Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Πολύτιμη βοήθεια σε μαθητές που το έχουν ανάγκη από το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πολύτιμη βοήθεια σε μαθητές που το έχουν ανάγκη από το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Για ακόμη μια χρονιά, χιλιάδες υγιεινά γεύματα μοιράστηκαν σε σχολεία ευπαθών περιοχών της χώρας από το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ, που υλοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Prolepsis.

Αυτή είναι η 10η διαδοχική χρονιά του Προγράμματος, το οποίο συνέχισε κανονικά το έργο του παρά την αναστολή λειτουργίας των σχολείων για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2020-2021, διατέθηκαν συνολικά 251.789 γεύματα, που μεταξύ άλλων περιλάμβαναν:

-129.590 συσκευασίες γάλακτος,

-31.434 συσκευασίες γιαουρτιού,

-251.789 φρούτα και,

– 251.789 σάντουιτς, πίτες ή άλλα αρτοσκευάσματα σε 4.880 μαθητές που φοιτούν σε 102 σχολεία της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Στερεάς Ελλάδας, της Ημαθίας και της Θράκης.

Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ στάθηκε δίπλα σε αυτά τα παιδιά ακόμη και στο διάστημα που τα σχολεία παρέμειναν κλειστά λόγω της έξαρσης της πανδημίας, διανέμοντας γεύματα στους μαθητές.

Από την επαναλειτουργία των σχολείων έως και τη λήξη της σχολικής χρονιάς, προσφέρθηκαν επιπλέον 21.269 ειδικά σχεδιασμένα πακέτα τροφίμων, τα οποία κάλυπταν ένα υγιεινό και πλήρες δεκατιανό για κάθε μαθητή για διάστημα 15 ημερών.

«Η νέα πραγματικότητα που βιώνουμε μετά την έλευση της COVID-19, έχει δημιουργήσει πολλές δυσκολίες για μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας.

Οι οικονομικές επιπτώσεις που θα ακολουθήσουν μετά την καραντίνα και τις αναστολές εργασιών θα αυξήσουν τον κίνδυνο κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού για χιλιάδες νοικοκυριά, επηρεάζοντας ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα των μαθητών στο σχολείο.

Είμαστε ευγνώμονες προς όλους τους φορείς οι οποίοι, στηρίζοντας το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, στέκονται δίπλα σε χιλιάδες μαθητές που έχουν ανάγκη», αναφέρει η κ. Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται με Χρυσό Δωρητή την ΑΒ Βασιλόπουλος υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στη Στερεά Ελλάδα, το Πρόγραμμα υλοποιείται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Το έργο ενίσχυσαν, το σχολικό έτος 2020-2021, συνάνθρωποι μας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οργανισμοί, εταιρείες και ιδρύματα: Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ΑΒ Βασιλόπουλος, MYTILINEOS, Τhe Hellenic Initiative, Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), BP Ελληνική ΑΕ Πετρελαιοειδών, “Ελληνική Πρωτοβουλία” Καναδά – The Hellenic Initiative Canada, GENESIS Pharma, ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας), SouthBridge Europe Mezzanine, Α. Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, NUEVO Α.Ε., Πλαίσιο Computers ΑΕΒΕ, Frigoglass,  Μπάρμπα Στάθης Α.Β.Ε.Ε., Ίδρυμα Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης, Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Ψυχικού, Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Αθηνών, Βρεφονηπιακός, παιδικός σταθμός και νηπιαγωγείο PLAYLAND, Μύλοι Λούλη.

 Το Ινστιτούτο, Prolepsis είναι ένας μη κερδοσκοπικός επιστημονικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στον χώρο της δημόσιας υγείας από το 1990.

Αποστολή του Ινστιτούτου είναι να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, εκπονώντας ακαδημαϊκή έρευνα και εφαρμόζοντας τα αποτελέσματά της σε ανθρωπιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις, που στοχεύουν στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και στην προαγωγή υγείας των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Στο πλαίσιο των ανθρωπιστικών του δράσεων, το Ινστιτούτο Prolepsis υλοποιεί από το 2012 το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

07.10.2025

«Καμπανάκι» ΕΟΦ για σκεύασμα που «καίει λίπος»: Μην το χρησιμοποιήσετε

Το σκεύασμα περιέχει σιβουτραμίνη, μια δραστική ουσία που έχει αποσυρθεί από το 2010!

03.10.2025

Όσα δεν σου είπαν ποτέ για τις αιμορροΐδες και πώς αντιμετωπίζονται

Σύγχρονες λύσεις για αυτή την κοινή αλλά «κρυφή» πάθηση

Ανδρική ακράτεια ούρων: Αιτίες, συμπτώματα και αντιμετώπιση
03.10.2025

Ανδρική ακράτεια ούρων: Αιτίες, συμπτώματα και αντιμετώπιση

Πώς η απαγόρευση κινητού το βράδυ βελτιώνει τον ύπνο και τις επιδόσεις στο σχολείο
02.10.2025

Πώς η απαγόρευση κινητού το βράδυ βελτιώνει τον ύπνο και τις επιδόσεις στο σχολείο

Λιγότερος ύπνος, περισσότερα προβλήματα: Οι συνέπειες στο σώμα σας όταν κοιμάστε κάτω από 6 ώρες
01.10.2025

Λιγότερος ύπνος, περισσότερα προβλήματα: Οι συνέπειες στο σώμα σας όταν κοιμάστε κάτω από 6 ώρες

Χειμερινή ασπίδα: 5 υπερτροφές που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού
01.10.2025

Χειμερινή ασπίδα: 5 υπερτροφές που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού

Το νερό από τα μακαρόνια δεν πάει χαμένο – Δείτε πώς μπορείτε να το αξιοποιήσετε
25.09.2025

Το νερό από τα μακαρόνια δεν πάει χαμένο – Δείτε πώς μπορείτε να το αξιοποιήσετε

Εξάνθημα πίσω από το αυτί: Αυτές είναι όλες οι πιθανές αιτίες
25.09.2025

Εξάνθημα πίσω από το αυτί: Αυτές είναι όλες οι πιθανές αιτίες

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί αποξηραμένα βερίκοκα – Εντοπίστηκε διοξείδιο του θείου
25.09.2025

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί αποξηραμένα βερίκοκα – Εντοπίστηκε διοξείδιο του θείου

Οι ένοχες τροφές πίσω από τις ημικρανίες που μας ταλαιπωρούν – Ποια είναι η αιτία
25.09.2025

Οι ένοχες τροφές πίσω από τις ημικρανίες που μας ταλαιπωρούν – Ποια είναι η αιτία