναι καλό για μωρά και νήπια”, λέει η Δράση για την ζάχαρη.

-Τι είναι τα ελεύθερα σάκχαρα;
  • Αυτή η ομάδα περιλαμβάνει ζάχαρη που προστίθεται σε τρόφιμα ή ποτά – στο σπίτι ή από σεφ ή άλλο κατασκευαστή τροφίμων
  • Περιλαμβάνει επίσης σάκχαρα που υπάρχουν φυσικά σε τρόφιμα όπως το μέλι, τα σιρόπια (σφενδάμι, αγαύη και χρυσαφί), νέκταρ (άνθος) και χυμούς φρούτων χωρίς ζάχαρη, χυμούς λαχανικών και smoothies
  • Η ζάχαρη που βρίσκεται φυσικά στο γάλα, τα φρούτα και τα λαχανικά, δεν υπολογίζεται ως ελεύθερα σάκχαρα, αλλά περιλαμβάνεται στον αριθμό “συνολικής” ζάχαρης στις ετικέτες των τροφίμων
Ο Δρ Kawther Hashem, επικεφαλής της καμπάνιας στο Action on Sugar, και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου, είπε ότι ήτανγελοίοτο γεγονός ότι ορισμένες εταιρείες τροφίμων επιτρεπόταν να προωθούν γλυκά σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη σε γονείς με πολύ μικρά παιδιά, παρά τους έχοντας επίγνωση ότι τα μωρά και τα νήπια δεν πρέπει να έχουν δωρεάν σάκχαρα.

  Όπως επεσήμανε: «Τα μωρά μπορούν να προτιμούν τα γλυκά τρόφιμα, επειδή το γάλα είναι τόσο ελαφρώς γλυκό, αλλά το να αρέσουν τα ζαχαρούχα τρόφιμα είναι κάτι που μαθαίνουν μόνο τρώγοντας τροφές με ζάχαρη”.

Ορισμένες εταιρείες επιλέγουν να ενθαρρύνουν περαιτέρω αυτή την προτίμηση παρέχοντας πολλά πολύ γλυκά προϊόντα από μικρή ηλικία.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι οι εταιρείες να παράγουν προϊόντα με ελάχιστη ποσότητα σακχάρων, ώστε τα μικρά παιδιά να μεγαλώνουν απολαμβάνοντας λιγότερο γλυκά τρόφιμα., πρόσθεσε.

Η τακτική κατανάλωση πολλής ζάχαρης σε οποιαδήποτε ηλικία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της τερηδόνας και της αύξησης βάρους.
-Πότε είναι η υπερβολική ζάχαρη;
  • Οι ενήλικες δεν πρέπει να έχουν περισσότερα από 30 γραμμάρια ελεύθερων σακχάρων την ημέρα (επτά κύβοι ζάχαρης)
  • Τα παιδιά ηλικίας επτά έως δέκα δεν πρέπει να έχουν περισσότερα από 24 γραμμάρια (έξι κύβοι ζάχαρης)
  • Τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων έως έξι δεν πρέπει να έχουν περισσότερο από 19 γραμμάρια (πέντε κύβους ζάχαρης)
  • Δεν υπάρχει κατευθυντήριο όριο για παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων ετών, αλλά συνιστάται να αποφεύγουν ποτά με ζάχαρη και τρόφιμα με προσθήκη ζάχαρης
Η διατροφολόγος Holly Gabriel, από το Action on Sugar, ζήτησε κυβερνητική ρύθμιση:
«Η κυβέρνηση πρέπει να εκδώσει τις πολυαναμενόμενες εμπορικές κατευθυντήριες γραμμές για τις παιδικές τροφές και τα ποτά και να τις καταστήσει υποχρεωτικές να κρατούν όλες τις εταιρείες στο ίδιο πρότυπο.

Η κυβέρνηση πρέπει επίσης να διερευνήσει τον καλύτερο τρόπο επισήμανσης των τροφίμων για μωρά και νήπια για να παρέχει καλύτερες και πιο ειλικρινείς συσκευασίες για τους γονείς».

Ο Heinz είπε: “Η μείωση της ζάχαρης είναι βασικός στόχος για τη Heinz for Baby και αναζητούμε τρόπους βελτίωσης των προϊόντων που φτιάχνουμε.

Εκτός από τα αυθεντικά παξιμάδια, η Farley’s προσφέρει μια σειρά από παξιμάδια μειωμένης ζάχαρης με 30% λιγότερη ζάχαρη.

Το επίπεδο των προστιθέμενων σακχάρων σε αυτές τις συνταγές διατηρείται στο ελάχιστο, σύμφωνα με την ανάγκη παροχής μιας υφής που διαλύεται εύκολα για να αποφευχθεί ο κίνδυνος πνιγμού.

Τα  προϊόντα φρυγανιάς Farley’s είναι πολύ διαφορετικά από τα τυπικά μπισκότα, περιέχουν πολύ λίγα λιπαρά και χωρίς πρόσθετο αλάτι. “

Η Organix σημείωσε: «Η πλειονότητα της περιεκτικότητας σε ζάχαρη στις μπάρες Organix Soft Oaty προέρχεται από αποξηραμένα φρούτα που περιέχουν φυσικά σάκχαρα, παρά από συμπυκνωμένο χυμό φρούτων που χρησιμοποιείται για να συγκρατεί όλα τα συστατικά μαζί και να δίνει την κατάλληλη υφή για ένα παιδί.

Η Organix πιστεύει στη χρήση φυσικών συστατικών όπως τα αποξηραμένα φρούτα που έχουν τα θρεπτικά οφέλη φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων αντί να χρησιμοποιεί τεχνητά γλυκαντικά ή επιτραπέζια ζάχαρη.
Συμπυκνωμένος χυμός φρούτων μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παροχή γεύσης και επισημαίνουμε ξεκάθαρα το μπροστινό μέρος του πακέτα για να είναι διαφανή στους γονείς.
Αυτό είναι μέρος της υπόσχεσής μας.
Καμία υπόσχεση για “σκουπίδια” “.

Ως επωνυμία αναζητούμε συνεχώς φυσικούς τρόπους για να μειώσουμε τη ζάχαρη και είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε νέα νέα σχετικά με αυτό το 2022».

https://www.bbc.com/news/health-59218313

Παιδί

14.11.2023

Έρευνα: Το άγχος αποχώρησης από τη μητέρα στα νεογέννητα επηρεάζει τον εγκέφαλο περισσότερο από ένα χτύπημα στο κεφάλι

Μια νέα έρευνα, διαπίστωσε πως το άγχος αποχώρησης από τη μητέρα στα νεογέννητα είναι μεγαλύτερη τραυματική εμπειρία στον εγκέφαλο από ένα σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι, καθώς αλλάζει την συμπεριφορά κάποιων γονιδίων. Μελετώντας την επίδραση του άγχους στα πρώτα χρόνια ζωής των παιδιών και έπειτα από έρευνες σε αρουραίους, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το άγχος άλλαξε το […]

26.09.2023

Παιδί: Αυτή η διατροφή θα αυξήσει τις επίδοσεις του στο σχολείο

Τα παιδιά που καταναλώνουν ένα υγιεινό πρωινό και γενικώς πιο πολλά φρούτα και λαχανικά, έχουν καλύτερη ψυχική υγεία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύθηκε στο BMJ Nutrition Prevention & Health. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες διατροφής ζήτησαν από 10.853 παιδιά από 50 σχολεία του Norfolk να τούς δώσουν πληροφορίες για τη διατροφή και την ψυχική τους υγεία. Όπως αναδείχθηκε από τα αποτελέσματα της […]

Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Πώς πρέπει να τρέφονται τα παιδιά με διαβήτη
20.09.2023

Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Πώς πρέπει να τρέφονται τα παιδιά με διαβήτη

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

Το λεμόνι υπάρχει πάντα στην κουζίνα μας αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς περισσότερους τρόπους, πέρα από τη μαγειρική. Αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος (αλλά και πάμφθηνος) σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Μάθετε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι: Τομέας υγεία 1. Αντιικό φάρμακο […]

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

Έναν μηχανισμό υπεύθυνο για την αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου σε ασθενείς με καρδιακή νόσο ανακάλυψαν ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ (TAU) και στο Καρδιοθωρακικό και Αγγειακό Κέντρο Leviev του Ιατρικού Κέντρου Sheba.  Πρόκειται για το στάδιο κάθε καρδιακής νόσου, που εκδηλώνεται με μικρές εξωκυτταρικές φυσαλίδες ή κυστίδια (sEVs). Αυτά εκκρίνονται από την άρρωστη […]

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε
12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε
01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια
27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας
27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού
22.02.2024

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού