Videos

Μαγειρική σόδα: Πώς μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε στη ρουτίνα ομορφιάς

Μαγειρική σόδα: Πώς μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε στη ρουτίνα ομορφιάς

Η μαγειρική σόδα έχει αρκετές χρήσεις όχι μόνο στη μαγειρική αλλά και την καθαριότητα του σπιτιού. Εξίσου αποτελεσματική όμως μπορεί να είναι και στην ρουτίνα ομορφιάς.

Εκείνο που χρειάζεται να γνωρίζετε είναι τα σωστά συστατικά που πρέπει να αναμίξετε ώστε να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα για την επιδερμίδα σας.

Πώς μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε:

Απολέπιση επιδερμίδας

Ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού (5 g) μαγειρική σόδα με 1 κουταλιά της σούπας (21 g) βιολογικό μέλι και σχηματίστε μια πάστα.Το μέλι έχει αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες που το καθιστούν ιδανικό συστατικό για απολέπιση προσώπου που είναι επιρρεπές στην ακμή. Παράλληλα είναι κατάλληλο για κανονικές και ξηρές επιδερμίδες.Εάν δεν έχετε μέλι, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με 1 ½ κουταλάκι του γλυκού (7,5 ml) νερό.

Εκτέλεση

Απλώστε την πάστα στο πρόσωπό σας και κάντε απαλό μασάζ με τα δάχτυλά σας. Μην τρίβετε υπερβολικά στο δέρμα σας, γιατί μπορεί να προκαλέσετε ερεθισμό και ερυθρότητα.Ξεπλύνετε καλά το πρόσωπο αρχικά με ζεστό νερό και στη συνέχεια με κρύο. Φροντίστε να μην αφήσετε υπολείμματα σόδας και μελιού στο δέρμα.

Τόνωση επιδερμίδας

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε 1 έως 2 κουταλιές της σούπας (14 έως 28 g) μαγειρική σόδα, το χυμό από μισό λεμόνι και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι. Ανακατέψτε καλά ώστε τα υλικά να ενσωματωθούν πλήρως.

Εκτέλεση

Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας και κάντε μασάζ στο δέρμα σας χρησιμοποιώντας κυκλική κίνηση . Αφήστε τη μάσκα να στο πρόσωπό σας 5 έως 15 λεπτά. Βρέξτε ένα καθαρό πανί με χλιαρό νερό. Τρίψτε απαλά το πανί πάνω στο πρόσωπό σας για να αφαιρέσετε εντελώς τη μάσκα.

Είναι φυσιολογικό η μάσκα να προκαλεί μυρμήγκιασμα και σύσφιξη. Ωστόσο, εάν αισθάνεστε ότι καίγεστε, αφαιρέστε την αμέσως με άφθονο κρύο νερό.

Ανακαλύψτε κι άλλες χρήσεις τις μαγειρικής σόδας στη ρουτίνα ομορφιάς σας στο βίντεο που ακολουθεί.

Videos

20.09.2023

Έτσι θα ξεκρυσταλλώσετε το μέλι που έχει ζαχαρώσει (βίντεο)

Αν πιστεύετε πως επειδή το μέλι ζαχάρωσε, είναι κακής ποιότητας, κάνετε λάθος. Αντίθετα σημαίνει ότι το συγκεκριμένο μέλι είναι λιγότερο επεξεργασμένο. Το μέλι αποτελείται από δύο συστατικά: ζάχαρη και νερό. Γιατί κρυσταλλώνει το μέλι Η ζάχαρη διαλύεται στο νερό, αλλά υπάρχει συχνά μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που μπορεί να χωρέσει το νερό. Με άλλα λόγια, δεν […]

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

Το λεμόνι υπάρχει πάντα στην κουζίνα μας αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς περισσότερους τρόπους, πέρα από τη μαγειρική. Αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος (αλλά και πάμφθηνος) σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Μάθετε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι: Τομέας υγεία 1. Αντιικό φάρμακο […]

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

Έναν μηχανισμό υπεύθυνο για την αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου σε ασθενείς με καρδιακή νόσο ανακάλυψαν ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ (TAU) και στο Καρδιοθωρακικό και Αγγειακό Κέντρο Leviev του Ιατρικού Κέντρου Sheba.  Πρόκειται για το στάδιο κάθε καρδιακής νόσου, που εκδηλώνεται με μικρές εξωκυτταρικές φυσαλίδες ή κυστίδια (sEVs). Αυτά εκκρίνονται από την άρρωστη […]

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε
12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε
01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια
27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας
27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού
22.02.2024

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού